Вернуться назад Распечатать

Кабачкова ікра на зиму в мультиварці

Кабачкова ікра на зиму в мультиварці
Виварювати овочеву ікру в мультиварочной чаші дуже зручно, оскільки тепло розподіляється пристрої дуже рівномірно, заготовка не пригорає, а таке ловлення дозволяє зберегти максимум смаку. Перевірити це можна, приготувавши кабачкову ікру в мультиварці на зиму.

Рецепт кабачкової ікри в мультиварці


Навіть не великі шанувальники овочів гарантовано полюблять кабачкову ікру. Кремоподібна маса смачна на тостах і в якості доповнення до м'яса, тому відмінно підходить для подачі вибагливим дорослим їдцям і дітям.
Інгредієнти:

  • морква – 180 г;

  • часник – 3 зубки;

  • кабачки – 13 кг;

  • ріпчаста цибуля – 130 г;

  • томатна паста – 45 г;

  • щіпка кайенского перцю;

  • цукор – 5 г;

  • рослинне масло – 45 мл;

  • лист лавра.


  • Приготування
    Щоб заготовка вийшла не надто обводненій, перед тим як приготувати кабачкову ікру в мультиварці кабачки терті присипають сіллю і залишаю пустити сік хвилин на 20. По закінченні часу кабачки добре віджимають.
    Поки кабачки пускають сік, моркву і цибулю можна подрібнити будь-яким зручним чином. Овочеву суміш поміщають в чашу мультиварки з попередньо добре розігрітим маслом. Доповнюють овочі часником, кайенским перцем, лавром і залишають на 15 хвилин. По закінченні часу обсмажені овочі необхідно збити блендером (краще викласти їх з чаші), а потім повернути назад в мультиварку на гасіння, хвилин на 20. Після, додайте спеції і покладіть томатну пасту. Продовжуйте приготування ще 20 хвилин.
    Банки обшпарте або стерилізуйте будь-яким зручним способом. Розподіліть ікру в підготовленій тарі і тут же закатайте.

    Кабачкова ікра з майонезом в мультиварці


    Якщо ви маєте намір приготувати жирну кабачкову ікру з майонезом в основі, то переконайтеся, що використовуєте саме покупної майонез, приготований з додаванням виробничих консервантів. Саме при додаванні такого майонезу банки не вибухнуть.
    Інгредієнти:

  • кабачки – 16 кг;

  • томатна паста – 85 м;

  • рослинне масло – 115 мл;

  • майонез – 115 г;

  • цукор – 10 г;

  • сіль – за смаком;

  • цибуля - 190 р.


  • Приготування
    Почніть з приготування простого соусу, для якого у чаші змішують подрібнену цибулю, томатну пасту, олію, сіль і цукор. Отриманий соус тушкують 20 хвилин, а потім переливають в окремий посуд.
    Очищені кабачки збивають блендером і відправляють в чашу замість томатного соусу. До овочів додають майонез і включають «Тушкування» на півтори години. Приблизно за півгодини до завершення готування до кабачків кладуть томатний соус. Готову ікру заливають гарячою.

    Кабачкова ікра в мультиварці з томатною пастою – простий рецепт


    Кабачкова ікра може мати різну консистенцію: від абсолютно пюреподібного, до тієї, що нарізане великими шматками. Для любителів більш текстурної ікри пропонуємо такий рецепт.
    Інгредієнти:

  • кабачки – 22 кг;

  • ріпчаста цибуля – 540 г;

  • солодкий перець – 340 г;

  • томатна паста – 145 г;

  • гострий перець – за смаком.


  • Приготування
    Щоб ікра не вийшла занадто обводненій, нарізані кубиками кабачки присоліть, залиште хвилин на десять, потім промийте. Ріпчасту цибулю разом із солодким перцем наріжте на шматочки того ж розміру, що і кабачки. Налийте в мультиварочную чашу масла і додайте всі овочі. Увімкніть «Гасіння» і томіть ікру близько півгодини. Після, додайте перець, томатну пасту і продовжуйте приготування ще 30 хвилин. Гарячу ікру загорніть в стерильних банках.
    Кабачкову ікру можна закрити в мультиварці з помідорами, урізавши кількість томатної пасти вдвічі і додавши близько півкілограма томатів.