Баранина з овочами в казані
Тим, хто віддає перевагу оригінальні ситні страви, розповімо, як приготувати баранину з овочами в казані. У таку страву можна додавати абсолютно різні компоненти, і таким чином отримувати різні незвичайні смаки кожен раз.
Інгредієнти:
баранина м'якоть – 675 г;
цибуля – 130 г;
зубчики часнику – 2 шт.;
морква – 65 г;
картопля – 475 г;
перець болгарський – 2 шт.;
коріандр, суха аджика.
Приготування
Замочіть баранину в очищеній воді на годину, потім добре промийте, очистіть від пленочек і жилок і відправляйте прямо в казан. Туди ж киньте очищені цибулини, часник і спеції. Поставте посуд на вогонь, накрийте і чекайте годину.
Тим часом підготуйте овочі. Морква, цибуля, перець і картоплю необхідно очистити і нарізати кубиками середнього розміру. Помідори поріжте півкільцями, а зелень дрібно наріжте.
Відкрийте кришку казана, спробуйте баранину на м'якість і вийміть цибулю і часник. Далі відправте в посуд картоплю і моркву, влийте води, додайте трохи гострого перцю, знову накрийте і варіть овочі майже до готовності.
Тепер додайте подрібнену цибулю і солодкий перець. Знову накрийте посуд і почекайте хвилин 10. Овочі пустять сік, і все блюдо буде нудитися саме в ньому. У фіналі відправте в блюдо помідори, дочекайтеся закипання, приберіть з вогню і порційно розподіліть по тарілках.
Інгредієнти:
баранина м'якоть – 765 г;
картопля – 625 г
цибуля – 130 г;
кабачки молоденькі – 2 шт.;
солодкий перець – 2 шт.;
стручок гіркого перцю;
морква – 35 г;
консервовані помідори – 8 шт.;
зубці часнику – 2 шт.;
петрушка – 5 зелених гілочок;
спеції до м'яса.
Приготування
Баранину промийте, наріжте шматочками і відправте в казанок. Додайте цілі очищені цибулини, часник і спеції. Залийте водою і залиште м'ясо на годину. Потім промийте його, долийте свіжої води, приберіть овочі і варіть баранину півтори години при мінімальному кипінні.
Поки підготуйте всі овочі, нарізавши їх дрібним кубиком. Відправляйте в казан спочатку картоплю, тушкуйте до напівготовності, потім додайте інші підготовлені овочі і тушкуйте чверть години. Подавайте блюдо гарячим, щедро заправивши зеленню.
Інгредієнти:
бараняча м'якоть – 675 г;
столове вино (червоне) – 165 г;
абхазька аджика (пекуча) – 25 г;
картопля – 275 г;
баклажан молодий, невеликий – 1 шт.;
часник – 5 зубчиків;
перець солодкий – 3 шт.;
цибуля – 45 г;
стручок гострого перцю;
сумах, сіль, перець;
паста томатна – 65 г;
зелень.
Приготування
Баранину промийте і поріжте крупно. Зробіть маринад з вина, часнику, спецій і аджики і відправте в нього м'ясо на півдня. Далі мариноване м'ясо обсмажте до готовності.
Наріжте картоплю, солодкий перець великим кубиком, цибулю і баклажани – кружечками, гострий перець дрібно наріжте. Нарізаний баклажан обсмажте і фаршируйте сумішшю перців, часнику та зелені.
На дно казана відправте картоплю, цибулю, м'ясо, зверху – баклажани. Залийте м'ясо змішаної з водою томат-пастою з аджикою. Томіть страву близько години. Подавайте присипавши щедро зеленню.
Рецепт баранини з овочами в казані на вогнищі
Інгредієнти:
Приготування
Замочіть баранину в очищеній воді на годину, потім добре промийте, очистіть від пленочек і жилок і відправляйте прямо в казан. Туди ж киньте очищені цибулини, часник і спеції. Поставте посуд на вогонь, накрийте і чекайте годину.
Тим часом підготуйте овочі. Морква, цибуля, перець і картоплю необхідно очистити і нарізати кубиками середнього розміру. Помідори поріжте півкільцями, а зелень дрібно наріжте.
Відкрийте кришку казана, спробуйте баранину на м'якість і вийміть цибулю і часник. Далі відправте в посуд картоплю і моркву, влийте води, додайте трохи гострого перцю, знову накрийте і варіть овочі майже до готовності.
Тепер додайте подрібнену цибулю і солодкий перець. Знову накрийте посуд і почекайте хвилин 10. Овочі пустять сік, і все блюдо буде нудитися саме в ньому. У фіналі відправте в блюдо помідори, дочекайтеся закипання, приберіть з вогню і порційно розподіліть по тарілках.
Баранина, тушкована картоплею та іншими овочами в казані
Інгредієнти:
Приготування
Баранину промийте, наріжте шматочками і відправте в казанок. Додайте цілі очищені цибулини, часник і спеції. Залийте водою і залиште м'ясо на годину. Потім промийте його, долийте свіжої води, приберіть овочі і варіть баранину півтори години при мінімальному кипінні.
Поки підготуйте всі овочі, нарізавши їх дрібним кубиком. Відправляйте в казан спочатку картоплю, тушкуйте до напівготовності, потім додайте інші підготовлені овочі і тушкуйте чверть години. Подавайте блюдо гарячим, щедро заправивши зеленню.
Баранина, тушкована з овочами в казані
Інгредієнти:
Приготування
Баранину промийте і поріжте крупно. Зробіть маринад з вина, часнику, спецій і аджики і відправте в нього м'ясо на півдня. Далі мариноване м'ясо обсмажте до готовності.
Наріжте картоплю, солодкий перець великим кубиком, цибулю і баклажани – кружечками, гострий перець дрібно наріжте. Нарізаний баклажан обсмажте і фаршируйте сумішшю перців, часнику та зелені.
На дно казана відправте картоплю, цибулю, м'ясо, зверху – баклажани. Залийте м'ясо змішаної з водою томат-пастою з аджикою. Томіть страву близько години. Подавайте присипавши щедро зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкована баранина з овочами по-вірменськи
Баранина - м'ясо ароматне, ніжне і досить смачна, особливо, якщо його правильно приготувати. Пропонуємо кілька цікавих рецептів тушкованого м'яса. А
Баранина, тушкована з картоплею
Правильно приготовлена баранина, підкорює кожного своєю м'якою і ніжною консистенцією і непередаваним ароматом. Пропонуємо поєднати цей
Тушкована баранина
Баранина - не частий гість на наших столах. Але якщо ми беремося її готувати, то робимо це майстерно. Пропонуємо вашій увазі кілька оригінальних,
Баранина, тушкована з овочами
Баранина, тушкована з овочами - це смачне і корисне блюдо, приготувати яку не складе особливої праці. Давайте розглянемо декілька простих, але в теж
Баранина в казані
Баранина - популярне м'ясо у східних народів. З нього можна зробити безліч корисних і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально
Баранина по-абхазьки - смачно і ситно
Назва «баранина по-абхазьки» - це цілий клас відмінних один від одного страв. Це і сосиски з баранини, і м'якоть, обсмажена з курдючним жиром, і