» » Болгарський перець на зиму

Болгарський перець на зиму

Болгарський перець на зиму
Найпростіше заморозити болгарський перець на зиму цілком. Для цього перці чистимо, миємо, обсушуємо, розкладаємо в пакети і відправляємо в морозилку.
Для любителів фаршированого перцю
Фарширований перець люблять всі. Поєднання ситної м'ясної і рисової начинки з соковитим вареним перцем і тушкованими овочами ідеально. Однак взимку знайти соковитий перець під фаршировку складно, краще заготовити його.
Інгредієнти:

  • стиглі перці середнього розміру без ушкоджень – 2 кг;

  • кухонна чистий, без добавок сіль – 2 ст. ложки;

  • вітчизняний очищений цукровий пісок – 2 ст. ложки;

  • есенція оцтова – 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Щоб приготувати болгарський перець на зиму для фарширування, не потрібно багато часу. З перців зрізаємо верхівки, обережно виймемо насіння і перегородки, ретельно промиємо кожен. Бланшируем перці в киплячій воді – кладемо їх в окріп, вимикаємо і залишаємо під кришкою на чверть години. Розкладаємо перці в банки, заливаємо окропом, через хвилин 10 воду зливаємо в каструлю, додаємо сіль, цукор і проварюємо. В кінці вливаємо есенцію, заливаємо маринад в баночки і закатуємо. Так можна приготувати і червоний і зелений болгарський перець на зиму.
    Перець фарширований овочами
    В пост теж можна порадувати себе фаршированим перцем – тільки в начинку кладуть не рис і м'ясо, а нашатковану капусту. У свіжому вигляді це досить дивне поєднання, але ось промаринований протягом пари місяців такої перець для багатьох стане улюбленою стравою.
    Інгредієнти:

  • перці солодкі м'ясисті, рівні – 3 кг;

  • цибулю білий або жовтий – 4 шт.;

  • морква солодка темна – 1 кг;

  • капуста білокачанна (щільні качани) – 2 шт.;

  • зелень – 1 пучок;

  • часник – 1 головка;

  • сіль кам'яна без добавок – 3 ст. ложки;

  • олія нерафінована соняшникова, не прояснена – 1 склянка;

  • цукор вітчизняного виробництва білий – 2 ст. ложки;

  • оцет 6% світлий (не бальзамік) – 3 ст. ложки;

  • спеції і приправи (перець горошком, гвоздика, орегано ) – за смаком;

  • очищена вода фільтрована – 3 л.


  • Приготування
    Щоб закатати фарширований болгарський перець на зиму, готуємо в кілька етапів. Спершу займаємося начинкою. Шаткуємо капусту, злегка присаливаем і обминаємо. Цибулю і моркву чистимо, дрібно шаткуємо й обсмажуємо на олії до рум'яності. Перемішуємо з капустою, додаємо подрібнену зелень і часник. Перці готуємо як на звичайну фаршировку – надрізаємо, видаляємо насіння і перегородки разом з хвостиками. Вимиті перці укладаємо на друшляк і летимо на паровій бані близько чверті години. Далі щільно набиваємо перець начинкою, і вкладаємо в стерилізовані банки. З води з сіллю, спеціями і цукром варимо заливку, в кінці додаємо оцет. Заливаємо наші перці маринадом, стерилізуємо в баку з киплячою водою на 10 хвилин на кожен літр банки (2-літрові банки – 20 хвилин), закатуємо.
    Перець з підливою
    Дуже смачно приготувати смажений в олії болгарський перець на зиму, загорнувши його з томатною підливою, причому співвідношення перцю і підливи можна регулювати за смаком.
    Інгредієнти:

  • перець червоний невеликий солодкий – 5 кг;

  • морква велика солодка – 1 кг;

  • цибуля ріпчаста великий – 2 кг;

  • томати стиглі, соковиті червоні або рожеві – 4 кг;

  • олія нерафінована соняшникова – 1 склянка;

  • сіль – 2 ч. ложки;

  • спеції і приправи – за смаком.


  • Приготування
    Готуємо перець розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і перегородки, смажимо в невеликій кількості олії, виймаємо, знімаємо шкірку. Коли весь перець обсмажений в маслі і выделившемся соку тушкуємо дрібно нашатковану цибулю з морквою і томатної пульпою. Для її приготування пропускаємо томати через м'ясорубку або тремо на тертці. Коли підлива прокипить близько 20 хвилин, додаємо сіль, спеції (за бажанням), закладаємо перець. Через 10 хвилин можна розкладати по банках і закочувати. Можна закатати такий болгарський перець з часником на зиму. На 1 кг перцю беремо 2-4 зубчики часнику.
    Додав: admin | 23-09-2016, 09:12
    Переглядів: 51