Буглама з баранини
Буглама є стравою кавказької кухні і готується, як правило, з баранини. У кожному південному регіоні є свій варіант страви, що передбачає використання різного набору компонентів. Єдиним і незмінним для всіх умовою є ловлення м'яса і овочів у власному соку без додавання води.
Інгредієнти:
баранина – 975 г;
жир курдючний – 190 г;
картопля – 670 г;
баклажани – 970 г;
перець чилі – 2 стручки;
перець болгарський солодкий – 220 г;
ріпчасті цибулини – 970 г;
капуста – 970 г;
помідори свіжі – 970 г;
часникові головки – 3 шт.;
зелень кропу, петрушки, базиліка і кінзи – по одному пучку;
зелена цибуля – 4-5 стебел;
мелений чорний перець і велика сіль – за смаком.
Приготування
Традиційно буглама готується в казані на багатті. Але при відсутності такої можливості і на плиті можна отримати цілком гідний смак страви. Кількість продуктів розрахована на великий казан, при необхідності зменшуємо пропорції вдвічі, а то і втричі.
Спочатку нарізаємо шматками курдючний жир і укладаємо його на дно казанка. Слідом викладаємо баранину, розрізавши її на невеликі скибочки, і покриваємо м'ясо очищеним і нарізаним півкільцями цибулею. Далі споліскуємо помідори, вирізаємо у них плодоніжку і викладаємо томати цілком на цибульну подушку. Тепер черга баклажан. Їх необхідно помити, крупно порізати і відправити до інших компонентів. Картоплини миємо, чистимо, розрізаємо на кілька частин або (якщо дрібні) залишаємо цілком і також кладемо в казан. Доповнюємо блюдо крупно нарізаним болгарським перцем, кидаємо також промиті стручки чилі і часникові головки. Шаткуємо також капусту, викладаємо її поверх перцю і часнику, після чого прикриваємо все цілими пучками зелені та пучком зеленої цибулі, зверху вкриваємо компоненти страви цілими капустяними листами, прикриваємо додатково кришкою і ставимо на вогонь трохи нижче середнього.
Після закипання припускаємо страву протягом двох годин, після чого виймаємо з казана пучки зелені і зеленого лука, стручки перцю чилі і головки часнику і викидаємо їх, а бугламу розкладаємо по тарілках і тут же подаємо.
Інгредієнти:
баранина – 975 г;
ріпчасті цибулини – 450 г;
масло вершкове – 145 г;
вино біле сухе – 120 мл;
зелень (кінза, базилік, петрушка, м'ята, естрагон, кріп);
часникові зубці – 2-3 шт.;
барбарис сушений – 35 г;
хмелі-сунелі ;
мелений чорний перець і велика сіль.
Приготування
Варіант приготування бугламы по-грузинськи значною мірою відрізняється від страви, характерного для азербайджанської кухні. Баранину нарізаємо невеликими скибочками і викладаємо в сотейник або казан з розтопленим маслом. Обсмажуємо м'ясо протягом десяти хвилин, після чого додаємо кільця ріпчастої цибулі, нарізаний пластинами часник, хмелі-сунелі, велику сіль, барбарис, перець і тушкуємо страву на самому малому спеці під кришкою до м'якості баранини. Тепер вливаємо вино, закладаємо нарубану зелень, перемішуємо, протушиваем м'ясо ще пару хвилин і знімаємо з плити.
На відміну від самодостатньою азербайджанської бугламы, грузинську при подачі слід доповнити відповідним гарніром .
Як приготувати бугламу з баранини - рецепт азербайджанською
Інгредієнти:
Приготування
Традиційно буглама готується в казані на багатті. Але при відсутності такої можливості і на плиті можна отримати цілком гідний смак страви. Кількість продуктів розрахована на великий казан, при необхідності зменшуємо пропорції вдвічі, а то і втричі.
Спочатку нарізаємо шматками курдючний жир і укладаємо його на дно казанка. Слідом викладаємо баранину, розрізавши її на невеликі скибочки, і покриваємо м'ясо очищеним і нарізаним півкільцями цибулею. Далі споліскуємо помідори, вирізаємо у них плодоніжку і викладаємо томати цілком на цибульну подушку. Тепер черга баклажан. Їх необхідно помити, крупно порізати і відправити до інших компонентів. Картоплини миємо, чистимо, розрізаємо на кілька частин або (якщо дрібні) залишаємо цілком і також кладемо в казан. Доповнюємо блюдо крупно нарізаним болгарським перцем, кидаємо також промиті стручки чилі і часникові головки. Шаткуємо також капусту, викладаємо її поверх перцю і часнику, після чого прикриваємо все цілими пучками зелені та пучком зеленої цибулі, зверху вкриваємо компоненти страви цілими капустяними листами, прикриваємо додатково кришкою і ставимо на вогонь трохи нижче середнього.
Після закипання припускаємо страву протягом двох годин, після чого виймаємо з казана пучки зелені і зеленого лука, стручки перцю чилі і головки часнику і викидаємо їх, а бугламу розкладаємо по тарілках і тут же подаємо.
Буглама з баранини - рецепт по-грузинськи
Інгредієнти:
Приготування
Варіант приготування бугламы по-грузинськи значною мірою відрізняється від страви, характерного для азербайджанської кухні. Баранину нарізаємо невеликими скибочками і викладаємо в сотейник або казан з розтопленим маслом. Обсмажуємо м'ясо протягом десяти хвилин, після чого додаємо кільця ріпчастої цибулі, нарізаний пластинами часник, хмелі-сунелі, велику сіль, барбарис, перець і тушкуємо страву на самому малому спеці під кришкою до м'якості баранини. Тепер вливаємо вино, закладаємо нарубану зелень, перемішуємо, протушиваем м'ясо ще пару хвилин і знімаємо з плити.
На відміну від самодостатньою азербайджанської бугламы, грузинську при подачі слід доповнити відповідним гарніром .
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати баранину?
Більшість кулінарів не беруться за приготування баранини, і дуже даремно. Адже з цього м'яса виходять абсолютно незвичайні страви. Переконатися в
Баранина з овочами в казані
Незрівнянне страва вийде у вас з баранини, якщо скористаєтеся цими рецептами. Далі підкажемо, як підготувати м'ясо, щоб позбутися від стороннього
Казан-кебаб
Любите смачно поїсти? А як щодо того, щоб приготувати незвичайне блюдо - казан-кебаб? Це страва має приголомшливий аромат, воно соковите, ніжне, а
Баранина в казані
Баранина - популярне м'ясо у східних народів. З нього можна зробити безліч корисних і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально
Як приготувати шурпу з баранини?
Ви - любитель скуштувати східної кухні? Вашій увазі представлений рецепт м'ясного супу шурпа. Головна особливість приготування цієї страви полягає в
Баранина по-абхазьки - смачно і ситно
Назва «баранина по-абхазьки» - це цілий клас відмінних один від одного страв. Це і сосиски з баранини, і м'якоть, обсмажена з курдючним жиром, і