Тушкована баранина з картоплею – дивовижно смачне і ароматне блюдо, яке не підійде тільки для сімейного застілля, але і для святкового столу. Страва чудово поєднується з будь-яким зеленим салатом і сиром фета.
Рецепт тушкованої баранини з картоплею
Інгредієнти: баранина – 15 кг; олія оливкова – 5 ст. ложок; цибулина – 1 шт.; часник – 1 зубчик; біле вино – 150 мл; картопля – 1 кг; морква – 1 шт.; вода – 1 ст.; спеції ; лимонний сік. Приготування М'якоть баранини обробляємо, підсолюємо, розрізаємо на шматочки і обвалюємо в борошні. На сковорідку наливаємо оливкова масло й обсмажуємо м'ясо до рум'яної скоринки. Потім додаємо очищений і подрібнений цибулю, часник, перемішуємо і пасеруємо ще 3 хвилинки. Далі вливаємо вино, лимонний сік і воду. Накриваємо кришкою і готуємо приблизно 20 хвилин. Після закінчення часу, кидаємо картоплю, порізану великими кубиками моркву, нашатковану кружечками. Знову закриваємо сковороду і тушкуємо баранину з овочами і картоплею ще 10 хвилин.
Баранина, тушкована з картоплею в мультиварці
Інгредієнти: баранина – 1 кг; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; помідор – 2 шт.; картопля – 3 шт.; часник – 3 зубчики; олія оливкова – 3 ст. ложки; спеції; свіжа зелень. Приготування М'ясо обробляємо, нарізаємо шматочками середньої величини і приправляємо спеціями. Викладаємо баранину в чашу мультиварки і обсмажуємо на режимі «Випічка» з обох сторін. Потім додаємо нарізані кубиками овочі і підрум'янюємо все разом ще кілька хвилин. Цим часом чистимо картоплю, розрізаємо його соломкою і перемішуємо з м'ясом і овочами, додавши спеції. Після цього наливаємо склянку холодної води, встановлюємо програму «Гасіння» і засікаємо рівно 2 години. Після звукового сигналу відкриваємо кришку, додаємо подрібнені помідори без шкірки, перемішуємо і доводимо до готовності. Подаємо блюдо гарячим з гранатовим або гірчичним соусом.
Баранина тушкована з картоплею в казані
Інгредієнти: баранина – 800 г; картопля – 4 шт.; цибулина – 4 шт.; кабачки – 2 шт.; солодкий перець – 2 шт.; гіркий перець – 1 шт.; морква – 1 шт.; консервовані помідори – 10 шт.; часник – 2 зубчики; петрушка – 3 гілочки; спеції. Приготування Баранину промиваємо, нарізаємо шматочками і складаємо в казан. Додаємо цілі очищені цибулини, кілька зубчиків часнику і спеції за смаком. Заливаємо холодною водою і залишаємо м'ясо приблизно на 1 годину. Після цього промиваємо м'ясо, доливаємо свіжу воду, виймаємо овочі і варимо баранину 15 години при слабкому кипінні. Цим часом обробляємо всі овочі і нарізаємо їх дрібними кубиками. Кладемо в казан спочатку картоплю, тушкуємо до напівготовності, а потім додаємо всі підготовлені овочі і тушкуємо 15 хвилин. Подаємо блюдо гарячим, заправивши подрібненою зеленню.