Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гіркий перець з часником на зиму

Гіркий перець з часником на зиму

18-11-2016, 21:20
1 032
Гіркий перець з часником на зиму
Для тих, хто не любить гостру їжу, нагадаємо, що вона дозволяє запобігти багато проблем з жовчним міхуром і є серйозною підмогою для тих, хто страждає від відсутності апетиту. Один з чудових варіантів такої їжі – гіркий перець, проте їм можна насолоджуватися не весь рік. Розповімо, як приготувати гіркий перець з часником, щоб і взимку насолоджуватися гострими стравами.
Два в одному
Не секрет, що в будь-якому супермаркеті сьогодні можна купити всякі витребеньки, наприклад, гостре масло для заправки салатів. Але ж приготувати його будинку в рази дешевше, до того ж це дуже просто. Готуємо гіркий перець в маслі з часником.
Інгредієнти:

  • перець гострий «Чилі» або «Вогник», або інші сорти – 05 кг;

  • сіль без добавок морська велика – 1 ч. ложка;

  • масло хорошою очищення – 1 склянка;

  • часник гострий – 1 головка.


  • Приготування

  • Перець миємо і добре просушуємо.

  • Хвостики зрізаємо, кожен перець обережно надрізаємо вздовж до середини. Укладаємо їх у банку, додаємо нарізані на четвертинки часточки часнику.

  • Солимо, заливаємо маслом (масло має повністю покрити перець).

  • Залишаємо в холодильнику на кілька тижнів.

  • Отримуємо і гостре, ароматне перцеве масло, яким можна заправляти салати, додавати у закуски, і перці, які довго ще можна використовувати в різних рецептах.


  • Маринуємо
    Досить простий рецепт – маринований гіркий перець з часником, сирою перець не зберігається довго, а от маринований простоїть до наступного сезону.
    Інгредієнти:

  • перці гіркі – 200 г;

  • часник – 1 головка;

  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;

  • перець чорний і запашний горошком – 1 ч. ложка;

  • насіння кропу – 1 ч. ложка;

  • лавровий лист – 2-3 шт.;

  • сіль очищена кам'яна – 1 ч. ложка;

  • вода підготовлена (бутильована) – 2 склянки;

  • оцет яблучний 9% – 2 ст. ложки.


  • Приготування

  • Перці підготуємо (промиємо, обсушим, обріжемо хвостики), укладемо в банки, перемежовуючи часточками часнику, кільцями цибулі, насінням кропу і чорним перцем.

  • У підігріту воду всиплемо сіль, коли вона розчиниться, додамо лавровий лист і оцет.

  • Киплячим маринадом заливаємо перці і закриваємо.

  • Зберігається гіркий перець з часником, замаринований на зиму в холодному місці.


  • Майже аджика
    Дуже смачно виходить закуска з гіркого перцю і часнику – це страва чимось схоже на аджику, але набагато гостріше.
    Інгредієнти:

  • перці гіркі – 05 кг;

  • часник синій гострий – 2 головки;

  • олію з соняшнику якісне – 100 мл;

  • стиглі томати, не водянисті червоні – 1 кг;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування

  • Щоб приготувати цю закуску, пропускаємо гіркий перець з часником через м'ясорубку. Однак спершу з часнику знімаємо піну, а з перцю видаляємо насіння і перегородки.

  • Отриману масу прогріваємо в киплячому рослинному маслі протягом хвилини, після чого додаємо томати, терті на тертці або пропущені через м'ясорубку.

  • Солимо і на повільному вогні выпариваем сік. Коли маса загусне, розкладаємо її по банкам і закатуємо.
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Болгарський перець на зиму
    Болгарський перець на зиму
    Сезонні зміни в меню подобаються не всім. Якщо ви не хочете відмовлятися від улюблених овочевих страв в холодну пору, загорніть болгарський перець.
    Маринований перець на зиму
    Маринований перець на зиму
    Після заготовок на основі огірків і помідорів, почесне третє місце за популярністю на столах наших їдців займають мариновані перці. Далі підкажемо,
    Аджика по-грузинськи - традиційний рецепт
    Аджика по-грузинськи - традиційний рецепт
    Традиційний рецепт грузинської аджики не розрахований на тих хто не любить гостре, оскільки основним компонентом є гіркий перець. Аджика виходить
    Аджика з хріном і помідорами на зиму
    Аджика з хріном і помідорами на зиму
    Немає нічого приємніше, ніж в холодну пору відкрити баночку домашнього ароматного соусу і доповнити їм м'ясне блюдо. Жоден магазинний продукт не
    Гостра аджика на зиму
    Гостра аджика на зиму
    Будь якісний соус здатний вигідно доповнити смак м'ясної страви. І, звичайно краще, якщо пікантний соус буде домашнім. Витративши трохи часу в сезон
    Перець на зиму
    Перець на зиму
    Ароматні перчики найчастіше виступають головною складовою різних салатів, соусів або лечо. Давайте розглянемо з вами деякі цікаві варіанти