Якщо ви шукаєте універсальний гарнір, ікра з перцю на зиму – це просто ідеальний варіант. Її приготування не вимагає занадто складних операцій і особливої кулінарної вправності, причому ікру можна подавати не тільки до м'яса, каш або картоплі (вона дуже вигідно відтіняє їх смак), але навіть використовувати замість масла.
Ікра з перцю і помідорів на зиму
Дане блюдо відрізняється соковитим солодкуватим смаком, тому ви можете навіть не помітити, як з'їсте майже цілу невелику баночку. Така ікра з болгарського перцю на зиму – справжня знахідка для тих, хто не прагне багато часу приділяти готуванні, і одночасно любить побалувати себе вишуканими делікатесами.
Інгредієнти: томати – 250 г; перець – 25 кг; чорний мелений перець – 075 ч. ложки; морква – 150 г; корінь селери – 1 шт.; запашний мелений перець – 075 ч. ложки; ріпчаста цибуля – 250 г; корінь петрушки – 1 шт. Приготування Перець спечіть в духовці (на це піде приблизно 20-30 хвилин), зніміть шкірку, видаліть насіння, а потім доведіть до пюреобразного стану, використовуючи блендер. Коріння селери і свіжої петрушки, а також морквини, почистіть, наріжте тонкою соломкою і підсмажте до напівготовності. Цибулю також очистіть, наріжте кільцями і обсмажте до придбання ним приємного золотистого відтінку. Помідори очистіть від шкірки і наріжте невеликими шматочками, помістіть в тільки що вскипевшую воду і проваріть близько 5 хвилин. Потім покладіть інші овочі і залиште суміш гаситися ще приблизно 10 хвилин. Це один з дивно нескладних рецептів ікри з солодкого перцю на зиму, однак, щоб вона добре зберігалася, не забудьте простерилізувати банки: пів-літрові – близько півгодини, літрові – 40 хвилин. Ікра з перцю на зиму через м'ясорубку
Навіть якщо заготовки з овочів – не ваш коник, приготувати страву неправильно в даному випадку просто нереально. Це дуже простий рецепт ікри з перцю на зиму, з якого можна починати близьке знайомство з кулінарією.
Інгредієнти: стиглий червоний перець – 2 кг; цукор – 05 склянки; сіль, спеції, чорний перець горошком – за смаком; цибуля – 1 кг; оцет 9% - 05 склянки; соняшникова олія – 1 склянку. Приготування Розріжте перці і ретельно очистіть від насіння. Цибулю очистіть і поріжте невеликими кубиками, а потім разом з перцем подрібніть за допомогою м'ясорубки. Отриману суміш овочів викладіть в каструлю, додайте цукор, посоліть і влийте олію і оцет. Добре перемішайте, дочекайтеся закипання і тушкуйте приблизно 25-30 хвилин на мінімально можливому вогні. Ікру ще гарячою розкладіть у банки і поставте стерилізуватися хвилин на 20 на водяну баню. Потім загорніть їх, поставте на кришку, накрийте чимось теплим і так залиште до повного охолодження. Ікра з гіркого перцю на зиму
Це справжня «родзинка» вітчизняної консервації. Якщо ікру з червоного перцю на зиму можна їсти цілими ложками, то цю гостру заготовку слід використовувати як прянощі, потроху додаючи в суп, пюре .
Інгредієнти: винний оцет – 05 л; сіль – 3 ст. ложки; свіжий гіркий перець – 2 кг. Приготування Вимийте гіркий перець і видаліть насіння, а потім подрібніть, використовуючи м'ясорубку (бажано працювати в рукавичках). Посоліть суміш і розкладіть її по попередньо простерилизованным банкам. Залийте банки винним оцтом до самого горлечка. Закрийте ємності кришкою і переставте в холодильник. Поступово винний оцет вбереться, а ця заготовка спокійно буде зберігатися кілька місяців. Якщо смак здасться вам занадто гострим, можна додати в блюдо томати або моркву, які також подрібнюють за допомогою м'ясорубки.