Гранатовий соус Наршараб» - застосування
Гранатовий соус наршараб - досягнення азербайджанської кухні. Його готують із стиглих гранатів, віджавши із зерен сік, і уваривши його приблизно в п'ять разів. Основу соусу по досягненні необхідної консистенції приправляють за смаком сіллю, іноді цукром і додають спеції. Серед них, як правило, базилік, коріандр, кориця, всілякі види перцю і лавровий лист.
Ми сьогодні розповімо про те, як використовувати гранатовий соус наршараб і до чого його подавати, а також розкриємо тонкощі і секрети його застосування в кулінарії.
Соус наршараб найкращим чином підходить до м'яса. Причому можна як просто доповнити готові страви з баранини, яловичини, свинини, а також риби або птиці, так і використовувати соус в якості маринаду для замочування сирого м'яса незадовго до його термічної обробки. Уварений гранатовий сік, який є основою наршарабу, чудодійним способом розм'якшує навіть найжорсткіші м'ясні волокна, а спеції присутні в ньому надають страві особливої пікантності.
Завдяки своїм здібностям позитивно діяти на м'ясо, найкращим чином перетворюючи його смак і текстуру, гранатовий соус наршараб часто застосовують для маринування шашлику . Особливо актуальний такий маринад, якщо основу шашлику необхідно підготувати в короткий термін, адже вже через два-чотири години м'ясо промаринується і буде готове. А ось більше восьми годин тримати баранину, свинину чи яловичину в соусі не рекомендується.
Застосування гранатового соусу наршараб не обмежується використанням для маринаду або подачею до м'яса. Де ж іще продукт проявляє себе найкращим чином?
Не тільки м'ясо перетворюється в поєднанні з наршарабом. Приправивши трохи таким соусом овочеве рагу воно придбає відсутню кислинку і стане неймовірно ароматним. Дуже смачною виходить квасоля, тушкована з овочами і доповнена наршарабом. Кулінари заправляють їм будь-які овочеві салати замість заправок на основі оцту і соєвого соусу. Азербайджанці і зовсім просто вмочують в піалу з соусом скибочку свіжого хліба і насолоджуються цим дивовижним ласощами.
Серед величезного переліку рецептів соусів чимало тих, що приготовані на основі гранатового наршарабу. Якщо смак оригінального соусу для вас занадто різкий, то в комбінації з додатковими компонентами, серед яких може бути олія рослинна, фруктові або овочеві соки, а також різноманітні прянощі.
Ми сьогодні розповімо про те, як використовувати гранатовий соус наршараб і до чого його подавати, а також розкриємо тонкощі і секрети його застосування в кулінарії.
Як використовувати соус наршараб?
Соус наршараб найкращим чином підходить до м'яса. Причому можна як просто доповнити готові страви з баранини, яловичини, свинини, а також риби або птиці, так і використовувати соус в якості маринаду для замочування сирого м'яса незадовго до його термічної обробки. Уварений гранатовий сік, який є основою наршарабу, чудодійним способом розм'якшує навіть найжорсткіші м'ясні волокна, а спеції присутні в ньому надають страві особливої пікантності.
Завдяки своїм здібностям позитивно діяти на м'ясо, найкращим чином перетворюючи його смак і текстуру, гранатовий соус наршараб часто застосовують для маринування шашлику . Особливо актуальний такий маринад, якщо основу шашлику необхідно підготувати в короткий термін, адже вже через два-чотири години м'ясо промаринується і буде готове. А ось більше восьми годин тримати баранину, свинину чи яловичину в соусі не рекомендується.
До чого подавати соус наршараб крім м'яса?
Застосування гранатового соусу наршараб не обмежується використанням для маринаду або подачею до м'яса. Де ж іще продукт проявляє себе найкращим чином?
Не тільки м'ясо перетворюється в поєднанні з наршарабом. Приправивши трохи таким соусом овочеве рагу воно придбає відсутню кислинку і стане неймовірно ароматним. Дуже смачною виходить квасоля, тушкована з овочами і доповнена наршарабом. Кулінари заправляють їм будь-які овочеві салати замість заправок на основі оцту і соєвого соусу. Азербайджанці і зовсім просто вмочують в піалу з соусом скибочку свіжого хліба і насолоджуються цим дивовижним ласощами.
Серед величезного переліку рецептів соусів чимало тих, що приготовані на основі гранатового наршарабу. Якщо смак оригінального соусу для вас занадто різкий, то в комбінації з додатковими компонентами, серед яких може бути олія рослинна, фруктові або овочеві соки, а також різноманітні прянощі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Буглама з баранини
Здивувати рідних абсолютно новим стравою можна, використовуючи запропоновані далі рецепти. Розповімо, як приготувати дивно смачне блюдо «Буглама» за
Соус наршараб
Насичений соус наршараб можна приготувати власноруч. Головне запастися терпінням і чималою кількістю стиглих гранатів. Далі підкажемо, як правильно
Що приготувати з дині?
Диня - настільки смачна і солодка, що думок про приготування будь-яких страв з неї зазвичай не виникає. Пропонуємо трохи відволіктися і
Соус до риби
Якщо ви не знаєте, як доповнити страви з риби, то зверніться до рецептів соусів. Сьогодні ми розповімо вам про створення різноманітних заправок:
Гранатовий соус
Кисло-солодкий гранатовий соус чудово відтінятиме смак м'яса і виступить в якості прекрасного маринаду для шашлику. Готувати соус з гранатів дуже
Шашлик в гранатовому соку
Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з