Ікра з запечених баклажанів на зиму
Взимку нерідко хочеться чогось свіжого і вітамінного. На цей випадок варто мати в своїй кулінарній книзі рецепт ікри з запечених баклажанів.
Ікра з запечених баклажанів на зиму відмінно підійде тим, хто любить в міру гострі закуски.
Інгредієнти:
коріандр – 1 ч. ложка;
баклажани – 1 кг;
чорний мелений перець – 1 ч. ложка;
морква – 600 г;
сіль і перець чилі – за смаком;
помідори – 650 г;
цукор – 4 ч. ложки;
болгарський перець – 500 г;
оцет 9% - 45 мл;
часник – 5 великих зубчиків;
кукурудзяна олія – 165 мл
Приготування
Щоб розібратися, як запекти баклажани в духовці для ікри, вам не потрібно проходити спеціальні кулінарні майстер-класи. Прогрійте духовку приблизно до 200 градусів. Дно дека викладіть фольгою для запікання і покладіть на нього вимиті овочі. Перці і баклажани для ікри краще запекти в духовці. Запікайте їх по 10 хвилин з кожного з боків, поки овочі не придбають м'якість. Після цієї процедури ви зможете легко почистити і видалити насіння. Баклажани промити прохолодною водою, почистіть і, як і перець, наріжте невеликими шматочками.
Томати залийте крутим окропом приблизно на чверть години, потім сполосніть холодною водою і видаліть шкірку. Потім подрібніть за допомогою блендера. Дрібно поріжте перець чилі, часник і цибулю. Моркву натріть за допомогою великої терки.
Налийте в каструлю з максимально товстим дном масло і поставте на плиту. Покладіть в неї коріандр, перець чилі, кубики цибулі і часнику і чорний перець. Виставляємо сильний вогонь і при безперервному помішуванні прогріваємо пару хвилин. Після цього помістіть в каструлю моркву і протушкувати її приблизно 2-3 хвилини. Тепер настає черга відправитися туди ж перцю, баклажанів і пюре з помідорів. Коли овочі закиплять, залишаємо їх на півгодини тушкуватися. Після охолодження додайте оцет, цукровий пісок і сіль і протушкувати ще приблизно годину. Потім згідно з рецептом делікатесної ікри з запечених в духовці баклажанів розкладіть гарячу суміш ретельно простерилизованным банкам і закатайте. Закуска добре зберігається навіть при кімнатній температурі.
Інгредієнти:
соняшникова олія – 6 ст. ложок;
баклажани – 5 шт.;
помідор – 3 шт.;
цибуля – 2 шт.;
сіль і перець;
морква – 15 шт.;
болгарський перець – 2 шт.;
часник – 1 зубок.
Приготування
Почистіть баклажани, наріжте їх кубиками середньої величини, посоліть і залиште постояти приблизно на 20 хвилин. Підсмажте їх на розпеченій сковорідці до повного розм'якшення. Цибулю і моркву очистіть, наріжте акуратними кубиками і обсмажте до повної м'якості на соняшниковій олії. З перців видаліть плодоніжки і насіння, наріжте у вигляді кубиків і змішайте з цибулею і морквою. Протушкувати все протягом приблизно п'яти хвилин, потім покладіть на сковорідку томати і прожарюйте їх ще близько 5-7 хвилин. Останніми в ікру відправляються тертий часник і баклажани. Наприкінці посоліть, ретельно перемішайте і тушкуйте приблизно 5-6 хвилин. Гарячу ікру загорніть в стерильні банки.
Ікра з запечених баклажанів і перцю
Ікра з запечених баклажанів на зиму відмінно підійде тим, хто любить в міру гострі закуски.
Інгредієнти:
Приготування
Щоб розібратися, як запекти баклажани в духовці для ікри, вам не потрібно проходити спеціальні кулінарні майстер-класи. Прогрійте духовку приблизно до 200 градусів. Дно дека викладіть фольгою для запікання і покладіть на нього вимиті овочі. Перці і баклажани для ікри краще запекти в духовці. Запікайте їх по 10 хвилин з кожного з боків, поки овочі не придбають м'якість. Після цієї процедури ви зможете легко почистити і видалити насіння. Баклажани промити прохолодною водою, почистіть і, як і перець, наріжте невеликими шматочками.
Томати залийте крутим окропом приблизно на чверть години, потім сполосніть холодною водою і видаліть шкірку. Потім подрібніть за допомогою блендера. Дрібно поріжте перець чилі, часник і цибулю. Моркву натріть за допомогою великої терки.
Налийте в каструлю з максимально товстим дном масло і поставте на плиту. Покладіть в неї коріандр, перець чилі, кубики цибулі і часнику і чорний перець. Виставляємо сильний вогонь і при безперервному помішуванні прогріваємо пару хвилин. Після цього помістіть в каструлю моркву і протушкувати її приблизно 2-3 хвилини. Тепер настає черга відправитися туди ж перцю, баклажанів і пюре з помідорів. Коли овочі закиплять, залишаємо їх на півгодини тушкуватися. Після охолодження додайте оцет, цукровий пісок і сіль і протушкувати ще приблизно годину. Потім згідно з рецептом делікатесної ікри з запечених в духовці баклажанів розкладіть гарячу суміш ретельно простерилизованным банкам і закатайте. Закуска добре зберігається навіть при кімнатній температурі.
Рецепт ікри з шматочків запечених баклажанів на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Почистіть баклажани, наріжте їх кубиками середньої величини, посоліть і залиште постояти приблизно на 20 хвилин. Підсмажте їх на розпеченій сковорідці до повного розм'якшення. Цибулю і моркву очистіть, наріжте акуратними кубиками і обсмажте до повної м'якості на соняшниковій олії. З перців видаліть плодоніжки і насіння, наріжте у вигляді кубиків і змішайте з цибулею і морквою. Протушкувати все протягом приблизно п'яти хвилин, потім покладіть на сковорідку томати і прожарюйте їх ще близько 5-7 хвилин. Останніми в ікру відправляються тертий часник і баклажани. Наприкінці посоліть, ретельно перемішайте і тушкуйте приблизно 5-6 хвилин. Гарячу ікру загорніть в стерильні банки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ікра з баклажанів на зиму
Цікаві варіації баклажанної ікри ви дізнаєтеся, вивчивши цю статтю. Далі розповімо, як створити власноруч цю чудову закуску, використовуючи лише
Ікра з перцю на зиму
Ідеальне рішення використовувати надлишки врожаю перцю - зробити дивовижну ікру, доповнивши базовий рецепт яскравими, ароматними компонентами. Далі
Кабачкова ікра з болгарським перцем
Наповнити буденний і вельми приївся смак кабачкової ікри допоможуть наші прості рекомендації. Далі розповімо, як виготовити чудово смачну закуску з
Салат з запечених баклажанів, помідорів і перцю
Поки овочевий сезон остаточно не підійшов до кінця і на ринках ще можна знайти стиглі плоди, встигніть приготувати смачний салат з ароматних
Ікра з запечених баклажанів
Дуже цікаві рецепти описані далі. Ви дізнаєтеся, як по-новому зробити звичайну овочеву ікру, але тільки з запечених баклажанів. Підкажемо два способи