Вернуться назад Распечатать

Баранина, тушкована з картоплею

Баранина, тушкована з картоплею
Тушкована баранина з картоплею – дивовижно смачне і ароматне блюдо, яке не підійде тільки для сімейного застілля, але і для святкового столу. Страва чудово поєднується з будь-яким зеленим салатом і сиром фета.

Рецепт тушкованої баранини з картоплею


Інгредієнти:

  • баранина – 15 кг;

  • олія оливкова – 5 ст. ложок;

  • цибулина – 1 шт.;

  • часник – 1 зубчик;

  • біле вино – 150 мл;

  • картопля – 1 кг;

  • морква – 1 шт.;

  • вода – 1 ст.;

  • спеції ;

  • лимонний сік.


  • Приготування
    М'якоть баранини обробляємо, підсолюємо, розрізаємо на шматочки і обвалюємо в борошні. На сковорідку наливаємо оливкова масло й обсмажуємо м'ясо до рум'яної скоринки. Потім додаємо очищений і подрібнений цибулю, часник, перемішуємо і пасеруємо ще 3 хвилинки. Далі вливаємо вино, лимонний сік і воду. Накриваємо кришкою і готуємо приблизно 20 хвилин. Після закінчення часу, кидаємо картоплю, порізану великими кубиками моркву, нашатковану кружечками. Знову закриваємо сковороду і тушкуємо баранину з овочами і картоплею ще 10 хвилин.

    Баранина, тушкована з картоплею в мультиварці


    Інгредієнти:

  • баранина – 1 кг;

  • цибулина – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • помідор – 2 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • часник – 3 зубчики;

  • олія оливкова – 3 ст. ложки;

  • спеції;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    М'ясо обробляємо, нарізаємо шматочками середньої величини і приправляємо спеціями. Викладаємо баранину в чашу мультиварки і обсмажуємо на режимі «Випічка» з обох сторін. Потім додаємо нарізані кубиками овочі і підрум'янюємо все разом ще кілька хвилин. Цим часом чистимо картоплю, розрізаємо його соломкою і перемішуємо з м'ясом і овочами, додавши спеції. Після цього наливаємо склянку холодної води, встановлюємо програму «Гасіння» і засікаємо рівно 2 години. Після звукового сигналу відкриваємо кришку, додаємо подрібнені помідори без шкірки, перемішуємо і доводимо до готовності. Подаємо блюдо гарячим з гранатовим або гірчичним соусом.

    Баранина тушкована з картоплею в казані


    Інгредієнти:

  • баранина – 800 г;

  • картопля – 4 шт.;

  • цибулина – 4 шт.;

  • кабачки – 2 шт.;

  • солодкий перець – 2 шт.;

  • гіркий перець – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • консервовані помідори – 10 шт.;
  • Баранина, тушкована з картоплею

  • часник – 2 зубчики;

  • петрушка – 3 гілочки;

  • спеції.


  • Приготування
    Баранину промиваємо, нарізаємо шматочками і складаємо в казан. Додаємо цілі очищені цибулини, кілька зубчиків часнику і спеції за смаком. Заливаємо холодною водою і залишаємо м'ясо приблизно на 1 годину. Після цього промиваємо м'ясо, доливаємо свіжу воду, виймаємо овочі і варимо баранину 15 години при слабкому кипінні. Цим часом обробляємо всі овочі і нарізаємо їх дрібними кубиками. Кладемо в казан спочатку картоплю, тушкуємо до напівготовності, а потім додаємо всі підготовлені овочі і тушкуємо 15 хвилин. Подаємо блюдо гарячим, заправивши подрібненою зеленню.