» » Зелені помідори з часником на зиму

Зелені помідори з часником на зиму

Зелені помідори з часником на зиму
Напевно, багато хто стикався з такою проблемою: стає холодно, городньо-дачний сезон підійшов до кінця, а на кущах ще повно зелених помідорів. Само собою, доспеть вони ніяк не встигнуть, так що доводиться зривати зелені плоди і зберігати їх на балконі або в коморі, сподіваючись, що хоча б частина помідорів «дійде». На жаль, велика частина зіпсується, так що не переводимо продукти – закочує зелені помідори з часником на зиму.
Закуска в східному стилі
Віднедавна популярність корейської кухні набирає обертів – мова, звичайно, про пряні, гострі закуски, які швидко готуються і особливо корисні тим, хто страждає від відсутності апетиту.
Інгредієнти:

  • зелені помідори будь-яких сортів – 4 кг;

  • часник синій – 2 головки дрібних;

  • перець «Паприка» або інший солодкий – 1 кг;

  • масло холодного віджиму нерафінована – 2/3 склянки;

  • 9% білий (або яблучний) оцет – 1/2 склянки;

  • кам'яна очищена без добавок сіль – 2-3 ст. ложки;

  • білий цукор – 2/3 склянки;

  • зелень (петрушка, кінза, базилік) – 1 великий пучок;

  • порошок меленого чилі – за смаком.


  • Приготування

  • Якщо помідори почали злегка псуватися, цей рецепт – справжня знахідка. Вирізаємо зіпсовані частини і готуємо зелені помідори часточками з часником на зиму.

  • Помідори і перець миємо, видаляємо насіння і перегородки з перців і шаткуємо всі скибочками. Кладемо в миску. Солимо, посипаємо цукром, додаємо видавлений через прес часник, дрібно нарубану зелень, вливаємо олію і оцет. Обережно, намагаючись не пом'яти овочі (найкраще руками), перемішуємо. Якщо любите погостріше, додайте меленого пекучого перцю.

  • Розкладаємо по банках, стерилізуємо близько півгодини і закатуємо.


  • Для любителів засолювання
    Якщо заморським стравам ви віддаєте перевагу вітчизняні смакоту, приготуйте зелені помідори, солоні з часником на зиму.
    Інгредієнти:

  • невеликі (приблизно однакові за розміром) помідори – близько 1 кг;

  • часник білий – 3-4 зубчики;

  • перець солодкий (бажано червоний) – 1 шт.;

  • перець гострий «Вогник» або «Чилі» – 1 шт.;

  • очищена біла сіль – 15 ст. ложки;

  • оцет 9% столовий – 2 ст. ложки.


  • Приготування

  • Чисто вимиті помідори викладаємо в бутель щільно, але не пошкоджуючи. Між плодами закладаємо часточки очищеного солодкого перцю, колечка гострого перчика (перегородки і видаляємо насіння), зубчики чищеного часнику.

  • Якщо хочемо приготувати мариновані зелені помідори з часником на зиму, додаємо лаврові листочки, чорний перець горошком, листя хрону і чорної смородини, укропные парасольки та гвоздичні суцвіття.

  • Заливаємо окропом наші помідори і чекаємо чверть години, накривши бутель щільно кришкою.

  • Зливаємо воду і повторно кип'ятити її.

  • Знову заливаємо і ще трохи чекаємо (хвилин 15).

  • Зливаємо, готуємо на цій воді розсіл: додаємо сіль і оцет. Якщо готуємо маринад, кладемо ще 2 ст. ложки цукру.

  • Коли заливка прокипить 5 хвилин, заливаємо нею помідори і закручуємо.

  • Ось так просто приготувати смачні зелені помідори на зиму з часником і перцем.


  • Незвичайна закуска
    Якщо хочете здивувати гостей, приготуйте зелені помідори з часником всередині на зиму.
    Інгредієнти:

  • помідори зелені середнього розміру – 2 кг;

  • перець солодкий середнього розміру – 4-5 шт.;

  • зелень (петрушка, кінза) – 1 великий пучок;

  • часник синій – 2 головки;

  • мелений перець (у суміші чорного, духмяного, червоного) – 1/2 ч. ложка;

  • сіль без добавок йодована велика – 2 ст. ложки;

  • вітчизняний цукровий пісок рафінований – 2-3 ст. ложки;

  • коріандр (насіння цільні) – 1/2 ст. ложки;

  • олію з соняшнику холодного віджиму – 1/2 склянки;

  • оцет яблучний 9% – 1/2 склянки.


  • Приготування

  • Зелені помідори, фаршировані часником, на зиму приготувати теж не складно.

  • Підготуємо начинку: в чашу комбайна або блендера кладемо перець, часник і зелень, приправляємо меленим перцем і перемішуємо.

  • Вимиті помідори хрестоподібно надрізаємо, всередину кладемо начинку і щільно укладаємо їх у банки.

  • Додаємо сіль, цукор, насіння коріандру, наливаємо масло і оцет. Заливаємо окропом, накриваємо кришкою і стерилізуємо чверть години. Закатуємо.


  • Приготування зелених помідорів на зиму з часником не вимагає особливих навичок і великої кількості часу. Зате результат вразить найвибагливішого гурмана.
    Додав: admin | 18-11-2016, 21:21
    Переглядів: 126