Зелені помідори з часником на зиму
Напевно, багато хто стикався з такою проблемою: стає холодно, городньо-дачний сезон підійшов до кінця, а на кущах ще повно зелених помідорів. Само собою, доспеть вони ніяк не встигнуть, так що доводиться зривати зелені плоди і зберігати їх на балконі або в коморі, сподіваючись, що хоча б частина помідорів «дійде». На жаль, велика частина зіпсується, так що не переводимо продукти – закочує зелені помідори з часником на зиму.
Закуска в східному стилі
Віднедавна популярність корейської кухні набирає обертів – мова, звичайно, про пряні, гострі закуски, які швидко готуються і особливо корисні тим, хто страждає від відсутності апетиту.
Інгредієнти:
зелені помідори будь-яких сортів – 4 кг;
часник синій – 2 головки дрібних;
перець «Паприка» або інший солодкий – 1 кг;
масло холодного віджиму нерафінована – 2/3 склянки;
9% білий (або яблучний) оцет – 1/2 склянки;
кам'яна очищена без добавок сіль – 2-3 ст. ложки;
білий цукор – 2/3 склянки;
зелень (петрушка, кінза, базилік) – 1 великий пучок;
порошок меленого чилі – за смаком.
Приготування
Якщо помідори почали злегка псуватися, цей рецепт – справжня знахідка. Вирізаємо зіпсовані частини і готуємо зелені помідори часточками з часником на зиму.
Помідори і перець миємо, видаляємо насіння і перегородки з перців і шаткуємо всі скибочками. Кладемо в миску. Солимо, посипаємо цукром, додаємо видавлений через прес часник, дрібно нарубану зелень, вливаємо олію і оцет. Обережно, намагаючись не пом'яти овочі (найкраще руками), перемішуємо. Якщо любите погостріше, додайте меленого пекучого перцю.
Розкладаємо по банках, стерилізуємо близько півгодини і закатуємо.
Для любителів засолювання
Якщо заморським стравам ви віддаєте перевагу вітчизняні смакоту, приготуйте зелені помідори, солоні з часником на зиму.
Інгредієнти:
невеликі (приблизно однакові за розміром) помідори – близько 1 кг;
часник білий – 3-4 зубчики;
перець солодкий (бажано червоний) – 1 шт.;
перець гострий «Вогник» або «Чилі» – 1 шт.;
очищена біла сіль – 15 ст. ложки;
оцет 9% столовий – 2 ст. ложки.
Приготування
Чисто вимиті помідори викладаємо в бутель щільно, але не пошкоджуючи. Між плодами закладаємо часточки очищеного солодкого перцю, колечка гострого перчика (перегородки і видаляємо насіння), зубчики чищеного часнику.
Якщо хочемо приготувати мариновані зелені помідори з часником на зиму, додаємо лаврові листочки, чорний перець горошком, листя хрону і чорної смородини, укропные парасольки та гвоздичні суцвіття.
Заливаємо окропом наші помідори і чекаємо чверть години, накривши бутель щільно кришкою.
Зливаємо воду і повторно кип'ятити її.
Знову заливаємо і ще трохи чекаємо (хвилин 15).
Зливаємо, готуємо на цій воді розсіл: додаємо сіль і оцет. Якщо готуємо маринад, кладемо ще 2 ст. ложки цукру.
Коли заливка прокипить 5 хвилин, заливаємо нею помідори і закручуємо.
Ось так просто приготувати смачні зелені помідори на зиму з часником і перцем.
Незвичайна закуска
Якщо хочете здивувати гостей, приготуйте зелені помідори з часником всередині на зиму.
Інгредієнти:
помідори зелені середнього розміру – 2 кг;
перець солодкий середнього розміру – 4-5 шт.;
зелень (петрушка, кінза) – 1 великий пучок;
часник синій – 2 головки;
мелений перець (у суміші чорного, духмяного, червоного) – 1/2 ч. ложка;
сіль без добавок йодована велика – 2 ст. ложки;
вітчизняний цукровий пісок рафінований – 2-3 ст. ложки;
коріандр (насіння цільні) – 1/2 ст. ложки;
олію з соняшнику холодного віджиму – 1/2 склянки;
оцет яблучний 9% – 1/2 склянки.
Приготування
Зелені помідори, фаршировані часником, на зиму приготувати теж не складно.
Підготуємо начинку: в чашу комбайна або блендера кладемо перець, часник і зелень, приправляємо меленим перцем і перемішуємо.
Вимиті помідори хрестоподібно надрізаємо, всередину кладемо начинку і щільно укладаємо їх у банки.
Додаємо сіль, цукор, насіння коріандру, наливаємо масло і оцет. Заливаємо окропом, накриваємо кришкою і стерилізуємо чверть години. Закатуємо.
Приготування зелених помідорів на зиму з часником не вимагає особливих навичок і великої кількості часу. Зате результат вразить найвибагливішого гурмана.
Закуска в східному стилі
Віднедавна популярність корейської кухні набирає обертів – мова, звичайно, про пряні, гострі закуски, які швидко готуються і особливо корисні тим, хто страждає від відсутності апетиту.
Інгредієнти:
Приготування
Для любителів засолювання
Якщо заморським стравам ви віддаєте перевагу вітчизняні смакоту, приготуйте зелені помідори, солоні з часником на зиму.
Інгредієнти:
Приготування
Незвичайна закуска
Якщо хочете здивувати гостей, приготуйте зелені помідори з часником всередині на зиму.
Інгредієнти:
Приготування
Приготування зелених помідорів на зиму з часником не вимагає особливих навичок і великої кількості часу. Зате результат вразить найвибагливішого гурмана.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мариновані помідори з базиліком на зиму
У кожної гарної господині чимало рецептів, які вона взяла у мами, бабусі, подруги, придумала сама. Зазвичай ці рецепти досить популярні і ними нікого
Зелені помідори з часником
Якщо влітку ви консервуєте овочів, то звичайні мариновані або солоні томати вже набридли вашим близьким, саме час спробувати щось новеньке. Зелені
Томати на зиму — рецепти
Урізноманітнити звичні способи консервації томатів - неймовірно просто, і в цьому вам допоможуть наші докладні рекомендації. Розповімо, як по-новому
Заправка з помідорів на зиму
Така нехитра заготівля помітно полегшить кулінарну життя багатьох зайнятих хазяєчок. Заправка з помідор чудово впорається з приготуванням першого
Мариновані помідори на зиму
Мариновані помідори – класика заготовок. Існують сотні рецептів їх приготування, але у кожної господині знайдеться свій, який припав до смаку усій
Помідори на зиму - рецепти
Любите різні соління, заготовлені на зиму, які чудово доповнять будь-який гарнір або просто виступлять в якості закуски, тоді рекомендуємо