Вернуться назад Распечатать

Гіркий перець з часником на зиму

Гіркий перець з часником на зиму
Для тих, хто не любить гостру їжу, нагадаємо, що вона дозволяє запобігти багато проблем з жовчним міхуром і є серйозною підмогою для тих, хто страждає від відсутності апетиту. Один з чудових варіантів такої їжі – гіркий перець, проте їм можна насолоджуватися не весь рік. Розповімо, як приготувати гіркий перець з часником, щоб і взимку насолоджуватися гострими стравами.
Два в одному
Не секрет, що в будь-якому супермаркеті сьогодні можна купити всякі витребеньки, наприклад, гостре масло для заправки салатів. Але ж приготувати його будинку в рази дешевше, до того ж це дуже просто. Готуємо гіркий перець в маслі з часником.
Інгредієнти:

  • перець гострий «Чилі» або «Вогник», або інші сорти – 05 кг;

  • сіль без добавок морська велика – 1 ч. ложка;

  • масло хорошою очищення – 1 склянка;

  • часник гострий – 1 головка.


  • Приготування

  • Перець миємо і добре просушуємо.

  • Хвостики зрізаємо, кожен перець обережно надрізаємо вздовж до середини. Укладаємо їх у банку, додаємо нарізані на четвертинки часточки часнику.

  • Солимо, заливаємо маслом (масло має повністю покрити перець).

  • Залишаємо в холодильнику на кілька тижнів.

  • Отримуємо і гостре, ароматне перцеве масло, яким можна заправляти салати, додавати у закуски, і перці, які довго ще можна використовувати в різних рецептах.


  • Маринуємо
    Досить простий рецепт – маринований гіркий перець з часником, сирою перець не зберігається довго, а от маринований простоїть до наступного сезону.
    Інгредієнти:

  • перці гіркі – 200 г;

  • часник – 1 головка;

  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;

  • перець чорний і запашний горошком – 1 ч. ложка;

  • насіння кропу – 1 ч. ложка;

  • лавровий лист – 2-3 шт.;

  • сіль очищена кам'яна – 1 ч. ложка;

  • вода підготовлена (бутильована) – 2 склянки;

  • оцет яблучний 9% – 2 ст. ложки.


  • Приготування

  • Перці підготуємо (промиємо, обсушим, обріжемо хвостики), укладемо в банки, перемежовуючи часточками часнику, кільцями цибулі, насінням кропу і чорним перцем.

  • У підігріту воду всиплемо сіль, коли вона розчиниться, додамо лавровий лист і оцет.

  • Киплячим маринадом заливаємо перці і закриваємо.

  • Зберігається гіркий перець з часником, замаринований на зиму в холодному місці.


  • Майже аджика
    Дуже смачно виходить закуска з гіркого перцю і часнику – це страва чимось схоже на аджику, але набагато гостріше.
    Інгредієнти:

  • перці гіркі – 05 кг;

  • часник синій гострий – 2 головки;

  • олію з соняшнику якісне – 100 мл;

  • стиглі томати, не водянисті червоні – 1 кг;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування

  • Щоб приготувати цю закуску, пропускаємо гіркий перець з часником через м'ясорубку. Однак спершу з часнику знімаємо піну, а з перцю видаляємо насіння і перегородки.

  • Отриману масу прогріваємо в киплячому рослинному маслі протягом хвилини, після чого додаємо томати, терті на тертці або пропущені через м'ясорубку.

  • Солимо і на повільному вогні выпариваем сік. Коли маса загусне, розкладаємо її по банкам і закатуємо.