Квашені баклажани з морквою, зеленню і часником
Смак страви, приготованої за запропонованим нижче рецептами, настільки цікавий і привабливий, що навіть не фанати баклажан змінюють свою думку по відношенню до даного овочу в кращу сторону.
Інгредієнти:
баклажани – 14 кг;
морква – 340 г;
часникові головки – 3 шт.;
гострий перець – 1 середнього розміру стручок;
кріп і петрушка (зелень) – 1 великий пучок;
олія рослинна рафінована;
Для розсолу:
очищена вода (окріп) – 1 л;
не йодована велика сіль – 60 г;
без аромату соняшникова олія – 75 мл;
запашний і чорний перець (горошок) – 6 і 12 шт. відповідно;
лаврові листи середнього розміру – 2 шт.
Приготування
Для реалізації рецепта вибираємо невеликі або середнього розміру баклажани, промиваємо їх, позбавляє від плодоніжки, зрізавши її гострим ножем, і робимо при допомогою останнього з одного боку поздовжній розріз, не зачіпаючи краю і не доходячи трохи до протилежної сторони. Отримуємо свого роду «кишеньку».
Тепер овоч необхідно трохи відварити, опустивши плоди у киплячу, підсолену за смаком воду хвилин на сім-десять. Головне не переварити при цьому баклажани – вони повинні стати м'якше, але зберігати невелику пружність м'якоті. Перевіряти готовність краще сірником, вона має легко проходити крізь шкірку.
Тепер витягуємо баклажани в друшляк або велике сито і притискаємо невеликим вантажем, щоб позбутися від надлишків вологи.
Готуємо компоненти для начинки. З петрушки і кропу обриваємо листочки, а стебла відкладаємо ненадовго в бік. Чистимо і натираємо на тертці моркву, дрібненько рубаємо стручок очищеного гострого перцю і підготовлені листочки зелені, а також видавлюємо через прес часник.
Перемішуємо інгредієнти в мисці, додавши при цьому за смаком сіль, і наповнюємо отриманою масою баклажани, вкладаючи начинку «кишеньки».
Тепер беремося за розсіл. Ставимо на плиту для нагрівання воду і після закипання на кілька секунд опускають в неї зелені стебла. Завдяки термічній обробці вони стають м'якше, і тепер використовуємо їх як мотузок, перев'язавши ними нафаршировані баклажани, щоб начинка залишалася всередині і не випадала.
У киплячу воду додаємо сіль, лаврушку і горошини двох видів перців, проварюємо пару хвилин і охолодити.
Підготовлені нафаршировані баклажани викладаємо в емальовану каструльку, заливаємо розсолом розсолом і маємо зверху невеликий вантаж.
Через три-п'ять днів перебування заготовки при кімнатних умовах солоні баклажани з морквою, часником і зеленню стають квашеними.
Тепер перекладаємо закуску в стерильні скляні банки і заливаємо розсолом, який необхідно додатково перекип'ятити.
В кожну ємність зверху наливаємо по парі ложок прожареного рослинного рафінованого масла, прикриваємо заготівлю нещільно кришками і ставимо для зберігання на полицю холодильника.
Інгредієнти:
баклажани – 12 кг;
морква – 220 г;
часникова велика головка – 1 шт.;
салатний цибулю – 220 г;
гострий перець – 1 середнього розміру стручок;
кріп, базилік і петрушка (зелень) – 1 великий пучок;
Для маринаду:
очищена вода (кип'ячена) – 80 мл;
не йодована велика сіль – 10 г;
цукровий пісок – 20 г;
без аромату соняшникова олія – 75 мл;
оцет яблучний – 50 мл.
Приготування
Для приготування швидкої закуски по даному рецепту баклажани нарізаємо кружальцями і відварюємо в підсоленій воді протягом п'яти хвилин.
Дрібненько рубаємо зелень, шаткуємо півкільцями очищені цибулини, часникові зубці кубиками або пластинами, подрібнюємо стручок гострого перцю, а також перетираємо на тертці моркву.
Бланшовані баклажани відкидаємо на сито і притискаємо вантажем ненадовго, після чого змішуємо скибочки з підготовленими овочами і заливаємо маринадом, для приготування якого просто змішуємо всі складові зі списку інгредієнтів.
Викладаємо отриману масу в емальовану ємність, притискаємо вантажем і відправляємо на полицю холодильника на чотири години. По закінченні часу смачна і апетитна закуска з баклажанів буде готова.
Гострі квашені баклажани з морквою, часником і зеленню на зиму
Інгредієнти:
Для розсолу:
Приготування
Швидкі мариновані баклажани з морквою, часником і зеленню
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Квашені баклажани, фаршировані морквою і часником
Абсолютно незвичайну закуску рекомендуємо створити за нашими рецептами. Розповімо, як оригінально приготувати квашені баклажани і наповнити їх
Баклажани з морквою і часником
Незамінною закускою під час застілля (святкового або домашнього) стануть консервовані баклажани, доповнені морквою і часником. Спробуйте виготовити
Баклажани в томаті на зиму
Поповніть запас своїх заготовок баночкою дивно смачної закуски. Баклажани в томаті виходять дуже смачними і поживними, а готувати їх зовсім не
Баклажани в аджике на зиму
Овочеві заготовки не раз і виручають нас взимку, коли потрібно швидко приготувати закуску до столу. Ми розповімо вам цікавий рецепт приготування
Заготовки на зиму з баклажанів
Ваш город або дачну ділянку порадував вас хорошим урожаєм баклажанів? Або ж ви далекі від садово-городніх робіт, але при цьому жити не можете без
Баклажани з капустою на зиму
Мариновані баклажани з капустою - це відмінна закуска до столу, або смаженої картопельки. А заготовити їх на зиму зовсім нескладно, і в цьому