Напевно, багато хто стикався з такою проблемою: стає холодно, городньо-дачний сезон підійшов до кінця, а на кущах ще повно зелених помідорів. Само собою, доспеть вони ніяк не встигнуть, так що доводиться зривати зелені плоди і зберігати їх на балконі або в коморі, сподіваючись, що хоча б частина помідорів «дійде». На жаль, велика частина зіпсується, так що не переводимо продукти – закочує зелені помідори з часником на зиму.
Закуска в східному стилі Віднедавна популярність корейської кухні набирає обертів – мова, звичайно, про пряні, гострі закуски, які швидко готуються і особливо корисні тим, хто страждає від відсутності апетиту.
Інгредієнти: зелені помідори будь-яких сортів – 4 кг; часник синій – 2 головки дрібних; перець «Паприка» або інший солодкий – 1 кг; масло холодного віджиму нерафінована – 2/3 склянки; 9% білий (або яблучний) оцет – 1/2 склянки; кам'яна очищена без добавок сіль – 2-3 ст. ложки; білий цукор – 2/3 склянки; зелень (петрушка, кінза, базилік) – 1 великий пучок; порошок меленого чилі – за смаком. Приготування Якщо помідори почали злегка псуватися, цей рецепт – справжня знахідка. Вирізаємо зіпсовані частини і готуємо зелені помідори часточками з часником на зиму. Помідори і перець миємо, видаляємо насіння і перегородки з перців і шаткуємо всі скибочками. Кладемо в миску. Солимо, посипаємо цукром, додаємо видавлений через прес часник, дрібно нарубану зелень, вливаємо олію і оцет. Обережно, намагаючись не пом'яти овочі (найкраще руками), перемішуємо. Якщо любите погостріше, додайте меленого пекучого перцю. Розкладаємо по банках, стерилізуємо близько півгодини і закатуємо. Для любителів засолювання Якщо заморським стравам ви віддаєте перевагу вітчизняні смакоту, приготуйте зелені помідори, солоні з часником на зиму.
Інгредієнти: невеликі (приблизно однакові за розміром) помідори – близько 1 кг; часник білий – 3-4 зубчики; перець солодкий (бажано червоний) – 1 шт.; перець гострий «Вогник» або «Чилі» – 1 шт.; очищена біла сіль – 15 ст. ложки; оцет 9% столовий – 2 ст. ложки. Приготування Чисто вимиті помідори викладаємо в бутель щільно, але не пошкоджуючи. Між плодами закладаємо часточки очищеного солодкого перцю, колечка гострого перчика (перегородки і видаляємо насіння), зубчики чищеного часнику. Якщо хочемо приготувати мариновані зелені помідори з часником на зиму, додаємо лаврові листочки, чорний перець горошком, листя хрону і чорної смородини, укропные парасольки та гвоздичні суцвіття. Заливаємо окропом наші помідори і чекаємо чверть години, накривши бутель щільно кришкою. Зливаємо воду і повторно кип'ятити її. Знову заливаємо і ще трохи чекаємо (хвилин 15). Зливаємо, готуємо на цій воді розсіл: додаємо сіль і оцет. Якщо готуємо маринад, кладемо ще 2 ст. ложки цукру. Коли заливка прокипить 5 хвилин, заливаємо нею помідори і закручуємо. Ось так просто приготувати смачні зелені помідори на зиму з часником і перцем. Незвичайна закуска Якщо хочете здивувати гостей, приготуйте зелені помідори з часником всередині на зиму.
Інгредієнти: помідори зелені середнього розміру – 2 кг; перець солодкий середнього розміру – 4-5 шт.; зелень (петрушка, кінза) – 1 великий пучок; часник синій – 2 головки; мелений перець (у суміші чорного, духмяного, червоного) – 1/2 ч. ложка; сіль без добавок йодована велика – 2 ст. ложки; вітчизняний цукровий пісок рафінований – 2-3 ст. ложки; коріандр (насіння цільні) – 1/2 ст. ложки; олію з соняшнику холодного віджиму – 1/2 склянки; оцет яблучний 9% – 1/2 склянки. Приготування Зелені помідори, фаршировані часником, на зиму приготувати теж не складно. Підготуємо начинку: в чашу комбайна або блендера кладемо перець, часник і зелень, приправляємо меленим перцем і перемішуємо. Вимиті помідори хрестоподібно надрізаємо, всередину кладемо начинку і щільно укладаємо їх у банки. Додаємо сіль, цукор, насіння коріандру, наливаємо масло і оцет. Заливаємо окропом, накриваємо кришкою і стерилізуємо чверть години. Закатуємо. Приготування зелених помідорів на зиму з часником не вимагає особливих навичок і великої кількості часу. Зате результат вразить найвибагливішого гурмана.