У холодну пору гарячі другі страви незмінно користуються популярністю у знавців кулінарії. Але якщо їх подавати разом з овочами, смак виявляється набагато більш приємним і насичення відбувається швидше. Прекрасним вибором стане капустяний салат на зиму, який готується досить швидко і дозволяє урізноманітнити інгредієнти.
Капустяний салат на зиму з перцем
Перець надає такої консервації неповторний солодкуватий і трохи пряний присмак. Це робить даний капустяний салат з помідорами та іншими вітчизняними овочами на зиму ідеальним доповненням до запеченої або смаженої картоплі , а також каш.
Інгредієнти: оцет 9% - 150 мл; помідори – 2 кг; білокачанна капуста – 16 кг; горошини чорного перцю – 17-20 шт.; солодкий перець – 750 г; сіль – 18 г на 1 кг овочевої суміші; паприка – 05 ч. ложки; рослинне масло – 320 г; ріпчаста цибуля – 540 р. Приготування Вимийте овочі. Якщо ви ще не в курсі, як приготувати капустяний салат на зиму, спробуйте виконати кілька простих операцій. Почистіть цибулю і видаліть з перцю і томатів плодоніжки. Розріжте помідори і перець навпіл і наріжте тоненькими скибочками, а цибулю – невеликими півкільцями. Капусту нашаткуйте як можна дрібніше, додайте до неї сіль і ретельно перетріть ложкою.
Змішайте всі овочі, додайте рослинне масло, посипте спеціями, добре перемішайте і відправте суміш варитися. Постійно помішуйте салат і відразу після моменту закипання зніміть каструлю з плити і додайте оцет. Розкладаємо страву вже в простерилізовані банки, закриваємо кришками і пропарюють на водяній бані приблизно 20 хвилин. Потім зафарбовуємо і перевертаємо банки до охолодження.
Капустяний салат з морквою на зиму «Осінній»
Інгредієнти: петрушка – 1 пучок; солодкий перець – 15 кг; соняшникова олія – 700 г; цукор – 1 склянка; помідори – 25 кг; морква – 13 кг; огірки – 1 кг; білокачанна капуста – 23 кг; сіль – 4 ст. ложки; ріпчаста цибуля – 1 кг; оцет – 55 ст. ложок. Приготування Цей капустяний салат з огірками на зиму робиться легко і просто. Морква почистіть і натріть за допомогою великої терки, огірки вимийте і наріжте невеликими шматочками, а потім подрібніть все, використовуючи кухонний комбайн. Цибулю наріжте середніми півкільцями і також пропустіть через комбайн. Капусту нашаткуйте досить дрібно. Болгарський перець почистіть, видаліть насіння і наріжте дрібною соломкою. Петрушку дрібно порубаєте, а томати порізати тоненькими півкільцями. Всі овочі добре перемішайте у великій ємності і займіться маринадом. Змішайте цукор, соняшникову олію і оцет, а потім посоліть. Залийте маринадом овочі і ще раз ретельно вимісіть. Розкладіть салат по ретельно вимитим банкам і відправте їх на стерилізацію (на літрову банку, яку поміщають на киплячу водяну баню, йде півгодини). Потім загорніть заготівлю і помістіть її під теплу ковдру до охолодження.