Кабачкова ікра на зиму в мультиварці
Виварювати овочеву ікру в мультиварочной чаші дуже зручно, оскільки тепло розподіляється пристрої дуже рівномірно, заготовка не пригорає, а таке ловлення дозволяє зберегти максимум смаку. Перевірити це можна, приготувавши кабачкову ікру в мультиварці на зиму.
Навіть не великі шанувальники овочів гарантовано полюблять кабачкову ікру. Кремоподібна маса смачна на тостах і в якості доповнення до м'яса, тому відмінно підходить для подачі вибагливим дорослим їдцям і дітям.
Інгредієнти:
морква – 180 г;
часник – 3 зубки;
кабачки – 13 кг;
ріпчаста цибуля – 130 г;
томатна паста – 45 г;
щіпка кайенского перцю;
цукор – 5 г;
рослинне масло – 45 мл;
лист лавра.
Приготування
Щоб заготовка вийшла не надто обводненій, перед тим як приготувати кабачкову ікру в мультиварці кабачки терті присипають сіллю і залишаю пустити сік хвилин на 20. По закінченні часу кабачки добре віджимають.
Поки кабачки пускають сік, моркву і цибулю можна подрібнити будь-яким зручним чином. Овочеву суміш поміщають в чашу мультиварки з попередньо добре розігрітим маслом. Доповнюють овочі часником, кайенским перцем, лавром і залишають на 15 хвилин. По закінченні часу обсмажені овочі необхідно збити блендером (краще викласти їх з чаші), а потім повернути назад в мультиварку на гасіння, хвилин на 20. Після, додайте спеції і покладіть томатну пасту. Продовжуйте приготування ще 20 хвилин.
Банки обшпарте або стерилізуйте будь-яким зручним способом. Розподіліть ікру в підготовленій тарі і тут же закатайте.
Якщо ви маєте намір приготувати жирну кабачкову ікру з майонезом в основі, то переконайтеся, що використовуєте саме покупної майонез, приготований з додаванням виробничих консервантів. Саме при додаванні такого майонезу банки не вибухнуть.
Інгредієнти:
кабачки – 16 кг;
томатна паста – 85 м;
рослинне масло – 115 мл;
майонез – 115 г;
цукор – 10 г;
сіль – за смаком;
цибуля - 190 р.
Приготування
Почніть з приготування простого соусу, для якого у чаші змішують подрібнену цибулю, томатну пасту, олію, сіль і цукор. Отриманий соус тушкують 20 хвилин, а потім переливають в окремий посуд.
Очищені кабачки збивають блендером і відправляють в чашу замість томатного соусу. До овочів додають майонез і включають «Тушкування» на півтори години. Приблизно за півгодини до завершення готування до кабачків кладуть томатний соус. Готову ікру заливають гарячою.
Кабачкова ікра може мати різну консистенцію: від абсолютно пюреподібного, до тієї, що нарізане великими шматками. Для любителів більш текстурної ікри пропонуємо такий рецепт.
Інгредієнти:
кабачки – 22 кг;
ріпчаста цибуля – 540 г;
солодкий перець – 340 г;
томатна паста – 145 г;
гострий перець – за смаком.
Приготування
Щоб ікра не вийшла занадто обводненій, нарізані кубиками кабачки присоліть, залиште хвилин на десять, потім промийте. Ріпчасту цибулю разом із солодким перцем наріжте на шматочки того ж розміру, що і кабачки. Налийте в мультиварочную чашу масла і додайте всі овочі. Увімкніть «Гасіння» і томіть ікру близько півгодини. Після, додайте перець, томатну пасту і продовжуйте приготування ще 30 хвилин. Гарячу ікру загорніть в стерильних банках.
Кабачкову ікру можна закрити в мультиварці з помідорами, урізавши кількість томатної пасти вдвічі і додавши близько півкілограма томатів.
Рецепт кабачкової ікри в мультиварці
Навіть не великі шанувальники овочів гарантовано полюблять кабачкову ікру. Кремоподібна маса смачна на тостах і в якості доповнення до м'яса, тому відмінно підходить для подачі вибагливим дорослим їдцям і дітям.
Інгредієнти:
Приготування
Щоб заготовка вийшла не надто обводненій, перед тим як приготувати кабачкову ікру в мультиварці кабачки терті присипають сіллю і залишаю пустити сік хвилин на 20. По закінченні часу кабачки добре віджимають.
Поки кабачки пускають сік, моркву і цибулю можна подрібнити будь-яким зручним чином. Овочеву суміш поміщають в чашу мультиварки з попередньо добре розігрітим маслом. Доповнюють овочі часником, кайенским перцем, лавром і залишають на 15 хвилин. По закінченні часу обсмажені овочі необхідно збити блендером (краще викласти їх з чаші), а потім повернути назад в мультиварку на гасіння, хвилин на 20. Після, додайте спеції і покладіть томатну пасту. Продовжуйте приготування ще 20 хвилин.
Банки обшпарте або стерилізуйте будь-яким зручним способом. Розподіліть ікру в підготовленій тарі і тут же закатайте.
Кабачкова ікра з майонезом в мультиварці
Якщо ви маєте намір приготувати жирну кабачкову ікру з майонезом в основі, то переконайтеся, що використовуєте саме покупної майонез, приготований з додаванням виробничих консервантів. Саме при додаванні такого майонезу банки не вибухнуть.
Інгредієнти:
Приготування
Почніть з приготування простого соусу, для якого у чаші змішують подрібнену цибулю, томатну пасту, олію, сіль і цукор. Отриманий соус тушкують 20 хвилин, а потім переливають в окремий посуд.
Очищені кабачки збивають блендером і відправляють в чашу замість томатного соусу. До овочів додають майонез і включають «Тушкування» на півтори години. Приблизно за півгодини до завершення готування до кабачків кладуть томатний соус. Готову ікру заливають гарячою.
Кабачкова ікра в мультиварці з томатною пастою – простий рецепт
Кабачкова ікра може мати різну консистенцію: від абсолютно пюреподібного, до тієї, що нарізане великими шматками. Для любителів більш текстурної ікри пропонуємо такий рецепт.
Інгредієнти:
Приготування
Щоб ікра не вийшла занадто обводненій, нарізані кубиками кабачки присоліть, залиште хвилин на десять, потім промийте. Ріпчасту цибулю разом із солодким перцем наріжте на шматочки того ж розміру, що і кабачки. Налийте в мультиварочную чашу масла і додайте всі овочі. Увімкніть «Гасіння» і томіть ікру близько півгодини. Після, додайте перець, томатну пасту і продовжуйте приготування ще 30 хвилин. Гарячу ікру загорніть в стерильних банках.
Кабачкову ікру можна закрити в мультиварці з помідорами, урізавши кількість томатної пасти вдвічі і додавши близько півкілограма томатів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кабачкова ікра на зиму «Пальчики оближеш!»
Ікра, яку пропонуємо зробити за описаним у статті рецептами, завжди виходить надзвичайно смачною. Розповімо базовий рецепт цього улюбленого ласощі і
Як приготувати кабачкову ікру?
Улюблене блюдо більшості їдців - кабачкову ікру, можна готувати різними методами. Далі опишемо три чудових способу виготовлення цієї закуски. Також
Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою
Купуючи в маркеті готову кабачкову ікру, напевно, кожен сумнівався в її якості. Тому пропонуємо зробити її самостійно, додавши майонез і томатну
Кабачкова ікра - рецепт
Багато людей люблять кабачкову ікру. Вона асоціюється з дитинством. Ікра відмінно поєднується на столі з овочевими пюре, м'ясом, рибою, чудова, як
Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
Кабачки - корисні овочі, які використовують у створенні багатьох популярних страв. Окреме місце серед них займає кабачкова ікра c майонезом. Її можна
Смачна кабачкова ікра на зиму
Якщо взимку ви хочете радувати свою сім'ю не лише смачними, але й корисними стравами, то варто запастися ними заздалегідь, наприклад, влітку. Саме в