Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як почистити гранат?

Як почистити гранат?

18-11-2016, 21:17
626
Як почистити гранат?
Так, чистка граната може здаватися трудомістким процесом, якщо не знати деяких хитрощів, які помітно полегшать процес отримання зерен і зменшать кількість соку на руках і робочої поверхні. Про деякі прості способи того, як почистити гранат ми розповімо в цьому матеріалі, супроводивши керівництво докладними картинками.

Як швидко почистити гранат?


Перед тим, як почистити гранат швидко і легко, відразу підготуйте необхідний мінімум посуду: пару мисок і невеликий гострий ніж. Якщо ви чистите гранат вперше, то краще покрийте робочу поверхню серветкою або плівкою: насичений гранатовий сік також легко вбирається в поверхню, як і важко відмивається.
У верхній частині плоду зробіть надріз по всій окружності, прорізаючи лише шкірку. Зробіть аналогічний надріз і в нижній частині. В результаті у вас вийде щось на подобу пари невеликих кришок, які необхідно зняти, злегка зачепивши ножем.
href="/sites/default/files/39/kak_bystro_pochistit_granat_1.jpg" >
Як почистити гранат?

Відкрилися насіння будуть розділені трьома великими білими перегородками – вони-то і стануть нашими орієнтирами при подальшому обробленні. Розріжте шкірку уздовж кожної з перегородок.
Як почистити гранат?

Потім зробіть один горизонтальний надріз в самому центрі, проходячи по всій окружності.
Як почистити гранат?

Засуньте два великих пальця в самий центр плода і обережно, але впевнено, розламайте його по виконаних надрізів.
href="/sites/default/files/39/kak_bystro_pochistit_granat_4.jpg" >
Як почистити гранат?

Тепер також обережно звільніть насіння від залишків плівки на зернах і шкірки , сортуючи зерна та сміття по парі заздалегідь підготовлених мисок.
Як почистити гранат?

Як легко почистити гранат?


Мабуть, найпростішим способом очищення граната є цей. В його рамках плід просто розрізають на сегменти і обережно витягують з них зерна.
Подивіться на поверхню граната і ви зможете розглянути невеликі опуклості – це місця кріплення плівок, що розділяють зерна між собою, до зовнішньої шкірці.
Як почистити гранат?

Пройдіться вздовж кожного з таких сегментів ножем, відокремлюючи часточки граната один від одного.
Як почистити гранат?

Наповніть миску з холодною водою і почніть обережно розбирати часточки, відокремлюючи зерна від білої м'якоті. М'якоть і гранатові плівки спливуть на поверхню за рахунок своєї легкості, тому їх легко можна буде зняти, відокремлюючи від самих важких зерен, які впадуть на дно.
Як почистити гранат?

Ще один схожий спосіб дозволяє очистити гранат і без води, але також орієнтуючись на природне розділення зерен.
Зріжте невелику частину верхівки граната, щоб оголити насіння. На зрізі будуть досить чітко проглядатися місця проходження білих плівок, які поділяють сегменти зерен.
Уздовж цих плівок сегменти слід розрізати ножем, не прорізаючи до кінця.
Як почистити гранат?

Розкрийте гранат на кшталт квітки, обережно відокремлюючи сегменти один від одного.



Як почистити гранат?

Як почистити гранат?




Тепер залишається лише акуратно відокремити зерна від перетинок і шкірки.
Як почистити гранат?

Як почистити гранат?


Вибрати єдиний спосіб того, як правильно почистити гранат неможливо, а от визначити найбільш акуратний можна легко. Завдяки цьому способу, соку на робочій поверхні залишиться мінімум, а самі зерна будуть ідеально відокремлені від плівок.
Розріжте гранат навпіл поперек. Покладіть половинку плода на долоню зрізом вниз і додайте руку над великою мискою з холодною водою. Озброївшись дерев'яною ложкою, почніть постукувати по задній частині граната, вибиваючи з нього зерна.
Як почистити гранат?

В результаті у вашій руці залишиться порожня шкірка, а всі зерна, разом з соком, потраплять у воду. Легкі залишки плівок і білої м'якоті спливуть на поверхню, і їх можна буде легко зняти.



Як почистити гранат?

Як почистити гранат?
Рекомендуємо добрі рецепти
Як почистити апельсин?
Як почистити апельсин?
Часто доводиться відкладати покупку апельсина через трудомісткою очищення від шкірки, а спогади про липких руках і забрудненої соком одязі утримують
Соус наршараб
Соус наршараб
Насичений соус наршараб можна приготувати власноруч. Головне запастися терпінням і чималою кількістю стиглих гранатів. Далі підкажемо, як правильно
Салат «Гранатовий браслет» з м'ясом
Салат «Гранатовий браслет» з м'ясом
Салат «Гранатовий браслет» - дуже красиве блюдо. Поставити його на святковий стіл може навіть недосвідчена господиня, оскільки готується він
Страви з гранатом
Страви з гранатом
Про користь граната знає кожен. Але не всі знають, що гранат можна додавати в різні страви, а можна навіть приготувати гранатовий соус, який стане
Як правильно чистити гранат?
Як правильно чистити гранат?
Хто з нас не любить гранат? А як його можна не любити якщо цей східних фрукт має не тільки дивовижним смаком, але і масою корисних властивостей! І
Гранатовий крюшон
Гранатовий крюшон
Крюшон - це популярний напій, в якому одночасно з алкоголем додаються ягоди, фрукти, соки, сиропи. І сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих і