Страви з фізалісу
У їжу вживати цю рослину треба з обережністю, так як декоративний сорт неїстівний, а недозрілі ягоди можна отруїтися. Зрілі плоди фізалісу зазвичай обпадають, так що їх збирають прямо з землі, потім очищають і зберігають, використовуючи по мірі необхідності. Для тих, хто посадив це неймовірно красиве рослина, але поки не знає, що можна зробити з фізалісу, пропонуємо кілька рецептів.
Фізаліс ягідний
Цей підвид (він же фізаліс суничний) більше підходить для солодких страв, так що варимо варення з фізалісу і лимона.
Інгредієнти:
ягоди без ліхтариків-коробочок – 2 кг;
лимон з тонкою шкіркою – 3-4 шт.;
пісок білий вітчизняний цукровий – 2 кг.
Приготування
Ягідки уважно оглядаємо, моєму, бланшируем окропом і розрізаємо на шматочки. Засипаємо цукром і чекаємо пару годин, коли з'явиться сік. Лимони обдаємо окропом, нарізаємо маленькими кубиками, не забуваючи видалити кісточки. Ставимо варення на мінімальний вогонь і чекаємо, щоб воно закипіло. Додаємо лимон і, перемішуючи час від часу, проварюємо від півгодини до декількох годин – залежить від того, який густоти продукт ви хочете отримати.
Фізаліс овочевий
Набагато частіше готують страви з фізалісу іншого сорту. Овочевий (він же мексиканський) фізаліс схожий за смаком на зелені помідори, тому його часто засолюють, маринують, використовують для приготування соусів або овочевої ікри . Ікра з фізалісу – це блюдо, яке допоможе вам виграти не одне парі, адже ніхто не зможе вгадати головний інгредієнт вашого кулінарного шедевра.
Інгредієнти:
ягоди без коробочок – 07 кг;
білий салатний цибуля – 2 шт.;
морква солодка – 02 кг;
коріння петрушки і пастернака – по 2 шт.;
сіль і спеції – за смаком;
масло для смаження насіння без запаху – 8 ст. ложок.
Приготування
Чистимо і дуже дрібно шаткуємо цибулини, розігріваємо 2 ст. ложки олії і підсмажуємо цибулю до золотистого відтінку. Моркву чистимо, натираємо на дрібній тертці і в такій же кількості олії тушкуємо до м'якості. Так само чинимо з корінцями. В останній частині олії обсмажуємо пропущений через м'ясорубку фізаліс. З'єднуємо всі разом, заправляємо сіллю і спеціями, можна покласти трохи рубаної зелені і часнику. Прогріваємо ікру, щоб смаки з'єдналися, даємо їй охолонути і сервіруємо.
Про інших стравах
За таким же принципом готуємо соус з фізалісу, додавши томатну пасту або інші компоненти. Ще з цієї ягоди готують компоти, мармелад, джем, ягідний фізаліс сушать і в'ялять, а овочевий додають в супи, овочеві рагу. Готують і салат з фізалісу, використовуючи його замість томатів.
Фізаліс ягідний
Цей підвид (він же фізаліс суничний) більше підходить для солодких страв, так що варимо варення з фізалісу і лимона.
Інгредієнти:
Приготування
Ягідки уважно оглядаємо, моєму, бланшируем окропом і розрізаємо на шматочки. Засипаємо цукром і чекаємо пару годин, коли з'явиться сік. Лимони обдаємо окропом, нарізаємо маленькими кубиками, не забуваючи видалити кісточки. Ставимо варення на мінімальний вогонь і чекаємо, щоб воно закипіло. Додаємо лимон і, перемішуючи час від часу, проварюємо від півгодини до декількох годин – залежить від того, який густоти продукт ви хочете отримати.
Фізаліс овочевий
Набагато частіше готують страви з фізалісу іншого сорту. Овочевий (він же мексиканський) фізаліс схожий за смаком на зелені помідори, тому його часто засолюють, маринують, використовують для приготування соусів або овочевої ікри . Ікра з фізалісу – це блюдо, яке допоможе вам виграти не одне парі, адже ніхто не зможе вгадати головний інгредієнт вашого кулінарного шедевра.
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо і дуже дрібно шаткуємо цибулини, розігріваємо 2 ст. ложки олії і підсмажуємо цибулю до золотистого відтінку. Моркву чистимо, натираємо на дрібній тертці і в такій же кількості олії тушкуємо до м'якості. Так само чинимо з корінцями. В останній частині олії обсмажуємо пропущений через м'ясорубку фізаліс. З'єднуємо всі разом, заправляємо сіллю і спеціями, можна покласти трохи рубаної зелені і часнику. Прогріваємо ікру, щоб смаки з'єдналися, даємо їй охолонути і сервіруємо.
Про інших стравах
За таким же принципом готуємо соус з фізалісу, додавши томатну пасту або інші компоненти. Ще з цієї ягоди готують компоти, мармелад, джем, ягідний фізаліс сушать і в'ялять, а овочевий додають в супи, овочеві рагу. Готують і салат з фізалісу, використовуючи його замість томатів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Що приготувати з фізалісу?
Рецептів з фізалісу досить багато, але далі ми зупинимося лише на найбільш цікавих. Розповімо, як з овочевих плодів створити дивну ікру і ситний і
Що можна приготувати з фізалісу – рецепти
Часто господині, виростивши на ділянці фізаліс, не знають, що з нього далі робити. Тому пропонуємо скористатися нашими рекомендаціями і створити з
Ікра з овочевого фізалісу на зиму
Взимку всі звикли ласувати різноманітними овочевими соліннями, але якщо вам трохи набридли традиційні огірки, помідори і кабачки, прийшла пора
Фізаліс на зиму
З не особливо популярного в наших краях фізалісу можна готовити безліч різноманітних блюд або закруток. Далі підкажемо, як з цих чудових плодів
Фізаліс – рецепти
Дивлячись на загадкові парасольки фізалісу, що більше нагадують якісь інопланетні фрукти, не можна навіть уявити, що з нього можна приготувати звичні
Варення з овочевого фізалісу
Якщо ви думаєте, що фізаліс овочевий згодиться лише для маринування або соління, то сильно помиляєтеся. З цих химерних плодів виходить чудове