Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гранатовий соус Наршараб» - застосування

Гранатовий соус Наршараб» - застосування

23-09-2016, 09:28
2 179
Гранатовий соус Наршараб» - застосування
Гранатовий соус наршараб - досягнення азербайджанської кухні. Його готують із стиглих гранатів, віджавши із зерен сік, і уваривши його приблизно в п'ять разів. Основу соусу по досягненні необхідної консистенції приправляють за смаком сіллю, іноді цукром і додають спеції. Серед них, як правило, базилік, коріандр, кориця, всілякі види перцю і лавровий лист.
Ми сьогодні розповімо про те, як використовувати гранатовий соус наршараб і до чого його подавати, а також розкриємо тонкощі і секрети його застосування в кулінарії.

Як використовувати соус наршараб?


Соус наршараб найкращим чином підходить до м'яса. Причому можна як просто доповнити готові страви з баранини, яловичини, свинини, а також риби або птиці, так і використовувати соус в якості маринаду для замочування сирого м'яса незадовго до його термічної обробки. Уварений гранатовий сік, який є основою наршарабу, чудодійним способом розм'якшує навіть найжорсткіші м'ясні волокна, а спеції присутні в ньому надають страві особливої пікантності.
Завдяки своїм здібностям позитивно діяти на м'ясо, найкращим чином перетворюючи його смак і текстуру, гранатовий соус наршараб часто застосовують для маринування шашлику . Особливо актуальний такий маринад, якщо основу шашлику необхідно підготувати в короткий термін, адже вже через два-чотири години м'ясо промаринується і буде готове. А ось більше восьми годин тримати баранину, свинину чи яловичину в соусі не рекомендується.

До чого подавати соус наршараб крім м'яса?


Застосування гранатового соусу наршараб не обмежується використанням для маринаду або подачею до м'яса. Де ж іще продукт проявляє себе найкращим чином?
Не тільки м'ясо перетворюється в поєднанні з наршарабом. Приправивши трохи таким соусом овочеве рагу воно придбає відсутню кислинку і стане неймовірно ароматним. Дуже смачною виходить квасоля, тушкована з овочами і доповнена наршарабом. Кулінари заправляють їм будь-які овочеві салати замість заправок на основі оцту і соєвого соусу. Азербайджанці і зовсім просто вмочують в піалу з соусом скибочку свіжого хліба і насолоджуються цим дивовижним ласощами.
Серед величезного переліку рецептів соусів чимало тих, що приготовані на основі гранатового наршарабу. Якщо смак оригінального соусу для вас занадто різкий, то в комбінації з додатковими компонентами, серед яких може бути олія рослинна, фруктові або овочеві соки, а також різноманітні прянощі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Буглама з баранини
Буглама з баранини
Здивувати рідних абсолютно новим стравою можна, використовуючи запропоновані далі рецепти. Розповімо, як приготувати дивно смачне блюдо «Буглама» за
Соус наршараб
Соус наршараб
Насичений соус наршараб можна приготувати власноруч. Головне запастися терпінням і чималою кількістю стиглих гранатів. Далі підкажемо, як правильно
Що приготувати з дині?
Що приготувати з дині?
Диня - настільки смачна і солодка, що думок про приготування будь-яких страв з неї зазвичай не виникає. Пропонуємо трохи відволіктися і
Соус до риби
Соус до риби
Якщо ви не знаєте, як доповнити страви з риби, то зверніться до рецептів соусів. Сьогодні ми розповімо вам про створення різноманітних заправок:
Гранатовий соус
Гранатовий соус
Кисло-солодкий гранатовий соус чудово відтінятиме смак м'яса і виступить в якості прекрасного маринаду для шашлику. Готувати соус з гранатів дуже
Шашлик в гранатовому соку
Шашлик в гранатовому соку
Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з