Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати кабачкову ікру?

Як приготувати кабачкову ікру?

3-07-2016, 20:50
603
Як приготувати кабачкову ікру?
Смак цієї ікри знайомий кожному з дитинства і в пору врожаю плодів багато хто задається питанням, як приготувати ту саму кабачкову ікру в домашніх умовах. Цим секретом ми поділимося з вами, читайте уважно і готуйте з задоволенням.

Як приготувати смачну кабачкову ікру на зиму?


Цей набір продуктів розрахований на три кілограми вже готових порізаних кабачків. Тому якщо у вас овочі зрілі, тобто вже з насінням і відповідно з товстою шкіркою, то їх треба брати більше з розрахунком на те, що ви їх очистіть і видалити серединку з насінням.
Інгредієнти:

  • морквина – 180 г;

  • кабачок – 3 кг;

  • цибуля – 120 г;

  • томатна паста – 270 г;

  • олія рафінована – 135 г;

  • цукор - 40 г;

  • оцет – 50 мл;

  • перець, сіль.


  • Приготування
    Кабачки, цибулю і почищені моркву нарізаємо кубиками. Готуємо в казані, великій глибокій сковороді або товстостінній каструлі. Спочатку на половині масла обсмажуємо цибулю і моркву, можна разом, коли вони спассеровались виймаємо. Доливаємо масло й обсмажуємо кабачки близько 20 хвилин, щоб вони стали м'якими. Якщо десь і залишиться трохи твердий шматочок не страшно, тому що ми після подрібнення будемо ще тушкувати. Після того як приготувалися кабачки додаємо в них обсмажені цибулю і моркву. Тепер необхідно всі овочі перетворити в кашку. Це найпростіше зробити заглибним блендером, або ж пересипати частинами в чашу блендера і подрібнити там, головне, щоб вийшло пюре однорідним. Переливаємо його назад в посуд і уварюють його з відкритою кришкою 40 хвилин на маленькій температурі. Додаємо перець, цукор, сіль і томатну пасту, оцет і гарненько вимішуємо. Тепер залишаємо ще на 20 хвилин тушкувати, щоб овочі проварилися зо разом і смаки їх з'єдналися. Після цього розкладаємо в стерилізовані банки і закриваємо також підготовленими кришками.

    Як приготувати вдома кабачкову ікру як в магазині?


    Ось ті самі золоті пропорції інгредієнтів для отримання заповітної ікри як з купленої в магазині банки. Тільки це буде домашня стовідсотково натуральна свіжа і без консервантів ікра.
    Інгредієнти:

  • морква – 450 г;

  • томатна паста – 90 г;

  • помідори – 450 г;

  • кабачки – 15 кг

  • цибуля – 450 г;

  • рафінована олія – 140 мл;

  • цукор – 20 г;

  • сіль – 30 г;

  • перець.


  • Приготування
    Кабачки миємо, якщо вони вже не зовсім молоді, чистимо і ріжемо кубиками. Трохи присаливаем і залишаємо на 15 хвилин, а потім стекший сік зливаємо і віджимаємо від зайвої вологи. Моркву чистимо й нарізаємо соломкою, цибулю – півкільцями. Помідори бланшируем, знімаємо шкірку і нарізаємо також кубиками. Окремо обсмажуємо цибулю, кабачки і моркву, цибулю в кінці додаємо і помідори і ще трохи протушиваем. Складаємо обсмажені овочі в каструлю і подрібнюємо блендером, а потім додаємо томатну пасту, половину солі і цукор, перемішуємо. Тушкуємо на маленькому температурі 40 хвилин, кришкою не накриваємо і часто перемішуємо, щоб випарувати зайву рідину. За п'ять хвилин до готовності досолює і перчимо, можна додати зелень.

    Як приготувати кабачкову ікру в мультиварці?


    Оскільки ікра готується способом гасіння, то її дуже зручно приготувати з допомогою мультиварки.
    Інгредієнти:

  • цибуля – 250 г;

  • томатна паста – 40 г;

  • морква – 250 г;

  • кабачок – 05 кг

  • олія рафінована – 50 г;

  • вода – 50 мл;

  • цукор – 25 г;

  • оцет – 15 мл;

  • сіль – 15 г;

  • Як приготувати кабачкову ікру?

    Приготування
    Всі овочі готуємо і ріжемо маленькими кубиками. У чашу виливаємо масло, висипаємо моркву, сіль, цукор і воду і готуємо в режимі гасіння 10 хвилин після закипання, потім додаємо кабачки і цибулю і продовжуємо тушкувати ще 20 хвилин. Коли овочі стали м'якими висипаємо томатну пасту і готуємо ще 10 хвилин з відкритою кришкою мультиварки, щоб випарувалася вже непотрібна нам рідина. Потім переливаємо в чашу блендера, додаємо оцет і перетворюємо в однорідне пюре. Потім знову повертаємо в мультиварку і даємо закипіти, після цього охолоджуємо і подаємо до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою
    Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою
    Купуючи в маркеті готову кабачкову ікру, напевно, кожен сумнівався в її якості. Тому пропонуємо зробити її самостійно, додавши майонез і томатну
    Кабачкова ікра - рецепт
    Кабачкова ікра - рецепт
    Багато людей люблять кабачкову ікру. Вона асоціюється з дитинством. Ікра відмінно поєднується на столі з овочевими пюре, м'ясом, рибою, чудова, як
    Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
    Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
    Кабачки - корисні овочі, які використовують у створенні багатьох популярних страв. Окреме місце серед них займає кабачкова ікра c майонезом. Її можна
    Ікра кабачкова на зиму
    Ікра кабачкова на зиму
    Кабачкова ікра відома, мабуть, кожному громадянину пострадянського простору. Як здорово взимку відкрити баночку ікри, намазати на хліб і насолодитися
    Смачна кабачкова ікра на зиму
    Смачна кабачкова ікра на зиму
    Якщо взимку ви хочете радувати свою сім'ю не лише смачними, але й корисними стравами, то варто запастися ними заздалегідь, наприклад, влітку. Саме в
    Ікра з гарбуза на зиму
    Ікра з гарбуза на зиму
    Усіма ми любимо традиційну ікру з кабачків і баклажанів, яку готують на зиму і не тільки. Але мало хто знає, що смачну ікру можна приготувати з