Кабачки в томаті на зиму
Літо – ідеальний час для того, аби запастися вітамінами, якими так багаті овочі і фрукти. Один з найбільш корисних овочів – кабачок суттєво поліпшує функціонування шлунка і кишечника, а також містить вітаміни групи В, А, С та інші. Однак поласувати ним у холодну пору не вдасться, тому досвідчені кулінари радять заготовити кабачки в томаті на зиму. Це дуже ніжна і одночасно трохи пряне блюдо.
Інгредієнти:
оцет 9% - 160 мл;
сіль – 2 ст. ложки;
кабачки – 4 кг;
цукор – 45 ст. ложок;
сушений перець чилі – 1 ст. ложка;
помідори – 3 кг;
соняшникова олія – 1 стакан;
часник – 3 головки.
Приготування
Помийте і почистіть кабачки, вийміть насіння і наріжте акуратними кубиками. Помідори вимийте і перетворіть в кашку з допомогою м'ясорубки. У каструлі змішайте кабачки з перетертими помідорами, посоліть, додайте цукор і влийте соняшникову олію. Поставте каструлю на сильний вогонь, почекайте закипання, зменшіть газ і проваріть масу приблизно 20 хвилин. Не забувайте постійно помішувати, щоб уникнути пригорання.
Пам'ятайте, що з усіх смачних рецептів приготування кабачків в томаті на зиму цей не рекомендується людям з підвищеною кислотністю, гастрит чи виразкову хворобу. Це пояснюється вмістом в ньому дрібно нарубаного часнику і перцю чилі. Їх додають у кабачкову масу і потім проварюють її на невеликому вогні ще хвилин 25. За п'ять хвилин до закінчення приготування влийте оцет. Після цього зніміть кабачки з вогню і загорніть в попередньо простерилізовані банки.
Тим, кому подобається смак смаженої їжі, напевно припаде до душі наступний рецепт. Це пікантна і легка закуска, що представляє собою консервовані перець і кабачки в томаті на зиму, які із задоволенням їдять навіть противники ветегарианства.
Інгредієнти:
соняшникова олія – 120 мл;
кабачки – 1 кг;
сіль – 1 ст. ложка;
запашний і чорний перець – за 6-7 горошин;
часник – 8 зубчиків;
болгарський перець – 370 г;
цукор – 2 ст. ложки з верхом;
томати – 900 г;
кріп і петрушка – по 05 пучка;
ріпчаста цибуля – 50 р.
Приготування
Зніміть з кабачків шкірку і розріжте з кожного з кінців приблизно по 1 див. Наріжте овочі кільцями, товщина яких повинна становити не більше 1 див. Почистіть і вимийте цибулю, після чого наріжте його маленькими кубиками. Перець розріжте вздовж на чотири частини, після чого порубаєте його поперек кубиками розміром близько 15-2 див.
Добре прогрійте соняшникову олію на сковорідці і підсмажте на ній кабачки. Вони повинні придбати світло-золотистий відтінок. Якщо овочі стануть коричневими, консервація може придбати гіркий присмак. Перекладіть кабачки в окрему ємність і на тій же сковорідці підсмажте цибулю до прозорості, змішайте з томатами і протушкувати овочеву суміш на невеликому вогні. Всі інгредієнти повинні стати м'якими. Зазвичай це займає не довше 5 хвилин. Подрібніть цибульно-томатну масу за допомогою блендера до однорідної консистенції. Додаємо до неї цукор, подрібнений в часничниці часник, дрібно посічену зелень, олію і все перемішуємо.
В кінці приготування такого салату з кабачків в томаті на зиму на дно попередньо простерилізованій банки помістіть горошинки чорного і запашного перцю, потім налийте половину часниково-томатного соусу, зверху викладіть половину кабачків, весь перець, другу частину кабачків і все залийте соусом, що залишився. Загорніть банки.
Інгредієнти:
оцет 9% - 4 ст. ложки;
гіркий перець – за смаком;
часник – 2 зубці;
томатний сік – 400 мл;
цукор – 15 ст. ложки;
кабачок – 3 шт.;
соняшникова олія – 4 ст. ложки;
сіль – 1 ст. ложки.
Приготування
Ошпарите томати, зніміть їх шкірку і вичавіть з них сік, використовуючи блендер або соковижималку. Дрібно порубаєте часник, покладіть його в каструлю, засипте цукор і томатний сік, посоліть і в кінці влийте соняшникову олію і оцет. Поставте суміш на плиту і на вогні середньої величини доведіть до закипання, після чого прокип'ятіть приблизно п'ять хвилин. Кабачки вимийте і поріжте акуратними кубиками довжиною близько 4 см і шириною близько 15 см. Викладіть їх в ретельно простерилізовані банки, залийте гарячим томатним соусом, закрийте кришками і стерилізуйте ще раз, поставивши каструлю з окропом на слабкий вогонь десь на чверть години. Загорніть консервацію, переверніть банки суворо догори дном і дочекайтеся їх охолодження.
Гострі кабачки в томаті з часником на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Помийте і почистіть кабачки, вийміть насіння і наріжте акуратними кубиками. Помідори вимийте і перетворіть в кашку з допомогою м'ясорубки. У каструлі змішайте кабачки з перетертими помідорами, посоліть, додайте цукор і влийте соняшникову олію. Поставте каструлю на сильний вогонь, почекайте закипання, зменшіть газ і проваріть масу приблизно 20 хвилин. Не забувайте постійно помішувати, щоб уникнути пригорання.
Пам'ятайте, що з усіх смачних рецептів приготування кабачків в томаті на зиму цей не рекомендується людям з підвищеною кислотністю, гастрит чи виразкову хворобу. Це пояснюється вмістом в ньому дрібно нарубаного часнику і перцю чилі. Їх додають у кабачкову масу і потім проварюють її на невеликому вогні ще хвилин 25. За п'ять хвилин до закінчення приготування влийте оцет. Після цього зніміть кабачки з вогню і загорніть в попередньо простерилізовані банки.
Смажені кабачки в томаті на зиму
Тим, кому подобається смак смаженої їжі, напевно припаде до душі наступний рецепт. Це пікантна і легка закуска, що представляє собою консервовані перець і кабачки в томаті на зиму, які із задоволенням їдять навіть противники ветегарианства.
Інгредієнти:
Приготування
Зніміть з кабачків шкірку і розріжте з кожного з кінців приблизно по 1 див. Наріжте овочі кільцями, товщина яких повинна становити не більше 1 див. Почистіть і вимийте цибулю, після чого наріжте його маленькими кубиками. Перець розріжте вздовж на чотири частини, після чого порубаєте його поперек кубиками розміром близько 15-2 див.
Добре прогрійте соняшникову олію на сковорідці і підсмажте на ній кабачки. Вони повинні придбати світло-золотистий відтінок. Якщо овочі стануть коричневими, консервація може придбати гіркий присмак. Перекладіть кабачки в окрему ємність і на тій же сковорідці підсмажте цибулю до прозорості, змішайте з томатами і протушкувати овочеву суміш на невеликому вогні. Всі інгредієнти повинні стати м'якими. Зазвичай це займає не довше 5 хвилин. Подрібніть цибульно-томатну масу за допомогою блендера до однорідної консистенції. Додаємо до неї цукор, подрібнений в часничниці часник, дрібно посічену зелень, олію і все перемішуємо.
В кінці приготування такого салату з кабачків в томаті на зиму на дно попередньо простерилізованій банки помістіть горошинки чорного і запашного перцю, потім налийте половину часниково-томатного соусу, зверху викладіть половину кабачків, весь перець, другу частину кабачків і все залийте соусом, що залишився. Загорніть банки.
Мариновані кабачки в томаті на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Ошпарите томати, зніміть їх шкірку і вичавіть з них сік, використовуючи блендер або соковижималку. Дрібно порубаєте часник, покладіть його в каструлю, засипте цукор і томатний сік, посоліть і в кінці влийте соняшникову олію і оцет. Поставте суміш на плиту і на вогні середньої величини доведіть до закипання, після чого прокип'ятіть приблизно п'ять хвилин. Кабачки вимийте і поріжте акуратними кубиками довжиною близько 4 см і шириною близько 15 см. Викладіть їх в ретельно простерилізовані банки, залийте гарячим томатним соусом, закрийте кришками і стерилізуйте ще раз, поставивши каструлю з окропом на слабкий вогонь десь на чверть години. Загорніть консервацію, переверніть банки суворо догори дном і дочекайтеся їх охолодження.
Рекомендуємо добрі рецепти
Квасоля в томаті на зиму
Ці прості і приголомшливо смачні консерви стануть ідеальними не тільки для подачі до основних страв, але і як варіант сніданку в компанії тосту і
Огірки в томаті з часником на зиму
Спробуйте об'єднати два найбільш поширених для консервації овоча: огірки і помідори. У підсумку вийде цікава і смачна пікантна закуска, яка приємно
Кабачки в томаті
Поки на прилавках або на власній ділянці є молоденькі овочі встигніть приготувати різні смачні страви з них. У цьому матеріалі розглянемо, як
Соте з кабачків на зиму
Серед великої кількості різної консервації у кожної господині знайдеться пара баночок смачного соте. І зовсім не даремно, адже це нехитре блюдо
Асорті з кабачків на зиму
Якщо вам набридло закочувати кабачки на зиму звичайним способом, хочеться спробувати чогось нового і смачного - приготуйте асорті з кабачків, та
Заготовки з кабачків на зиму
Рідко яка господиня не вважає своїм боргом зробити заготовки на зиму з сезонних овочів і фруктів. А якщо ще й дачну ділянку є або город, то тут вже