» » Зелені помідори з часником

Зелені помідори з часником

Зелені помідори з часником
Тим, хто обожнює нескладні, але одночасно шалено смачні рецепти, варто зайнятися засолкою зелених помідорів з часником. Вони чудово зберігаються і стануть відмінним доповненням навіть до самої «не смачній», на думку ваших домочадців, каші або картопляного пюре.

Зелені помідори з часником і зеленню


Натуральна зелень – справжня скарбниця вітамінів. Так що якщо ваш імунітет постійно підводить вас, постарайтеся обов'язково включити в свій раціон такі зелені помідори з часником у великій кількості.
Інгредієнти:

  • цукор – 1 ст. ложка;

  • помідори – 3 кг;

  • лавровий лист - 3 шт. на банку;

  • вода – 16 л;

  • сіль – 15 ст. ложки;

  • зелень петрушки – 1 пучок;

  • часник – 1 головка;

  • духмяний перець в горошку - 3-5 шт. на банку;

  • оцет 9% - 1 склянка;

  • парасольки кропу – 200 р.


  • Приготування

  • Вимийте помідори і почистіть часник.

  • Помідори розріжте у формі хреста до середини, а часник наріжте невеликими скибочками.

  • Зелень дрібно порубаєте і помістіть в якості начинки в томати, так само необхідно вчинити і з часником.

  • В чисті банки помістіть парасольки кропу, додайте лавровий лист і перець.

  • Викладіть в них помідори, залийте тільки закипілою водою і залиште настоятися приблизно на 20 хвилин під накритими кришками.

  • Потім воду злийте і залийте крутим окропом ще раз.

  • Знову злийте воду у велику каструлю, додайте цукор, посоліть і влийте оцет. Залийте таким розсолом томати в банках і закатайте.

  • Цей рецепт зелених помідорів з часником, вийде освоїти навіть у недосвідченої господині. Але не забувайте витримати гарячі банки в ковдрі приблизно 12 годин, а потім залишити на зберігання в прохолодному місці.


  • Зелені помідори з часником та морквою


    Це блюдо дозволить вам буквально за один прийом їжі отримати добову дозу всіх необхідних вітамінів і не вимагає використання екзотичних інгредієнтів. Такі зелені помідори, фаршировані часником, допоможуть вам швидко заслужити репутацію кращої господині.
    Інгредієнти:

  • вода – 6 л;

  • томати – 27 кг;

  • оцет 6% - 500 мл;

  • болгарський перець – 3 шт.;

  • часник – 25 головки;

  • морква – 2 шт.;

  • сіль – 200 г;

  • кріп, гіркий перець, петрушка – за смаком;

  • цукор – 300 р.


  • Приготування

  • Болгарський перець вимийте і ретельно вичистити його нутрощі.

  • Часник і моркву почистіть.

  • Потім подрібніть всі овочі за допомогою м'ясорубки.

  • Томати акуратно надріжте хрестоподібним чином і нафаршируйте начинкою, додавши дрібно порубану зелень.

  • Акуратно помістіть помідори добре вимиті банки і два рази залийте їх закипілої водою, щоразу залишаючи їх в окропі приблизно на 10 хвилин.

  • У воду додайте цукор і сіль і, виставивши максимальний вогонь, дочекайтеся її закипання.

  • Коли вона трохи охолоне, додайте туди оцет і одразу ж залийте маринадом підготовлені томати в банках. Швидко загорніть їх.


  • Зелені помідори з перцем і часником


    Коли немає часу довго возитися з консервацією, цей рецепт просто виручить вас. Такі зелені помідори швидкого приготування з часником робляться майже моментально і це негативно не впливає на їх смакові властивості.
    Інгредієнти:

  • кріп, спеції і петрушка – за смаком;

  • томати – 5 кг;

  • гіркий перець – 3-4 стручка;

  • часник – 200 г;

  • сіль – 25 г на 1 літр води;

  • ріпчаста цибуля – 11 кг;

  • болгарський перець – 12 кг.


  • Приготування

  • Цибулю і головки часнику добре очищаєте від лушпиння.

  • Вимийте солодкий перець і витягніть з нього насіння і плодоніжки. Те ж проробіть і з гірким перцем.

  • Подрібніть всі овочі за допомогою м'ясорубки.

  • Надріжте вимиті томати хрестоподібно і ретельно видаліть серцевину.

  • В отриманий отвір покладіть овочеву суміш.

  • Воду нагрійте до кипіння і додайте в неї сіль.

  • Гарячим розсолом залийте банки з розкладеними по ним помідорами, стерилізуйте їх приблизно 20 хвилин і відразу ж загорніть.
    Додав: admin | 18-11-2016, 21:20
    Переглядів: 217