» » Капустяний салат

Капустяний салат

Капустяний салат
Капустяний салат – закуска поза сезону, яка готується за лічені хвилини і може подаватися як самостійно, так і в складі різноманітних страв зразок домашніх бургерів, шаурму і хот-догів. Незважаючи на відносно простий і бюджетний склад, такий салат можна легко урізноманітнити за допомогою різних заправок і доступних інгредієнтів.

Капустяний салат з морквою – рецепт


Смак цього салату наповнений традиційними азійськими нотками завдяки додаванню імбиру, кінзи і кунжутної олії до складу заправки. Кращої компанії гарячих м'ясних страв зі свинини або птиці і не придумаєш.
Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 1/2 качана;

  • червонокачанна капуста - 1/4 качана;

  • морква - 2 шт.;

  • зелена цибуля - 5-6 пір'я;

  • жменя зелені кінзи;

  • корінь імбиру - 25 см;

  • кунжутна олія - 15 мл;

  • винний оцет - 65 мл;

  • яблучний оцет - 25 мл


  • Приготування
    Почніть з підготовки основи салату складається з двох видів капусти. Дрібно наріжте обидві капусти, додайте натерту моркву і подрібнений зелений лук. Всипте зелень кінзи і беріться за заправку. Для заправки збийте обидва види оцту з кунжутним маслом і натертим імбиром. Заправте салат отриманою сумішшю і не забудьте про сіль.

    Капустяний салат з огірком


    Немає нічого більш простого і знайомого кожному, ніж звичайний капустяний салат з огірком, заправлений сметаною. Ми вирішили трохи урізноманітнити традиційний рецепт, замінивши сметану менш жирним йогуртом і доповнивши заправку медом та імбиром.
    Інгредієнти:
    Для салату:

  • білокачанна капуста - 260 г;

  • морква - 85 м;

  • свіжий огірок - 115 г;

  • жменя зелені цибулі.


  • Для заправки:

  • грецький йогурт - 165 г;

  • яблучний оцет - 35 мл;

  • мед - 10 мл;

  • яблучний сік - 25 мл


  • Приготування
    Дрібно наріжте капустяне листя і з'єднайте їх з тертою морквою і тонкими скибочками огірка. Змішайте всі з нарізаної цибулі, зеленню.
    Для заправки досить збити всі підготовлені компоненти разом і з'єднати все з салатною сумішшю.

    Капустяний салат зі сметаною


    Традиційною сметанною заправкою вже нікого не здивуєш, а ось якщо доповнити її невеликою кількістю авокадо, соку лайма і гострим перцем, вийде оригінальна варіація салату на мексиканський манер.
    Інгредієнти:

  • червонокачанна капуста - 1 качан;

  • авокадо - 1 шт.;

  • стручок гострого перцю (або за смаком);

  • сік лайма - 35 мл;

  • сметана - 55 г;

  • діжонська гірчиця - 4 р.


  • Приготування
    Відокремивши м'якоть авокадо від кісточки і, знявши шкірку плоду, пюрируйте її разом з соком лайма і невеликою кількістю солі. Змішайте крем з авокадо з гострим перцем, сметаною і дижонской гірчицею, після чого заправте простим соусом тонко нашатковану капусту. Сервірувати салат слід відразу ж, як в якості окремої закуски, так і в доповненні до гарячих основних страв.

    Капустяний салат з оцтом


    Головні складові страви в даному випадку – овочі, склад же заправки досить мінімалістичний.
    Інгредієнти:
    Для салату:

  • капуста білокачанна - 1/2 шт.;

  • зелене яблуко - 1 шт.;

  • редис - 7 шт.;

  • салатний цибуля - 1/2 шт.


  • Для заправки:
    Капустяний салат

  • цукор - 15 г;

  • яблучний оцет - 65 мл;

  • вода - 25 мл;

  • насіння селери - 1 1/2 ч. ложка.


  • Приготування
    Білокачанну капусту дрібно нашаткуйте. Розділіть салатний цибулю на максимально тонкі півкільця. Також тонко наріжте яблуко і редис. З'єднайте компоненти вітамінного капустяного салату разом і заправте все оцтом, збитим з водою, цукром і розтертими насінням селери.
    Додав: admin | 10-08-2016, 20:37
    Переглядів: 462