Капустяний салат – закуска поза сезону, яка готується за лічені хвилини і може подаватися як самостійно, так і в складі різноманітних страв зразок домашніх бургерів, шаурму і хот-догів. Незважаючи на відносно простий і бюджетний склад, такий салат можна легко урізноманітнити за допомогою різних заправок і доступних інгредієнтів.
Капустяний салат з морквою – рецепт
Смак цього салату наповнений традиційними азійськими нотками завдяки додаванню імбиру, кінзи і кунжутної олії до складу заправки. Кращої компанії гарячих м'ясних страв зі свинини або птиці і не придумаєш.
Інгредієнти: білокачанна капуста - 1/2 качана; червонокачанна капуста - 1/4 качана; морква - 2 шт.; зелена цибуля - 5-6 пір'я; жменя зелені кінзи; корінь імбиру - 25 см; кунжутна олія - 15 мл; винний оцет - 65 мл; яблучний оцет - 25 мл Приготування Почніть з підготовки основи салату складається з двох видів капусти. Дрібно наріжте обидві капусти, додайте натерту моркву і подрібнений зелений лук. Всипте зелень кінзи і беріться за заправку. Для заправки збийте обидва види оцту з кунжутним маслом і натертим імбиром. Заправте салат отриманою сумішшю і не забудьте про сіль.
Капустяний салат з огірком
Немає нічого більш простого і знайомого кожному, ніж звичайний капустяний салат з огірком, заправлений сметаною. Ми вирішили трохи урізноманітнити традиційний рецепт, замінивши сметану менш жирним йогуртом і доповнивши заправку медом та імбиром.
Інгредієнти: Для салату:
білокачанна капуста - 260 г; морква - 85 м; свіжий огірок - 115 г; жменя зелені цибулі. Для заправки:
грецький йогурт - 165 г; яблучний оцет - 35 мл; мед - 10 мл; яблучний сік - 25 мл Приготування Дрібно наріжте капустяне листя і з'єднайте їх з тертою морквою і тонкими скибочками огірка. Змішайте всі з нарізаної цибулі, зеленню.
Для заправки досить збити всі підготовлені компоненти разом і з'єднати все з салатною сумішшю.
Капустяний салат зі сметаною
Традиційною сметанною заправкою вже нікого не здивуєш, а ось якщо доповнити її невеликою кількістю авокадо, соку лайма і гострим перцем, вийде оригінальна варіація салату на мексиканський манер.
Інгредієнти: червонокачанна капуста - 1 качан; авокадо - 1 шт.; стручок гострого перцю (або за смаком); сік лайма - 35 мл; сметана - 55 г; діжонська гірчиця - 4 р. Приготування Відокремивши м'якоть авокадо від кісточки і, знявши шкірку плоду, пюрируйте її разом з соком лайма і невеликою кількістю солі. Змішайте крем з авокадо з гострим перцем, сметаною і дижонской гірчицею, після чого заправте простим соусом тонко нашатковану капусту. Сервірувати салат слід відразу ж, як в якості окремої закуски, так і в доповненні до гарячих основних страв.
Капустяний салат з оцтом
Головні складові страви в даному випадку – овочі, склад же заправки досить мінімалістичний.
Інгредієнти: Для салату:
капуста білокачанна - 1/2 шт.; зелене яблуко - 1 шт.; редис - 7 шт.; салатний цибуля - 1/2 шт. Для заправки:
цукор - 15 г; яблучний оцет - 65 мл; вода - 25 мл; насіння селери - 1 1/2 ч. ложка. Приготування Білокачанну капусту дрібно нашаткуйте. Розділіть салатний цибулю на максимально тонкі півкільця. Також тонко наріжте яблуко і редис. З'єднайте компоненти вітамінного капустяного салату разом і заправте все оцтом, збитим з водою, цукром і розтертими насінням селери.