Відмінною особливістю ікри від тієї, що подається відразу після приготування і тієї, яку закривають на зиму, є додавання оцту або лимонної кислоти в склад, інакше вибух консервації гарантований. І даний матеріал повністю присвячений саме заготівлі цього чудового блюда.
Про те, як правильно приготувати кабачкову ікру на зиму розповімо в цій статті.
Найпростіший рецепт кабачкової ікри з майонезом
кабачки молоденькі – 1 кг; морква – 125 г; цибуля – 125 г; майонез – 75 мл; томат-паста – 75 мл; часникові зубці – 8-12 шт.; цукор – 35 г; сіль – 25 г; масло пісне – 65 мл; оцет 9% – 35 мл; щіпка перцю червоного пекучого. Приготування Для подрібнення складових можна використовувати м'ясорубку, комбайн або інший сучасний прилад, який максимально подрібнює продукти.
Кабачки вибирайте молоді, так ікра вийде особливо ніжною. Їх потрібно гарненько промити і обсушити. Обріжте хвостики і подрібніть. Окремо поріжте цибулю і моркву.
Готуйте в підходящому за розміром сотейнику. Пасеруйте цибулю в олії. Потім відправляйте туди моркву. Трохи потомити і додайте кабачки. Готуйте на самому малому вогні, накривши посудину кришкою. Періодично перемішуйте лопаткою.
Як тільки ікра дійде до напівготовності, додайте суміш, що складається з розведеною томат-пасти, цукру, солі і червоного пекучого перцю. Коли маса закипить, відразу вимикайте вогонь, вливайте оцет з майонезом і пюрированный часник. Ретельно перемішайте ікру і розподіляйте по стерильним банкам, загорніть їх і переверніть. Накрийте ковдрою приблизно на добу.
Смачна кабачкова ікра «Пальчики оближеш» - рецепт на зиму в мультиварці
Кабачкова ікра в мультиварці відрізняється від звичного рецепта, наявністю великої кількості спецій.
Інгредієнти: молоденький кабачок – 765 г; цибуля ріпчаста – 265 г; морква – 335 г; перець болгарський (щільний, м'ясистий) – 75 г; паста томатна – 35 г; масло пісне – 55 мл; часник – 3 зубчики; цукор, каррі, коріандр, горіх мускатний – по 5 г; сіль, перець. Приготування Спершу наріжте часник і цибулю і спасеруйте їх на маслі в режимі «Випічка».
Поки нудиться в чашу мультиварки цибуля, в окремій ємності потрібно розмішати томатну пасту з усіма підготовленими спеціями, та надіслати її до цибулі. Потушкуйте цю чудово ароматну пряну суміш 5 хвилин і додайте до неї подрібнені всі овочі кубиками. Закрийте кришку пристрою і встановіть режим «Гасіння» на 75 хвилин.