Смак цієї ікри знайомий кожному з дитинства і в пору врожаю плодів багато хто задається питанням, як приготувати ту саму кабачкову ікру в домашніх умовах. Цим секретом ми поділимося з вами, читайте уважно і готуйте з задоволенням.
Як приготувати смачну кабачкову ікру на зиму?
Цей набір продуктів розрахований на три кілограми вже готових порізаних кабачків. Тому якщо у вас овочі зрілі, тобто вже з насінням і відповідно з товстою шкіркою, то їх треба брати більше з розрахунком на те, що ви їх очистіть і видалити серединку з насінням.
Інгредієнти: морквина – 180 г; кабачок – 3 кг; цибуля – 120 г; томатна паста – 270 г; олія рафінована – 135 г; цукор - 40 г; оцет – 50 мл; перець, сіль. Приготування Кабачки, цибулю і почищені моркву нарізаємо кубиками. Готуємо в казані, великій глибокій сковороді або товстостінній каструлі. Спочатку на половині масла обсмажуємо цибулю і моркву, можна разом, коли вони спассеровались виймаємо. Доливаємо масло й обсмажуємо кабачки близько 20 хвилин, щоб вони стали м'якими. Якщо десь і залишиться трохи твердий шматочок не страшно, тому що ми після подрібнення будемо ще тушкувати. Після того як приготувалися кабачки додаємо в них обсмажені цибулю і моркву. Тепер необхідно всі овочі перетворити в кашку. Це найпростіше зробити заглибним блендером, або ж пересипати частинами в чашу блендера і подрібнити там, головне, щоб вийшло пюре однорідним. Переливаємо його назад в посуд і уварюють його з відкритою кришкою 40 хвилин на маленькій температурі. Додаємо перець, цукор, сіль і томатну пасту, оцет і гарненько вимішуємо. Тепер залишаємо ще на 20 хвилин тушкувати, щоб овочі проварилися зо разом і смаки їх з'єдналися. Після цього розкладаємо в стерилізовані банки і закриваємо також підготовленими кришками.
Як приготувати вдома кабачкову ікру як в магазині?
Ось ті самі золоті пропорції інгредієнтів для отримання заповітної ікри як з купленої в магазині банки. Тільки це буде домашня стовідсотково натуральна свіжа і без консервантів ікра.
Інгредієнти: морква – 450 г; томатна паста – 90 г; помідори – 450 г; кабачки – 15 кг цибуля – 450 г; рафінована олія – 140 мл; цукор – 20 г; сіль – 30 г; перець. Приготування Кабачки миємо, якщо вони вже не зовсім молоді, чистимо і ріжемо кубиками. Трохи присаливаем і залишаємо на 15 хвилин, а потім стекший сік зливаємо і віджимаємо від зайвої вологи. Моркву чистимо й нарізаємо соломкою, цибулю – півкільцями. Помідори бланшируем, знімаємо шкірку і нарізаємо також кубиками. Окремо обсмажуємо цибулю, кабачки і моркву, цибулю в кінці додаємо і помідори і ще трохи протушиваем. Складаємо обсмажені овочі в каструлю і подрібнюємо блендером, а потім додаємо томатну пасту, половину солі і цукор, перемішуємо. Тушкуємо на маленькому температурі 40 хвилин, кришкою не накриваємо і часто перемішуємо, щоб випарувати зайву рідину. За п'ять хвилин до готовності досолює і перчимо, можна додати зелень.
Як приготувати кабачкову ікру в мультиварці?
Оскільки ікра готується способом гасіння, то її дуже зручно приготувати з допомогою мультиварки.
Інгредієнти: цибуля – 250 г; томатна паста – 40 г; морква – 250 г; кабачок – 05 кг олія рафінована – 50 г; вода – 50 мл; цукор – 25 г; оцет – 15 мл; сіль – 15 г; Приготування Всі овочі готуємо і ріжемо маленькими кубиками. У чашу виливаємо масло, висипаємо моркву, сіль, цукор і воду і готуємо в режимі гасіння 10 хвилин після закипання, потім додаємо кабачки і цибулю і продовжуємо тушкувати ще 20 хвилин. Коли овочі стали м'якими висипаємо томатну пасту і готуємо ще 10 хвилин з відкритою кришкою мультиварки, щоб випарувалася вже непотрібна нам рідина. Потім переливаємо в чашу блендера, додаємо оцет і перетворюємо в однорідне пюре. Потім знову повертаємо в мультиварку і даємо закипіти, після цього охолоджуємо і подаємо до столу.