Баранина, тушкована з картоплею
Тушкована баранина з картоплею – дивовижно смачне і ароматне блюдо, яке не підійде тільки для сімейного застілля, але і для святкового столу. Страва чудово поєднується з будь-яким зеленим салатом і сиром фета.
Інгредієнти:
баранина – 15 кг;
олія оливкова – 5 ст. ложок;
цибулина – 1 шт.;
часник – 1 зубчик;
біле вино – 150 мл;
картопля – 1 кг;
морква – 1 шт.;
вода – 1 ст.;
спеції ;
лимонний сік.
Приготування
М'якоть баранини обробляємо, підсолюємо, розрізаємо на шматочки і обвалюємо в борошні. На сковорідку наливаємо оливкова масло й обсмажуємо м'ясо до рум'яної скоринки. Потім додаємо очищений і подрібнений цибулю, часник, перемішуємо і пасеруємо ще 3 хвилинки. Далі вливаємо вино, лимонний сік і воду. Накриваємо кришкою і готуємо приблизно 20 хвилин. Після закінчення часу, кидаємо картоплю, порізану великими кубиками моркву, нашатковану кружечками. Знову закриваємо сковороду і тушкуємо баранину з овочами і картоплею ще 10 хвилин.
Інгредієнти:
баранина – 1 кг;
цибулина – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
помідор – 2 шт.;
картопля – 3 шт.;
часник – 3 зубчики;
олія оливкова – 3 ст. ложки;
спеції;
свіжа зелень.
Приготування
М'ясо обробляємо, нарізаємо шматочками середньої величини і приправляємо спеціями. Викладаємо баранину в чашу мультиварки і обсмажуємо на режимі «Випічка» з обох сторін. Потім додаємо нарізані кубиками овочі і підрум'янюємо все разом ще кілька хвилин. Цим часом чистимо картоплю, розрізаємо його соломкою і перемішуємо з м'ясом і овочами, додавши спеції. Після цього наливаємо склянку холодної води, встановлюємо програму «Гасіння» і засікаємо рівно 2 години. Після звукового сигналу відкриваємо кришку, додаємо подрібнені помідори без шкірки, перемішуємо і доводимо до готовності. Подаємо блюдо гарячим з гранатовим або гірчичним соусом.
Інгредієнти:
баранина – 800 г;
картопля – 4 шт.;
цибулина – 4 шт.;
кабачки – 2 шт.;
солодкий перець – 2 шт.;
гіркий перець – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
консервовані помідори – 10 шт.;
часник – 2 зубчики;
петрушка – 3 гілочки;
спеції.
Приготування
Баранину промиваємо, нарізаємо шматочками і складаємо в казан. Додаємо цілі очищені цибулини, кілька зубчиків часнику і спеції за смаком. Заливаємо холодною водою і залишаємо м'ясо приблизно на 1 годину. Після цього промиваємо м'ясо, доливаємо свіжу воду, виймаємо овочі і варимо баранину 15 години при слабкому кипінні. Цим часом обробляємо всі овочі і нарізаємо їх дрібними кубиками. Кладемо в казан спочатку картоплю, тушкуємо до напівготовності, а потім додаємо всі підготовлені овочі і тушкуємо 15 хвилин. Подаємо блюдо гарячим, заправивши подрібненою зеленню.
Рецепт тушкованої баранини з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
М'якоть баранини обробляємо, підсолюємо, розрізаємо на шматочки і обвалюємо в борошні. На сковорідку наливаємо оливкова масло й обсмажуємо м'ясо до рум'яної скоринки. Потім додаємо очищений і подрібнений цибулю, часник, перемішуємо і пасеруємо ще 3 хвилинки. Далі вливаємо вино, лимонний сік і воду. Накриваємо кришкою і готуємо приблизно 20 хвилин. Після закінчення часу, кидаємо картоплю, порізану великими кубиками моркву, нашатковану кружечками. Знову закриваємо сковороду і тушкуємо баранину з овочами і картоплею ще 10 хвилин.
Баранина, тушкована з картоплею в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо обробляємо, нарізаємо шматочками середньої величини і приправляємо спеціями. Викладаємо баранину в чашу мультиварки і обсмажуємо на режимі «Випічка» з обох сторін. Потім додаємо нарізані кубиками овочі і підрум'янюємо все разом ще кілька хвилин. Цим часом чистимо картоплю, розрізаємо його соломкою і перемішуємо з м'ясом і овочами, додавши спеції. Після цього наливаємо склянку холодної води, встановлюємо програму «Гасіння» і засікаємо рівно 2 години. Після звукового сигналу відкриваємо кришку, додаємо подрібнені помідори без шкірки, перемішуємо і доводимо до готовності. Подаємо блюдо гарячим з гранатовим або гірчичним соусом.
Баранина тушкована з картоплею в казані
Інгредієнти:
Приготування
Баранину промиваємо, нарізаємо шматочками і складаємо в казан. Додаємо цілі очищені цибулини, кілька зубчиків часнику і спеції за смаком. Заливаємо холодною водою і залишаємо м'ясо приблизно на 1 годину. Після цього промиваємо м'ясо, доливаємо свіжу воду, виймаємо овочі і варимо баранину 15 години при слабкому кипінні. Цим часом обробляємо всі овочі і нарізаємо їх дрібними кубиками. Кладемо в казан спочатку картоплю, тушкуємо до напівготовності, а потім додаємо всі підготовлені овочі і тушкуємо 15 хвилин. Подаємо блюдо гарячим, заправивши подрібненою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баранина в горщиках
Баранина в горщиках, приготовлена в духовці виходить чудово ніжною і соковитою. Таке м'ясне блюдо з додаванням спецій і овочів можна подати на
Тушкована баранина
Баранина - не частий гість на наших столах. Але якщо ми беремося її готувати, то робимо це майстерно. Пропонуємо вашій увазі кілька оригінальних,
Рагу з баранини
Ситне рагу з баранини - страва інтернаціональне, яке потрапивши до нас з Сходу вже давно встигла завоювати загальну любов. Приготувати класичне
Баранина, тушкована з овочами
Баранина, тушкована з овочами - це смачне і корисне блюдо, приготувати яку не складе особливої праці. Давайте розглянемо декілька простих, але в теж
Баранина в казані
Баранина - популярне м'ясо у східних народів. З нього можна зробити безліч корисних і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально
Баранина в мультиварці
Баранина - смачне і корисне м'ясо, в якому міститься багато фтору. Також воно сприяє профілактиці діабету. І сьогодні ми розповімо, які страви з