Взимку нерідко хочеться чогось свіжого і вітамінного. На цей випадок варто мати в своїй кулінарній книзі рецепт ікри з запечених баклажанів.
Ікра з запечених баклажанів і перцю
Ікра з запечених баклажанів на зиму відмінно підійде тим, хто любить в міру гострі закуски.
Інгредієнти: коріандр – 1 ч. ложка; баклажани – 1 кг; чорний мелений перець – 1 ч. ложка; морква – 600 г; сіль і перець чилі – за смаком; помідори – 650 г; цукор – 4 ч. ложки; болгарський перець – 500 г; оцет 9% - 45 мл; часник – 5 великих зубчиків; кукурудзяна олія – 165 мл Приготування Щоб розібратися, як запекти баклажани в духовці для ікри, вам не потрібно проходити спеціальні кулінарні майстер-класи. Прогрійте духовку приблизно до 200 градусів. Дно дека викладіть фольгою для запікання і покладіть на нього вимиті овочі. Перці і баклажани для ікри краще запекти в духовці. Запікайте їх по 10 хвилин з кожного з боків, поки овочі не придбають м'якість. Після цієї процедури ви зможете легко почистити і видалити насіння. Баклажани промити прохолодною водою, почистіть і, як і перець, наріжте невеликими шматочками.
Томати залийте крутим окропом приблизно на чверть години, потім сполосніть холодною водою і видаліть шкірку. Потім подрібніть за допомогою блендера. Дрібно поріжте перець чилі, часник і цибулю. Моркву натріть за допомогою великої терки.
Налийте в каструлю з максимально товстим дном масло і поставте на плиту. Покладіть в неї коріандр, перець чилі, кубики цибулі і часнику і чорний перець. Виставляємо сильний вогонь і при безперервному помішуванні прогріваємо пару хвилин. Після цього помістіть в каструлю моркву і протушкувати її приблизно 2-3 хвилини. Тепер настає черга відправитися туди ж перцю, баклажанів і пюре з помідорів. Коли овочі закиплять, залишаємо їх на півгодини тушкуватися. Після охолодження додайте оцет, цукровий пісок і сіль і протушкувати ще приблизно годину. Потім згідно з рецептом делікатесної ікри з запечених в духовці баклажанів розкладіть гарячу суміш ретельно простерилизованным банкам і закатайте. Закуска добре зберігається навіть при кімнатній температурі.
Рецепт ікри з шматочків запечених баклажанів на зиму
Інгредієнти: соняшникова олія – 6 ст. ложок; баклажани – 5 шт.; помідор – 3 шт.; цибуля – 2 шт.; сіль і перець; морква – 15 шт.; болгарський перець – 2 шт.; часник – 1 зубок. Приготування Почистіть баклажани, наріжте їх кубиками середньої величини, посоліть і залиште постояти приблизно на 20 хвилин. Підсмажте їх на розпеченій сковорідці до повного розм'якшення. Цибулю і моркву очистіть, наріжте акуратними кубиками і обсмажте до повної м'якості на соняшниковій олії. З перців видаліть плодоніжки і насіння, наріжте у вигляді кубиків і змішайте з цибулею і морквою. Протушкувати все протягом приблизно п'яти хвилин, потім покладіть на сковорідку томати і прожарюйте їх ще близько 5-7 хвилин. Останніми в ікру відправляються тертий часник і баклажани. Наприкінці посоліть, ретельно перемішайте і тушкуйте приблизно 5-6 хвилин. Гарячу ікру загорніть в стерильні банки.