» » Капустяний салат на зиму

Капустяний салат на зиму

Капустяний салат на зиму
У холодну пору гарячі другі страви незмінно користуються популярністю у знавців кулінарії. Але якщо їх подавати разом з овочами, смак виявляється набагато більш приємним і насичення відбувається швидше. Прекрасним вибором стане капустяний салат на зиму, який готується досить швидко і дозволяє урізноманітнити інгредієнти.

Капустяний салат на зиму з перцем


Перець надає такої консервації неповторний солодкуватий і трохи пряний присмак. Це робить даний капустяний салат з помідорами та іншими вітчизняними овочами на зиму ідеальним доповненням до запеченої або смаженої картоплі , а також каш.
Інгредієнти:

  • оцет 9% - 150 мл;

  • помідори – 2 кг;

  • білокачанна капуста – 16 кг;

  • горошини чорного перцю – 17-20 шт.;

  • солодкий перець – 750 г;

  • сіль – 18 г на 1 кг овочевої суміші;

  • паприка – 05 ч. ложки;

  • рослинне масло – 320 г;

  • ріпчаста цибуля – 540 р.


  • Приготування
    Вимийте овочі. Якщо ви ще не в курсі, як приготувати капустяний салат на зиму, спробуйте виконати кілька простих операцій. Почистіть цибулю і видаліть з перцю і томатів плодоніжки. Розріжте помідори і перець навпіл і наріжте тоненькими скибочками, а цибулю – невеликими півкільцями. Капусту нашаткуйте як можна дрібніше, додайте до неї сіль і ретельно перетріть ложкою.
    Змішайте всі овочі, додайте рослинне масло, посипте спеціями, добре перемішайте і відправте суміш варитися. Постійно помішуйте салат і відразу після моменту закипання зніміть каструлю з плити і додайте оцет. Розкладаємо страву вже в простерилізовані банки, закриваємо кришками і пропарюють на водяній бані приблизно 20 хвилин. Потім зафарбовуємо і перевертаємо банки до охолодження.

    Капустяний салат з морквою на зиму «Осінній»


    Інгредієнти:

  • петрушка – 1 пучок;

  • солодкий перець – 15 кг;

  • соняшникова олія – 700 г;

  • цукор – 1 склянка;

  • помідори – 25 кг;

  • морква – 13 кг;

  • огірки – 1 кг;

  • білокачанна капуста – 23 кг;

  • сіль – 4 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля – 1 кг;

  • оцет – 55 ст. ложок.


  • Приготування
    Цей капустяний салат з огірками на зиму робиться легко і просто. Морква почистіть і натріть за допомогою великої терки, огірки вимийте і наріжте невеликими шматочками, а потім подрібніть все, використовуючи кухонний комбайн. Цибулю наріжте середніми півкільцями і також пропустіть через комбайн. Капусту нашаткуйте досить дрібно. Болгарський перець почистіть, видаліть насіння і наріжте дрібною соломкою. Петрушку дрібно порубаєте, а томати порізати тоненькими півкільцями. Всі овочі добре перемішайте у великій ємності і займіться маринадом. Змішайте цукор, соняшникову олію і оцет, а потім посоліть. Залийте маринадом овочі і ще раз ретельно вимісіть. Розкладіть салат по ретельно вимитим банкам і відправте їх на стерилізацію (на літрову банку, яку поміщають на киплячу водяну баню, йде півгодини). Потім загорніть заготівлю і помістіть її під теплу ковдру до охолодження.
    Додав: admin | 18-11-2016, 20:55
    Переглядів: 53