Ніжна баранина, тушкована з соковитими овочами – неймовірно ситне і смачне блюдо до будь-якого вечері або обіду. Подавати його краще всього в гарячому вигляді, прикрасивши рубаною свіжої зеленню. А як правильно приготувати тушковану баранину з овочами ми вам зараз розповімо.
Тушкована баранина з овочами по-вірменськи
Інгредієнти: баранина – 500 р.; олія оливкова – 50 мл; цибулина – 1 шт.; стиглий помідор – 2 шт.; морква – 2 шт.; картопля – 3 шт.; часник – 2 зубчики; болгарський перець – 2 шт.; петрушка свіжа – 1 пучок; насіння кмину – за смаком; базилік – 10 г; вода фільтрована – 3 ст.; спеції . Приготування Отже, починаємо з підготовки овочів: картоплю і моркву чистимо, обполіскуємо і нарізаємо кубиками. Болгарський перець обробляємо від насіння і подрібнюємо, а томати нарізаємо часточками. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями, а зелень і часник промиваємо і дрібно рубаємо ножем. М'ясо обполіскуємо, злегка відбиваємо, підсолюємо і викладаємо в сковороду з оливковою олією. Обсмажуємо його на сильному вогні по 5 хвилин з кожної сторони. Потім додаємо цибулю, моркву, перемішуємо і продовжуємо подрумянивать ще 5 хвилин, помішуючи лопаткою. Після цього викладаємо м'ясо з овочами у велику тарілку, а в сковорідку підливаємо маслечка і кидаємо солодкий перчик і помідори. Тушкуємо кілька хвилин, приправляємо спеціями, кмином за смаком і викладаємо картоплю, листя петрушки і базиліка. Через 10 хвилин повертаємо баранину і заливаємо м'ясо водою. Після закипання, кладемо подрібнений часник, зменшуємо вогонь, пробуємо на смак, підсолюємо при необхідності, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 30 хвилин до готовності. Після закінчення часу, баранину, тушковану з овочами і картоплею, розкладаємо по тарілках і подаємо.
Баранина, тушкована з овочами в духовці
Інгредієнти: баранина (м'якоть) – 600 г; баклажан – 1 шт.; морква – 1 шт.; перець болгарський – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; часник – 2 зубчики; петрушка (корінь) – 1 шт.; яблучний натуральний сік – 1 ст.; спеції. Приготування Баранину промиваємо і просушуємо паперовим рушником. Потім нарізаємо м'ясо шматочками середніх розмірів і обсмажуємо на добре розігрітій сковороді в олії. Після цього перекладаємо баранину в казан. Моркву і корінь петрушки очищаємо і рубаємо невеликими кубиками. Цибулину обробляємо і шаткуємо півкільцями. Баклажан промиваємо, нарізаємо скибочками, а солодкий перець кришимо соломкою. Підготовлені овочі пасеруємо на сковороді, заправити спеціями. Далі перекладаємо їх до м'яса і посипаємо рубаною зеленню. Заливаємо все яблучним соком, накриваємо баранину з овочами в казані кришкою і тушкуємо в духовці близько 2 годин. Готову страву розкладаємо по тарілках і подаємо гарячим.
Баранина тушкована з овочами і курагою
Інгредієнти: баранина на кістки – 1 кг; помідор – 3 шт.; солодкий перець – 2 шт.; курага – 100 г; цибулина – 2 шт.; хмелі-сунелі – за бажанням; спеції; вода – 1 ст.; олія рослинна. Приготування З баранини зрізаємо плівочки, видаляємо жилки, промиваємо й обсушуємо паперовими серветками. Натираємо м'ясо спеціями і залишаємо маринуватися. Перець і помідори обробляємо і нарізаємо великими шматочками. Курагу моєму в друшляку, а чистимо цибулину і шаткуємо соломкою. У сковороду з товстим дном наливаємо олію, розігріваємо його, висипаємо цибулю і пасеруємо 10 хвилин до прозорості. Потім додаємо перець, томати, перемішуємо і обсмажуємо овочі кілька хвилин. Приправляємо спеціями, заливаємо склянкою окропу і викладаємо баранину і курагу. Після закипання зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо страву 15 години.