» » Баклажани з морквою і часником

Баклажани з морквою і часником

Баклажани з морквою і часником
Любителі гострих і пікантних закусок будуть просто без розуму від заготовки у вигляді квашених фаршированих баклажанів з морквою і часником, зробленої за запропонованими нижче рецептами.

Як приготувати баклажани, фаршировані морквою і часником, мариновані на зиму – рецепт


Інгредієнти:

  • баклажани – 4 кг;

  • морква – 1 кг;

  • часникові головки – 3 шт.;

  • гострий перець (за бажанням) – за смаком;

  • петрушка (зелень) – 1 середнього розміру пучок;

  • олія рослинна рафінована – 65 мл;


  • Для маринаду:

  • вода фільтрована – 1 л;

  • велика морська сіль – 45 г;

  • запашні горошини перцю – 3-4 шт.;

  • лаврове дрібні листочки – 2 шт.;

  • оцет – 45 мл


  • Приготування

  • Для фарширування і маринування вибираємо баклажани середнього розміру, споліскуємо їх і відрізуємо плодоніжки, захоплюючи при цьому і частину м'якоті.

  • Кожен баклажан неглибоко надрізаємо уздовж, опускаємо в посудину з киплячою підсоленою водою і варимо з моменту повторного закипання протягом п'яти хвилин.

  • Тепер викладаємо плоди на обробну дошку рядами один на одного і притискаємо зверху ще однією дошкою, на яку зверху укладаємо вантаж. Нижню дошку при цьому необхідно трохи підняти з одного боку, щоб рідина, відокремлювана баклажанами, безперешкодно стікала.

  • Тим часом очищаємо моркву, перетираємо її на крупній тертці і обсмажуємо до м'якості на соняшниковій без аромату олії.

  • Додаємо до морквяної піджарки очищені і перетерті на дрібній тертці часникові зубці, а також приправляємо її трохи сіллю і нарубаною зеленню петрушки. При бажанні можна також подрібнити м'якоть гострого перчика і вмішати її в отриману начинку.

  • Зроблені раніше в баклажанах розрізи вкладаємо приблизно по дві столові ложки приготованої начинки з моркви, часнику і петрушки і відправляємо заготовки в простерилизованную трилітрову банку, заповнюючи її по плічка.

  • Для заливки змішуємо воду з сіллю, кидаємо горошини перчика запашного і лаврове листя і проварюємо суміш протягом двох хвилин.

  • Заливаємо розсолом, маринадом баклажани в банку і залишаємо при кімнатних умовах на три-п'ять днів.

  • Після придбання закускою характерного квашеного смаку вливаємо в кожну банку по 45 мл оцту яблучного , прикриваємо ємність кришкою і встановлюємо її в посудину відповідного розміру з водою.

  • Після закипання води стерилізуємо заготівлю протягом півгодини, після чого укупориваем кришку і після охолодження відправляємо на зберігання.

  • Можна оцет не використовувати. Тільки в цьому випадку простерилізовані банки потрібно додатково укутати теплою ковдрою, перевернувши судини попередньо дном догори.


  • Як посолити фаршировані баклажани з морквою і часником під гнітом?


    Інгредієнти:

  • баклажани – 2 кг;

  • морква – 800-1000 г;

  • часникові великі головки – 4 шт.;

  • маленький стручок гострого перцю – 05-1 шт.;

  • петрушка (зелень) – 1 пучок;

  • базилік фіолетовий (зелень) – 2 гілочки;

  • олія соняшникова без аромату – 20 мл;

  • не йодована велика сіль – 30 р.


  • Приготування

  • В даному випадку фаршировані морквою і часником баклажани будуть солитись (квас) у власному соку під гнітом. Для реалізації ідеї готуємо плоди, позбавивши їх від плодоніжок і відварів в підсоленій за смаком воді до м'якості. Готовність овоча перевіряємо проколом – сірник має легко входити в м'якоть.

  • Тепер маємо відварені баклажани між двома дошками під ухилом і розміщуємо зверху невеликий вантаж. Залишаємо плоди в такому вигляді стікати години на три-чотири.

  • Тим часом чистимо і тремо на тертці моркву, а також нарізаємо м'якоть гострого перцю і припускаємо компоненти з невеликою кількістю олії на сковороді до розм'якшення.

  • Одну часникову головку очищаємо, перетираємо зубки на дрібній тертці і додаємо до морквяної піджарки.

  • Туди ж додаємо дрібно нарубану зелень базиліка і петрушки, після чого підсолюємо начинку за смаком і перемішуємо.

  • Кожен баклажан надрізаємо з одного боку вздовж у вигляді кишеньки і наповнюємо овоч підготовленою начинкою.

  • Обв'язуємо нафаршировані баклажани білою ниткою і укладаємо в підходящу для квашення скляну або емальовану ємність, пересипаючи шари невеликою кількістю солі і нарубаним часником.

  • Кладемо зверху на баклажани тарілку, на неї гніт і квасимо заготівлю протягом трьох днів. Після закінчення часу прибираємо баклажани на полицю холодильника і дістаємо по потребі.
    Додав: admin | 18-11-2016, 21:20
    Переглядів: 91