Вернуться назад Распечатать

Ікра з перцю на зиму

Ікра з перцю на зиму
Якщо ви шукаєте універсальний гарнір, ікра з перцю на зиму – це просто ідеальний варіант. Її приготування не вимагає занадто складних операцій і особливої кулінарної вправності, причому ікру можна подавати не тільки до м'яса, каш або картоплі (вона дуже вигідно відтіняє їх смак), але навіть використовувати замість масла.

Ікра з перцю і помідорів на зиму


Дане блюдо відрізняється соковитим солодкуватим смаком, тому ви можете навіть не помітити, як з'їсте майже цілу невелику баночку. Така ікра з болгарського перцю на зиму – справжня знахідка для тих, хто не прагне багато часу приділяти готуванні, і одночасно любить побалувати себе вишуканими делікатесами.
Інгредієнти:

  • томати – 250 г;

  • перець – 25 кг;

  • чорний мелений перець – 075 ч. ложки;

  • морква – 150 г;

  • корінь селери – 1 шт.;

  • запашний мелений перець – 075 ч. ложки;

  • ріпчаста цибуля – 250 г;

  • корінь петрушки – 1 шт.


  • Приготування

  • Перець спечіть в духовці (на це піде приблизно 20-30 хвилин), зніміть шкірку, видаліть насіння, а потім доведіть до пюреобразного стану, використовуючи блендер.

  • Коріння селери і свіжої петрушки, а також морквини, почистіть, наріжте тонкою соломкою і підсмажте до напівготовності.

  • Цибулю також очистіть, наріжте кільцями і обсмажте до придбання ним приємного золотистого відтінку.

  • Помідори очистіть від шкірки і наріжте невеликими шматочками, помістіть в тільки що вскипевшую воду і проваріть близько 5 хвилин. Потім покладіть інші овочі і залиште суміш гаситися ще приблизно 10 хвилин.

  • Це один з дивно нескладних рецептів ікри з солодкого перцю на зиму, однак, щоб вона добре зберігалася, не забудьте простерилізувати банки: пів-літрові – близько півгодини, літрові – 40 хвилин.


  • Ікра з перцю на зиму через м'ясорубку


    Навіть якщо заготовки з овочів – не ваш коник, приготувати страву неправильно в даному випадку просто нереально. Це дуже простий рецепт ікри з перцю на зиму, з якого можна починати близьке знайомство з кулінарією.
    Інгредієнти:

  • стиглий червоний перець – 2 кг;

  • цукор – 05 склянки;

  • сіль, спеції, чорний перець горошком – за смаком;

  • цибуля – 1 кг;

  • оцет 9% - 05 склянки;

  • соняшникова олія – 1 склянку.


  • Приготування

  • Розріжте перці і ретельно очистіть від насіння.

  • Цибулю очистіть і поріжте невеликими кубиками, а потім разом з перцем подрібніть за допомогою м'ясорубки.

  • Отриману суміш овочів викладіть в каструлю, додайте цукор, посоліть і влийте олію і оцет. Добре перемішайте, дочекайтеся закипання і тушкуйте приблизно 25-30 хвилин на мінімально можливому вогні.

  • Ікру ще гарячою розкладіть у банки і поставте стерилізуватися хвилин на 20 на водяну баню. Потім загорніть їх, поставте на кришку, накрийте чимось теплим і так залиште до повного охолодження.


  • Ікра з гіркого перцю на зиму


    Це справжня «родзинка» вітчизняної консервації. Якщо ікру з червоного перцю на зиму можна їсти цілими ложками, то цю гостру заготовку слід використовувати як прянощі, потроху додаючи в суп, пюре .
    Інгредієнти:

  • винний оцет – 05 л;

  • сіль – 3 ст. ложки;

  • свіжий гіркий перець – 2 кг.


  • Приготування

  • Вимийте гіркий перець і видаліть насіння, а потім подрібніть, використовуючи м'ясорубку (бажано працювати в рукавичках).

  • Посоліть суміш і розкладіть її по попередньо простерилизованным банкам. Залийте банки винним оцтом до самого горлечка.

  • Закрийте ємності кришкою і переставте в холодильник. Поступово винний оцет вбереться, а ця заготовка спокійно буде зберігатися кілька місяців.

  • Якщо смак здасться вам занадто гострим, можна додати в блюдо томати або моркву, які також подрібнюють за допомогою м'ясорубки.