» » Кабачкова ікра на зиму «Пальчики оближеш!»

Кабачкова ікра на зиму «Пальчики оближеш!»

Кабачкова ікра на зиму «Пальчики оближеш!»
Відмінною особливістю ікри від тієї, що подається відразу після приготування і тієї, яку закривають на зиму, є додавання оцту або лимонної кислоти в склад, інакше вибух консервації гарантований. І даний матеріал повністю присвячений саме заготівлі цього чудового блюда.
Про те, як правильно приготувати кабачкову ікру на зиму розповімо в цій статті.

Найпростіший рецепт кабачкової ікри з майонезом



  • кабачки молоденькі – 1 кг;

  • морква – 125 г;

  • цибуля – 125 г;

  • майонез – 75 мл;

  • томат-паста – 75 мл;

  • часникові зубці – 8-12 шт.;

  • цукор – 35 г;

  • сіль – 25 г;

  • масло пісне – 65 мл;

  • оцет 9% – 35 мл;

  • щіпка перцю червоного пекучого.


  • Приготування
    Для подрібнення складових можна використовувати м'ясорубку, комбайн або інший сучасний прилад, який максимально подрібнює продукти.
    Кабачки вибирайте молоді, так ікра вийде особливо ніжною. Їх потрібно гарненько промити і обсушити. Обріжте хвостики і подрібніть. Окремо поріжте цибулю і моркву.
    Готуйте в підходящому за розміром сотейнику. Пасеруйте цибулю в олії. Потім відправляйте туди моркву. Трохи потомити і додайте кабачки. Готуйте на самому малому вогні, накривши посудину кришкою. Періодично перемішуйте лопаткою.
    Як тільки ікра дійде до напівготовності, додайте суміш, що складається з розведеною томат-пасти, цукру, солі і червоного пекучого перцю. Коли маса закипить, відразу вимикайте вогонь, вливайте оцет з майонезом і пюрированный часник. Ретельно перемішайте ікру і розподіляйте по стерильним банкам, загорніть їх і переверніть. Накрийте ковдрою приблизно на добу.

    Смачна кабачкова ікра «Пальчики оближеш» - рецепт на зиму в мультиварці


    Кабачкова ікра в мультиварці відрізняється від звичного рецепта, наявністю великої кількості спецій.
    Інгредієнти:

  • молоденький кабачок – 765 г;

  • цибуля ріпчаста – 265 г;

  • морква – 335 г;

  • перець болгарський (щільний, м'ясистий) – 75 г;

  • паста томатна – 35 г;

  • масло пісне – 55 мл;

  • часник – 3 зубчики;
  • Кабачкова ікра на зиму «Пальчики оближеш!»

  • цукор, каррі, коріандр, горіх мускатний – по 5 г;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Спершу наріжте часник і цибулю і спасеруйте їх на маслі в режимі «Випічка».
    Поки нудиться в чашу мультиварки цибуля, в окремій ємності потрібно розмішати томатну пасту з усіма підготовленими спеціями, та надіслати її до цибулі. Потушкуйте цю чудово ароматну пряну суміш 5 хвилин і додайте до неї подрібнені всі овочі кубиками. Закрийте кришку пристрою і встановіть режим «Гасіння» на 75 хвилин.
    Додав: admin | 23-09-2016, 09:15
    Переглядів: 86