» » Тушкована баранина з овочами по-вірменськи

Тушкована баранина з овочами по-вірменськи

Тушкована баранина з овочами по-вірменськи
Ніжна баранина, тушкована з соковитими овочами – неймовірно ситне і смачне блюдо до будь-якого вечері або обіду. Подавати його краще всього в гарячому вигляді, прикрасивши рубаною свіжої зеленню. А як правильно приготувати тушковану баранину з овочами ми вам зараз розповімо.

Тушкована баранина з овочами по-вірменськи


Інгредієнти:

  • баранина – 500 р.;

  • олія оливкова – 50 мл;

  • цибулина – 1 шт.;

  • стиглий помідор – 2 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • болгарський перець – 2 шт.;

  • петрушка свіжа – 1 пучок;

  • насіння кмину – за смаком;

  • базилік – 10 г;

  • вода фільтрована – 3 ст.;

  • спеції .


  • Приготування
    Отже, починаємо з підготовки овочів: картоплю і моркву чистимо, обполіскуємо і нарізаємо кубиками. Болгарський перець обробляємо від насіння і подрібнюємо, а томати нарізаємо часточками. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями, а зелень і часник промиваємо і дрібно рубаємо ножем. М'ясо обполіскуємо, злегка відбиваємо, підсолюємо і викладаємо в сковороду з оливковою олією. Обсмажуємо його на сильному вогні по 5 хвилин з кожної сторони. Потім додаємо цибулю, моркву, перемішуємо і продовжуємо подрумянивать ще 5 хвилин, помішуючи лопаткою. Після цього викладаємо м'ясо з овочами у велику тарілку, а в сковорідку підливаємо маслечка і кидаємо солодкий перчик і помідори. Тушкуємо кілька хвилин, приправляємо спеціями, кмином за смаком і викладаємо картоплю, листя петрушки і базиліка. Через 10 хвилин повертаємо баранину і заливаємо м'ясо водою. Після закипання, кладемо подрібнений часник, зменшуємо вогонь, пробуємо на смак, підсолюємо при необхідності, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 30 хвилин до готовності. Після закінчення часу, баранину, тушковану з овочами і картоплею, розкладаємо по тарілках і подаємо.

    Баранина, тушкована з овочами в духовці


    Інгредієнти:

  • баранина (м'якоть) – 600 г;

  • баклажан – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • перець болгарський – 1 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • петрушка (корінь) – 1 шт.;

  • яблучний натуральний сік – 1 ст.;

  • спеції.


  • Приготування
    Баранину промиваємо і просушуємо паперовим рушником. Потім нарізаємо м'ясо шматочками середніх розмірів і обсмажуємо на добре розігрітій сковороді в олії. Після цього перекладаємо баранину в казан. Моркву і корінь петрушки очищаємо і рубаємо невеликими кубиками. Цибулину обробляємо і шаткуємо півкільцями. Баклажан промиваємо, нарізаємо скибочками, а солодкий перець кришимо соломкою. Підготовлені овочі пасеруємо на сковороді, заправити спеціями. Далі перекладаємо їх до м'яса і посипаємо рубаною зеленню. Заливаємо все яблучним соком, накриваємо баранину з овочами в казані кришкою і тушкуємо в духовці близько 2 годин. Готову страву розкладаємо по тарілках і подаємо гарячим.

    Баранина тушкована з овочами і курагою


    Інгредієнти:

  • баранина на кістки – 1 кг;

  • помідор – 3 шт.;

  • солодкий перець – 2 шт.;

  • курага – 100 г;

  • цибулина – 2 шт.;

  • хмелі-сунелі – за бажанням;

  • спеції;

  • вода – 1 ст.;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Тушкована баранина з овочами по-вірменськи

    З баранини зрізаємо плівочки, видаляємо жилки, промиваємо й обсушуємо паперовими серветками. Натираємо м'ясо спеціями і залишаємо маринуватися. Перець і помідори обробляємо і нарізаємо великими шматочками. Курагу моєму в друшляку, а чистимо цибулину і шаткуємо соломкою. У сковороду з товстим дном наливаємо олію, розігріваємо його, висипаємо цибулю і пасеруємо 10 хвилин до прозорості. Потім додаємо перець, томати, перемішуємо і обсмажуємо овочі кілька хвилин. Приправляємо спеціями, заливаємо склянкою окропу і викладаємо баранину і курагу. Після закипання зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо страву 15 години.
    Додав: admin | 31-01-2016, 13:42
    Переглядів: 502