Для тих, хто не любить гостру їжу, нагадаємо, що вона дозволяє запобігти багато проблем з жовчним міхуром і є серйозною підмогою для тих, хто страждає від відсутності апетиту. Один з чудових варіантів такої їжі – гіркий перець, проте їм можна насолоджуватися не весь рік. Розповімо, як приготувати гіркий перець з часником, щоб і взимку насолоджуватися гострими стравами.
Два в одному Не секрет, що в будь-якому супермаркеті сьогодні можна купити всякі витребеньки, наприклад, гостре масло для заправки салатів. Але ж приготувати його будинку в рази дешевше, до того ж це дуже просто. Готуємо гіркий перець в маслі з часником.
Інгредієнти: перець гострий «Чилі» або «Вогник», або інші сорти – 05 кг; сіль без добавок морська велика – 1 ч. ложка; масло хорошою очищення – 1 склянка; часник гострий – 1 головка. Приготування Перець миємо і добре просушуємо. Хвостики зрізаємо, кожен перець обережно надрізаємо вздовж до середини. Укладаємо їх у банку, додаємо нарізані на четвертинки часточки часнику. Солимо, заливаємо маслом (масло має повністю покрити перець). Залишаємо в холодильнику на кілька тижнів. Отримуємо і гостре, ароматне перцеве масло, яким можна заправляти салати, додавати у закуски, і перці, які довго ще можна використовувати в різних рецептах. Маринуємо Досить простий рецепт – маринований гіркий перець з часником, сирою перець не зберігається довго, а от маринований простоїть до наступного сезону.
Інгредієнти: перці гіркі – 200 г; часник – 1 головка; цибуля ріпчаста – 2 шт.; перець чорний і запашний горошком – 1 ч. ложка; насіння кропу – 1 ч. ложка; лавровий лист – 2-3 шт.; сіль очищена кам'яна – 1 ч. ложка; вода підготовлена (бутильована) – 2 склянки; оцет яблучний 9% – 2 ст. ложки. Приготування Перці підготуємо (промиємо, обсушим, обріжемо хвостики), укладемо в банки, перемежовуючи часточками часнику, кільцями цибулі, насінням кропу і чорним перцем. У підігріту воду всиплемо сіль, коли вона розчиниться, додамо лавровий лист і оцет. Киплячим маринадом заливаємо перці і закриваємо. Зберігається гіркий перець з часником, замаринований на зиму в холодному місці. Майже аджика Дуже смачно виходить закуска з гіркого перцю і часнику – це страва чимось схоже на аджику, але набагато гостріше.
Інгредієнти: перці гіркі – 05 кг; часник синій гострий – 2 головки; олію з соняшнику якісне – 100 мл; стиглі томати, не водянисті червоні – 1 кг; сіль – за смаком. Приготування Щоб приготувати цю закуску, пропускаємо гіркий перець з часником через м'ясорубку. Однак спершу з часнику знімаємо піну, а з перцю видаляємо насіння і перегородки. Отриману масу прогріваємо в киплячому рослинному маслі протягом хвилини, після чого додаємо томати, терті на тертці або пропущені через м'ясорубку. Солимо і на повільному вогні выпариваем сік. Коли маса загусне, розкладаємо її по банкам і закатуємо.