Кабачкова ікра з майонезом на зиму
Кабачок – недорогий, смачний і корисний овоч, з якого роблять чудові консерви – кабачкову ікру. Цю нехитру популярну їжу заготовляють промислово і в домашніх умовах. Тут уже є можливість у кожного приготувати улюблену овочеву закуску згідно своїм перевагам, реалізувати найкращий рецепт, тобто підійти до справи грунтовно, а іноді і креативно.
У Росії та на всьому пострадянському просторі народ в масі своїй дуже любить майонез (кажуть, з-за кліматичних умов) Так от, смачну кабачкову ікру в домашніх умовах можна приготувати з майонезом на зиму. Не в сенсі змішати з майонезом безпосередньо перед їжею, а додати до закочування ікри в банки. Здивовані?
Загальної внутрішньої ідеї цього рецепту є цілком розумне пояснення: майонез може, деяким чином, виконувати консервуючу функцію.
Якщо плануєте робити такі заготовки, радимо використовувати тільки готовий майонез (постарайтеся вибрати той, який вам найбільше подобається з мінімальною кількістю сумнівних добавок).
кабачки – 3 кг;
морква – 300 г;
цибуля – 300 г;
майонез – 250 мл;
томат-паста якісна – 250 мл;
часник – 8-12 зубчиків;
цукор-пісок – 50 г;
сіль – 1 ст. ложка;
масло рослинне – 100 мл;
оцет столовий 9% – 2 ст. ложки;
перець червоний пекучий.
Приготування
Добре, якщо в господарстві є потужна електром'ясорубка, кухонний комбайн або інший сучасний девайс працює в режимі чоппера.
Кабачки краще вибрати молоді, тоді ікра вийде ніжною. Їх треба помити і обсушити серветкою, шкірку можна зрізати, але це не обов'язково.
Обрізаємо кінчики і подрібнюємо кабачки. Окремо подрібнюємо цибулю і моркву.
Готуємо у великому сотейнику. Пасеруємо цибулю на олії. Потім закладаємо моркву. Трохи протушкуйте (хвилин 10) і додаємо кабачки. Готуємо (фактично варимо) на самому малому вогні під кришкою. Періодично перемішуємо лопаткою.
Коли ікра майже готова додаємо суміш, що складається з розведеною до консистенції кефіру томат-пасти, цукру, солі і червоного пекучого перцю. Коли знову закипить, відразу вимикаємо вогонь, вливаємо оцет, змішаний з майонезом і подрібнений часник. Ретельно перемішуємо ікру і закладаємо в стерилізовані банки, закочує їх і перевертаємо. Накриваємо старою ковдрою на добу.
Ікра з майонезом все ж є досить калорійним і ситним блюдом, тому краще їсти її не надто часто.
Інгредієнти:
кабачки – 15 кг;
м'якоть гарбуза – 15 кг;
часник – 1 головка;
масло рослинне – 100 мл;
сіль – 1 ст. ложка;
майонез – 300 мл;
міцне біле вино (вермут, мускат, мадера) – 60 мл;
мелені спеції (лавровий лист, гвоздика , перець горошком);
мелені спеції (запашний і червоний пекучий перець, мускатний горіх тертий, шафран, коріандр, імбир та ін.).
Приготування
Кабачки і гарбуз нарізаємо шматочками середнього розміру і припускаємо, тобто, проварюємо з немолотыми спеціями в невеликій кількості води протягом 20 хвилин. Витягаємо проварені шматочки з відвару шумівкою і покласти в сито або друшляк. Подрібнюємо овочі (м'ясорубка або комбайн). Додаємо продавлений часник, сіль, майонез і мелені в порошок спеції. Вливаємо вино. Коли трохи охолоне, можна додати ще 3-5 столових ложок меду. І ще раз ретельно перемішати. Ікра, приготована за цим рецептом особливо хороша з рисом. Якщо плануєте зберігати ікру на полиці холодильника, треба влити 2 ст. ложки 9% оцту. Можна зберігати в невеликих скляних банках.
У Росії та на всьому пострадянському просторі народ в масі своїй дуже любить майонез (кажуть, з-за кліматичних умов) Так от, смачну кабачкову ікру в домашніх умовах можна приготувати з майонезом на зиму. Не в сенсі змішати з майонезом безпосередньо перед їжею, а додати до закочування ікри в банки. Здивовані?
Загальної внутрішньої ідеї цього рецепту є цілком розумне пояснення: майонез може, деяким чином, виконувати консервуючу функцію.
Якщо плануєте робити такі заготовки, радимо використовувати тільки готовий майонез (постарайтеся вибрати той, який вам найбільше подобається з мінімальною кількістю сумнівних добавок).
Рецепт кабачкової ікри з морквою і майонезом
Приготування
Добре, якщо в господарстві є потужна електром'ясорубка, кухонний комбайн або інший сучасний девайс працює в режимі чоппера.
Кабачки краще вибрати молоді, тоді ікра вийде ніжною. Їх треба помити і обсушити серветкою, шкірку можна зрізати, але це не обов'язково.
Обрізаємо кінчики і подрібнюємо кабачки. Окремо подрібнюємо цибулю і моркву.
Як варити кабачкову ікру з майонезом?
Готуємо у великому сотейнику. Пасеруємо цибулю на олії. Потім закладаємо моркву. Трохи протушкуйте (хвилин 10) і додаємо кабачки. Готуємо (фактично варимо) на самому малому вогні під кришкою. Періодично перемішуємо лопаткою.
Коли ікра майже готова додаємо суміш, що складається з розведеною до консистенції кефіру томат-пасти, цукру, солі і червоного пекучого перцю. Коли знову закипить, відразу вимикаємо вогонь, вливаємо оцет, змішаний з майонезом і подрібнений часник. Ретельно перемішуємо ікру і закладаємо в стерилізовані банки, закочує їх і перевертаємо. Накриваємо старою ковдрою на добу.
Ікра з майонезом все ж є досить калорійним і ситним блюдом, тому краще їсти її не надто часто.
Рецепт смачною пряної кабачкової ікри з гарбузом і майонезом
Інгредієнти:
Приготування
Кабачки і гарбуз нарізаємо шматочками середнього розміру і припускаємо, тобто, проварюємо з немолотыми спеціями в невеликій кількості води протягом 20 хвилин. Витягаємо проварені шматочки з відвару шумівкою і покласти в сито або друшляк. Подрібнюємо овочі (м'ясорубка або комбайн). Додаємо продавлений часник, сіль, майонез і мелені в порошок спеції. Вливаємо вино. Коли трохи охолоне, можна додати ще 3-5 столових ложок меду. І ще раз ретельно перемішати. Ікра, приготована за цим рецептом особливо хороша з рисом. Якщо плануєте зберігати ікру на полиці холодильника, треба влити 2 ст. ложки 9% оцту. Можна зберігати в невеликих скляних банках.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою
Купуючи в маркеті готову кабачкову ікру, напевно, кожен сумнівався в її якості. Тому пропонуємо зробити її самостійно, додавши майонез і томатну
Кабачкова ікра - рецепт
Багато людей люблять кабачкову ікру. Вона асоціюється з дитинством. Ікра відмінно поєднується на столі з овочевими пюре, м'ясом, рибою, чудова, як
Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
Кабачки - корисні овочі, які використовують у створенні багатьох популярних страв. Окреме місце серед них займає кабачкова ікра c майонезом. Її можна
Ікра кабачкова на зиму
Кабачкова ікра відома, мабуть, кожному громадянину пострадянського простору. Як здорово взимку відкрити баночку ікри, намазати на хліб і насолодитися
Смачна кабачкова ікра на зиму
Якщо взимку ви хочете радувати свою сім'ю не лише смачними, але й корисними стравами, то варто запастися ними заздалегідь, наприклад, влітку. Саме в
Ікра з гарбуза на зиму
Усіма ми любимо традиційну ікру з кабачків і баклажанів, яку готують на зиму і не тільки. Але мало хто знає, що смачну ікру можна приготувати з