Тим, хто обожнює нескладні, але одночасно шалено смачні рецепти, варто зайнятися засолкою зелених помідорів з часником. Вони чудово зберігаються і стануть відмінним доповненням навіть до самої «не смачній», на думку ваших домочадців, каші або картопляного пюре.
Зелені помідори з часником і зеленню
Натуральна зелень – справжня скарбниця вітамінів. Так що якщо ваш імунітет постійно підводить вас, постарайтеся обов'язково включити в свій раціон такі зелені помідори з часником у великій кількості.
Інгредієнти: цукор – 1 ст. ложка; помідори – 3 кг; лавровий лист - 3 шт. на банку; вода – 16 л; сіль – 15 ст. ложки; зелень петрушки – 1 пучок; часник – 1 головка; духмяний перець в горошку - 3-5 шт. на банку; оцет 9% - 1 склянка; парасольки кропу – 200 р. Приготування Вимийте помідори і почистіть часник. Помідори розріжте у формі хреста до середини, а часник наріжте невеликими скибочками. Зелень дрібно порубаєте і помістіть в якості начинки в томати, так само необхідно вчинити і з часником. В чисті банки помістіть парасольки кропу, додайте лавровий лист і перець. Викладіть в них помідори, залийте тільки закипілою водою і залиште настоятися приблизно на 20 хвилин під накритими кришками. Потім воду злийте і залийте крутим окропом ще раз. Знову злийте воду у велику каструлю, додайте цукор, посоліть і влийте оцет. Залийте таким розсолом томати в банках і закатайте. Цей рецепт зелених помідорів з часником, вийде освоїти навіть у недосвідченої господині. Але не забувайте витримати гарячі банки в ковдрі приблизно 12 годин, а потім залишити на зберігання в прохолодному місці. Зелені помідори з часником та морквою
Це блюдо дозволить вам буквально за один прийом їжі отримати добову дозу всіх необхідних вітамінів і не вимагає використання екзотичних інгредієнтів. Такі зелені помідори, фаршировані часником, допоможуть вам швидко заслужити репутацію кращої господині.
Інгредієнти: вода – 6 л; томати – 27 кг; оцет 6% - 500 мл; болгарський перець – 3 шт.; часник – 25 головки; морква – 2 шт.; сіль – 200 г; кріп, гіркий перець, петрушка – за смаком; цукор – 300 р. Приготування Болгарський перець вимийте і ретельно вичистити його нутрощі. Часник і моркву почистіть. Потім подрібніть всі овочі за допомогою м'ясорубки. Томати акуратно надріжте хрестоподібним чином і нафаршируйте начинкою, додавши дрібно порубану зелень. Акуратно помістіть помідори добре вимиті банки і два рази залийте їх закипілої водою, щоразу залишаючи їх в окропі приблизно на 10 хвилин. У воду додайте цукор і сіль і, виставивши максимальний вогонь, дочекайтеся її закипання. Коли вона трохи охолоне, додайте туди оцет і одразу ж залийте маринадом підготовлені томати в банках. Швидко загорніть їх. Зелені помідори з перцем і часником
Коли немає часу довго возитися з консервацією, цей рецепт просто виручить вас. Такі зелені помідори швидкого приготування з часником робляться майже моментально і це негативно не впливає на їх смакові властивості.
Інгредієнти: кріп, спеції і петрушка – за смаком; томати – 5 кг; гіркий перець – 3-4 стручка; часник – 200 г; сіль – 25 г на 1 літр води; ріпчаста цибуля – 11 кг; болгарський перець – 12 кг. Приготування Цибулю і головки часнику добре очищаєте від лушпиння. Вимийте солодкий перець і витягніть з нього насіння і плодоніжки. Те ж проробіть і з гірким перцем. Подрібніть всі овочі за допомогою м'ясорубки. Надріжте вимиті томати хрестоподібно і ретельно видаліть серцевину. В отриманий отвір покладіть овочеву суміш. Воду нагрійте до кипіння і додайте в неї сіль. Гарячим розсолом залийте банки з розкладеними по ним помідорами, стерилізуйте їх приблизно 20 хвилин і відразу ж загорніть.