Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Соус наршараб

23-09-2016, 11:08
1 014
Соус наршараб
Традиційна азербайджанська приправа робиться з гранатового соку, який випаровується приблизно до 20% від початкового об'єму. Загустілий гранатовий сік доповнюють асортиментом прянощів, при бажанні, а потім подають до страв з м'яса, риби і овочів.

Гранатовий соус наршараб – рецепт


Ідеальною основою для домашнього наршарабу є стиглі гранати. Зрозуміло, куди простіше використовувати вже готовий гранатовий сік, але якщо немає можливості придбати його у бажаному кількості, згодяться і цілі плоди, з яких можна видавити сік власноруч.
Інгредієнти:

  • стиглий гранат – 5-6 шт.;


  • Приготування
    Очистивши зерна граната від шкірки і плівок, добре розімніть їх, поки не отримаєте суміш пюреподібної консистенції. Відкиньте пюре на друшляк і почніть перетирати до тих пір, поки на сітці друшляка не залишиться сухою макуха з насінням і плівками від зерен.
    Отриманий сік додайте на слабкому вогні і залиште вирувати на плиті до загустіння. Коли зайва волога випарується, а в посуді залишиться близько 20% від обсягу первинного, капніть трохи наршараба на тарілку: правильно приготований соус має консистенцію рідкої сметани.
    Якщо ви не знаєте з чим їдять готовий соус наршараб, то подайте його з будь-якими стравами з червоного і білого м'яса, а також рибою або додайте в салатні заправки.

    Соус наршараб – класичний рецепт


    Якщо ви вже спробували базовий наршараб, приготований без додавання спецій, то настав час поекспериментувати з прянощами, вибравши в якості основи мускат, гвоздику або запашний перець.
    Інгредієнти:

  • стиглий гранат – 6 шт.;

  • спеції – за смаком.


  • Приготування
    Попередньо видавіть з зерен гранатовий сік. Зробити це можна за допомогою соковижималки або, орудуючи товкачем і друшляком. Отриманий сік переливають в ємність відповідного діаметра і розміщують на водяній бані, залишаючи випаровуватися приблизно на годину. По закінченні часу до загустевшему соусу кладуть вибрані прянощі і продовжують виварювання протягом пари хвилин.
    Застосування гранатового соусу наршараб зводиться до його використання як доповнення до страв з різного виду м'яса і риби. Також наршараб відмінно підходить для використання в якості глазурі.

    Як приготувати соус наршараб?


    Склад соусу наршараб може варіювати в залежності від того які прянощі ви віддаєте перевагу і яку основу використовуєте: покупної гранатовий сік або напій зроблений власними руками. В рамках цього рецепту ми зупинимося на першому варіанті.
    Інгредієнти:

  • гранатовий сік – 1 л;

  • спеції – за смаком.


  • Приготування
    Перелийте гранатовий сік в емальовану або нержавіючий посуд, а потім залиште на слабкому вогні приблизно на годину, періодично перемішуючи основу майбутнього соусу, щоб уникнути підгоряння соку.
    Коли наршараб придбає консистенцію рідкої сметани, до нього можна покласти прянощі і залишити все ще на пару хвилин. Залежно від підсумкового обсягу, наршараб можна заготовити на зиму, розлив по чистим банкам і залишивши стерилізуватися на відведений кількість часу (в залежності від об'єму тари) перед закатыванием.

    Соус наршараб – рецепт


    Інгредієнти:

  • стиглий гранат – 6 шт.;

  • сіль, цукор – по маленькій щіпці;

  • прянощі – за смаком.


  • Приготування
    Для цієї варіації рецепту вам необхідно буде пересипати гранатові зерна в емальований сотейник, потім залишити їх на середньому вогні до тих пір, поки не почнуть розм'якшуватися. Помішуючи гранат, дочекайтеся цього моменту, а потім починайте розтирати зерна товкачиком. Коли весь сік вийде, процідіть його, добре викручуючи через сито. Макуха викиньте, а сам сік доповніть прянощами, дрібкою солі і цукру. Залиште всі вывариваться протягом години або до моменту загусання соку до консистенції рідкої сметани. Готовий наршараб подавайте після охолодження або заготовлюйте про запас.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Що приготувати з дині?
    Що приготувати з дині?
    Диня - настільки смачна і солодка, що думок про приготування будь-яких страв з неї зазвичай не виникає. Пропонуємо трохи відволіктися і
    Гранатовий соус Наршараб» - застосування
    Гранатовий соус Наршараб» - застосування
    Прекрасний, яскравий представник азербайджанської кухні - наршараб. Його не складно приготувати, але у багатьох кулінарів виникають сумніви, як його
    Соус до риби
    Соус до риби
    Якщо ви не знаєте, як доповнити страви з риби, то зверніться до рецептів соусів. Сьогодні ми розповімо вам про створення різноманітних заправок:
    Гранатовий соус
    Гранатовий соус
    Кисло-солодкий гранатовий соус чудово відтінятиме смак м'яса і виступить в якості прекрасного маринаду для шашлику. Готувати соус з гранатів дуже
    Гранатовий крюшон
    Гранатовий крюшон
    Крюшон - це популярний напій, в якому одночасно з алкоголем додаються ягоди, фрукти, соки, сиропи. І сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих і
    Салат «Гранатовий браслет»
    Салат «Гранатовий браслет»
    Гранатовий браслет Кому з нас не хочеться блиснути на сімейному торжестві або дружній вечірці не тільки гарним новим платтям та елегантною зачіскою,