Виварювати овочеву ікру в мультиварочной чаші дуже зручно, оскільки тепло розподіляється пристрої дуже рівномірно, заготовка не пригорає, а таке ловлення дозволяє зберегти максимум смаку. Перевірити це можна, приготувавши кабачкову ікру в мультиварці на зиму.
Рецепт кабачкової ікри в мультиварці
Навіть не великі шанувальники овочів гарантовано полюблять кабачкову ікру. Кремоподібна маса смачна на тостах і в якості доповнення до м'яса, тому відмінно підходить для подачі вибагливим дорослим їдцям і дітям.
Інгредієнти: морква – 180 г; часник – 3 зубки; кабачки – 13 кг; ріпчаста цибуля – 130 г; томатна паста – 45 г; щіпка кайенского перцю; цукор – 5 г; рослинне масло – 45 мл; лист лавра. Приготування Щоб заготовка вийшла не надто обводненій, перед тим як приготувати кабачкову ікру в мультиварці кабачки терті присипають сіллю і залишаю пустити сік хвилин на 20. По закінченні часу кабачки добре віджимають.
Поки кабачки пускають сік, моркву і цибулю можна подрібнити будь-яким зручним чином. Овочеву суміш поміщають в чашу мультиварки з попередньо добре розігрітим маслом. Доповнюють овочі часником, кайенским перцем, лавром і залишають на 15 хвилин. По закінченні часу обсмажені овочі необхідно збити блендером (краще викласти їх з чаші), а потім повернути назад в мультиварку на гасіння, хвилин на 20. Після, додайте спеції і покладіть томатну пасту. Продовжуйте приготування ще 20 хвилин.
Банки обшпарте або стерилізуйте будь-яким зручним способом. Розподіліть ікру в підготовленій тарі і тут же закатайте.
Кабачкова ікра з майонезом в мультиварці
Якщо ви маєте намір приготувати жирну кабачкову ікру з майонезом в основі, то переконайтеся, що використовуєте саме покупної майонез, приготований з додаванням виробничих консервантів. Саме при додаванні такого майонезу банки не вибухнуть.
Інгредієнти: кабачки – 16 кг; томатна паста – 85 м; рослинне масло – 115 мл; майонез – 115 г; цукор – 10 г; сіль – за смаком; цибуля - 190 р. Приготування Почніть з приготування простого соусу, для якого у чаші змішують подрібнену цибулю, томатну пасту, олію, сіль і цукор. Отриманий соус тушкують 20 хвилин, а потім переливають в окремий посуд.
Очищені кабачки збивають блендером і відправляють в чашу замість томатного соусу. До овочів додають майонез і включають «Тушкування» на півтори години. Приблизно за півгодини до завершення готування до кабачків кладуть томатний соус. Готову ікру заливають гарячою.
Кабачкова ікра в мультиварці з томатною пастою – простий рецепт
Кабачкова ікра може мати різну консистенцію: від абсолютно пюреподібного, до тієї, що нарізане великими шматками. Для любителів більш текстурної ікри пропонуємо такий рецепт.
Інгредієнти: кабачки – 22 кг; ріпчаста цибуля – 540 г; солодкий перець – 340 г; томатна паста – 145 г; гострий перець – за смаком. Приготування Щоб ікра не вийшла занадто обводненій, нарізані кубиками кабачки присоліть, залиште хвилин на десять, потім промийте. Ріпчасту цибулю разом із солодким перцем наріжте на шматочки того ж розміру, що і кабачки. Налийте в мультиварочную чашу масла і додайте всі овочі. Увімкніть «Гасіння» і томіть ікру близько півгодини. Після, додайте перець, томатну пасту і продовжуйте приготування ще 30 хвилин. Гарячу ікру загорніть в стерильних банках.
Кабачкову ікру можна закрити в мультиварці з помідорами, урізавши кількість томатної пасти вдвічі і додавши близько півкілограма томатів.