Тушкована баранина з овочами по-вірменськи
Ніжна баранина, тушкована з соковитими овочами – неймовірно ситне і смачне блюдо до будь-якого вечері або обіду. Подавати його краще всього в гарячому вигляді, прикрасивши рубаною свіжої зеленню. А як правильно приготувати тушковану баранину з овочами ми вам зараз розповімо.
Інгредієнти:
баранина – 500 р.;
олія оливкова – 50 мл;
цибулина – 1 шт.;
стиглий помідор – 2 шт.;
морква – 2 шт.;
картопля – 3 шт.;
часник – 2 зубчики;
болгарський перець – 2 шт.;
петрушка свіжа – 1 пучок;
насіння кмину – за смаком;
базилік – 10 г;
вода фільтрована – 3 ст.;
спеції .
Приготування
Отже, починаємо з підготовки овочів: картоплю і моркву чистимо, обполіскуємо і нарізаємо кубиками. Болгарський перець обробляємо від насіння і подрібнюємо, а томати нарізаємо часточками. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями, а зелень і часник промиваємо і дрібно рубаємо ножем. М'ясо обполіскуємо, злегка відбиваємо, підсолюємо і викладаємо в сковороду з оливковою олією. Обсмажуємо його на сильному вогні по 5 хвилин з кожної сторони. Потім додаємо цибулю, моркву, перемішуємо і продовжуємо подрумянивать ще 5 хвилин, помішуючи лопаткою. Після цього викладаємо м'ясо з овочами у велику тарілку, а в сковорідку підливаємо маслечка і кидаємо солодкий перчик і помідори. Тушкуємо кілька хвилин, приправляємо спеціями, кмином за смаком і викладаємо картоплю, листя петрушки і базиліка. Через 10 хвилин повертаємо баранину і заливаємо м'ясо водою. Після закипання, кладемо подрібнений часник, зменшуємо вогонь, пробуємо на смак, підсолюємо при необхідності, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 30 хвилин до готовності. Після закінчення часу, баранину, тушковану з овочами і картоплею, розкладаємо по тарілках і подаємо.
Інгредієнти:
баранина (м'якоть) – 600 г;
баклажан – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
перець болгарський – 1 шт.;
цибулина – 1 шт.;
часник – 2 зубчики;
петрушка (корінь) – 1 шт.;
яблучний натуральний сік – 1 ст.;
спеції.
Приготування
Баранину промиваємо і просушуємо паперовим рушником. Потім нарізаємо м'ясо шматочками середніх розмірів і обсмажуємо на добре розігрітій сковороді в олії. Після цього перекладаємо баранину в казан. Моркву і корінь петрушки очищаємо і рубаємо невеликими кубиками. Цибулину обробляємо і шаткуємо півкільцями. Баклажан промиваємо, нарізаємо скибочками, а солодкий перець кришимо соломкою. Підготовлені овочі пасеруємо на сковороді, заправити спеціями. Далі перекладаємо їх до м'яса і посипаємо рубаною зеленню. Заливаємо все яблучним соком, накриваємо баранину з овочами в казані кришкою і тушкуємо в духовці близько 2 годин. Готову страву розкладаємо по тарілках і подаємо гарячим.
Інгредієнти:
баранина на кістки – 1 кг;
помідор – 3 шт.;
солодкий перець – 2 шт.;
курага – 100 г;
цибулина – 2 шт.;
хмелі-сунелі – за бажанням;
спеції;
вода – 1 ст.;
олія рослинна.
Приготування
З баранини зрізаємо плівочки, видаляємо жилки, промиваємо й обсушуємо паперовими серветками. Натираємо м'ясо спеціями і залишаємо маринуватися. Перець і помідори обробляємо і нарізаємо великими шматочками. Курагу моєму в друшляку, а чистимо цибулину і шаткуємо соломкою. У сковороду з товстим дном наливаємо олію, розігріваємо його, висипаємо цибулю і пасеруємо 10 хвилин до прозорості. Потім додаємо перець, томати, перемішуємо і обсмажуємо овочі кілька хвилин. Приправляємо спеціями, заливаємо склянкою окропу і викладаємо баранину і курагу. Після закипання зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо страву 15 години.
Тушкована баранина з овочами по-вірменськи
Інгредієнти:
Приготування
Отже, починаємо з підготовки овочів: картоплю і моркву чистимо, обполіскуємо і нарізаємо кубиками. Болгарський перець обробляємо від насіння і подрібнюємо, а томати нарізаємо часточками. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями, а зелень і часник промиваємо і дрібно рубаємо ножем. М'ясо обполіскуємо, злегка відбиваємо, підсолюємо і викладаємо в сковороду з оливковою олією. Обсмажуємо його на сильному вогні по 5 хвилин з кожної сторони. Потім додаємо цибулю, моркву, перемішуємо і продовжуємо подрумянивать ще 5 хвилин, помішуючи лопаткою. Після цього викладаємо м'ясо з овочами у велику тарілку, а в сковорідку підливаємо маслечка і кидаємо солодкий перчик і помідори. Тушкуємо кілька хвилин, приправляємо спеціями, кмином за смаком і викладаємо картоплю, листя петрушки і базиліка. Через 10 хвилин повертаємо баранину і заливаємо м'ясо водою. Після закипання, кладемо подрібнений часник, зменшуємо вогонь, пробуємо на смак, підсолюємо при необхідності, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 30 хвилин до готовності. Після закінчення часу, баранину, тушковану з овочами і картоплею, розкладаємо по тарілках і подаємо.
Баранина, тушкована з овочами в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Баранину промиваємо і просушуємо паперовим рушником. Потім нарізаємо м'ясо шматочками середніх розмірів і обсмажуємо на добре розігрітій сковороді в олії. Після цього перекладаємо баранину в казан. Моркву і корінь петрушки очищаємо і рубаємо невеликими кубиками. Цибулину обробляємо і шаткуємо півкільцями. Баклажан промиваємо, нарізаємо скибочками, а солодкий перець кришимо соломкою. Підготовлені овочі пасеруємо на сковороді, заправити спеціями. Далі перекладаємо їх до м'яса і посипаємо рубаною зеленню. Заливаємо все яблучним соком, накриваємо баранину з овочами в казані кришкою і тушкуємо в духовці близько 2 годин. Готову страву розкладаємо по тарілках і подаємо гарячим.
Баранина тушкована з овочами і курагою
Інгредієнти:
Приготування
З баранини зрізаємо плівочки, видаляємо жилки, промиваємо й обсушуємо паперовими серветками. Натираємо м'ясо спеціями і залишаємо маринуватися. Перець і помідори обробляємо і нарізаємо великими шматочками. Курагу моєму в друшляку, а чистимо цибулину і шаткуємо соломкою. У сковороду з товстим дном наливаємо олію, розігріваємо його, висипаємо цибулю і пасеруємо 10 хвилин до прозорості. Потім додаємо перець, томати, перемішуємо і обсмажуємо овочі кілька хвилин. Приправляємо спеціями, заливаємо склянкою окропу і викладаємо баранину і курагу. Після закипання зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо страву 15 години.
Рекомендуємо добрі рецепти
Хашлама по-вірменськи
Неймовірно смачне блюдо вірменської кухні, хашламу, можна приготувати самостійно! Це відмінна страва виходить неймовірно ароматним і ситним з-за
Баранина в духовці у фользі
Баранина - не найдоступніше м'ясо і досить специфічний, що потребує особливої уваги та навичок. Однак, вивчивши запропоновані далі рецепти у вас
Баранина, тушкована з картоплею
Правильно приготовлена баранина, підкорює кожного своєю м'якою і ніжною консистенцією і непередаваним ароматом. Пропонуємо поєднати цей
Баранина, тушкована з овочами
Баранина, тушкована з овочами - це смачне і корисне блюдо, приготувати яку не складе особливої праці. Давайте розглянемо декілька простих, але в теж
Баранина в казані
Баранина - популярне м'ясо у східних народів. З нього можна зробити безліч корисних і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально
Баранина в мультиварці
Баранина - смачне і корисне м'ясо, в якому міститься багато фтору. Також воно сприяє профілактиці діабету. І сьогодні ми розповімо, які страви з