» » Баранина з овочами в казані

Баранина з овочами в казані

Баранина з овочами в казані
Тим, хто віддає перевагу оригінальні ситні страви, розповімо, як приготувати баранину з овочами в казані. У таку страву можна додавати абсолютно різні компоненти, і таким чином отримувати різні незвичайні смаки кожен раз.

Рецепт баранини з овочами в казані на вогнищі


Інгредієнти:

  • баранина м'якоть – 675 г;

  • цибуля – 130 г;

  • зубчики часнику – 2 шт.;

  • морква – 65 г;

  • картопля – 475 г;

  • перець болгарський – 2 шт.;

  • коріандр, суха аджика.


  • Приготування
    Замочіть баранину в очищеній воді на годину, потім добре промийте, очистіть від пленочек і жилок і відправляйте прямо в казан. Туди ж киньте очищені цибулини, часник і спеції. Поставте посуд на вогонь, накрийте і чекайте годину.
    Тим часом підготуйте овочі. Морква, цибуля, перець і картоплю необхідно очистити і нарізати кубиками середнього розміру. Помідори поріжте півкільцями, а зелень дрібно наріжте.
    Відкрийте кришку казана, спробуйте баранину на м'якість і вийміть цибулю і часник. Далі відправте в посуд картоплю і моркву, влийте води, додайте трохи гострого перцю, знову накрийте і варіть овочі майже до готовності.
    Тепер додайте подрібнену цибулю і солодкий перець. Знову накрийте посуд і почекайте хвилин 10. Овочі пустять сік, і все блюдо буде нудитися саме в ньому. У фіналі відправте в блюдо помідори, дочекайтеся закипання, приберіть з вогню і порційно розподіліть по тарілках.

    Баранина, тушкована картоплею та іншими овочами в казані


    Інгредієнти:

  • баранина м'якоть – 765 г;

  • картопля – 625 г

  • цибуля – 130 г;

  • кабачки молоденькі – 2 шт.;

  • солодкий перець – 2 шт.;

  • стручок гіркого перцю;

  • морква – 35 г;

  • консервовані помідори – 8 шт.;

  • зубці часнику – 2 шт.;

  • петрушка – 5 зелених гілочок;

  • спеції до м'яса.


  • Приготування
    Баранину промийте, наріжте шматочками і відправте в казанок. Додайте цілі очищені цибулини, часник і спеції. Залийте водою і залиште м'ясо на годину. Потім промийте його, долийте свіжої води, приберіть овочі і варіть баранину півтори години при мінімальному кипінні.
    Поки підготуйте всі овочі, нарізавши їх дрібним кубиком. Відправляйте в казан спочатку картоплю, тушкуйте до напівготовності, потім додайте інші підготовлені овочі і тушкуйте чверть години. Подавайте блюдо гарячим, щедро заправивши зеленню.

    Баранина, тушкована з овочами в казані


    Інгредієнти:

  • бараняча м'якоть – 675 г;

  • столове вино (червоне) – 165 г;

  • абхазька аджика (пекуча) – 25 г;

  • картопля – 275 г;

  • баклажан молодий, невеликий – 1 шт.;

  • часник – 5 зубчиків;

  • перець солодкий – 3 шт.;

  • цибуля – 45 г;

  • стручок гострого перцю;

  • сумах, сіль, перець;

  • паста томатна – 65 г;

  • зелень.

  • Баранина з овочами в казані

    Приготування
    Баранину промийте і поріжте крупно. Зробіть маринад з вина, часнику, спецій і аджики і відправте в нього м'ясо на півдня. Далі мариноване м'ясо обсмажте до готовності.
    Наріжте картоплю, солодкий перець великим кубиком, цибулю і баклажани – кружечками, гострий перець дрібно наріжте. Нарізаний баклажан обсмажте і фаршируйте сумішшю перців, часнику та зелені.
    На дно казана відправте картоплю, цибулю, м'ясо, зверху – баклажани. Залийте м'ясо змішаної з водою томат-пастою з аджикою. Томіть страву близько години. Подавайте присипавши щедро зеленню.
    Додав: admin | 3-07-2016, 21:16
    Переглядів: 287