» » Хашлама по-вірменськи

Хашлама по-вірменськи

Хашлама по-вірменськи
Хашлама – вірменське блюдо, яке представляє собою густий наваристий суп, приготований з м'ясних шматків в поєднанні з різними овочами. Повірте, такого оригінального страви ви ще не пробували! Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати хашламу по-вірменськи.

Рецепт хашлама по-вірменськи


Інгредієнти:

  • баранина – 15 кг;

  • стиглі помідори – 1 кг;

  • солодкий перець – 2 шт.;

  • спеції ;

  • свіжа зелень – 1 пучок;

  • пиво – за смаком.


  • Приготування
    М'ясо обробляємо, нарізаємо шматочками і викладаємо в казан. Свіжу зелень обполіскуємо, струшуємо, рубаємо ножем і відправляємо до м'яса. Приправляємо спеціями за смаком і перемішуємо. Болгарський перець обробляємо, видаляємо насіння і шаткуємо тонкою соломкою. Помідори промиваємо, нарізаємо кружальцями, попередньо знявши шкірку. Викладаємо овочі до решти інгредієнтів і заливаємо пивом. Відправляємо страву на середній вогонь і тушкуємо 2 години на самому слабенькому вогні. По закінченні часу, хашлама по-вірменськи готова!

    Рецепт вірменської хашлама з яловичини


    Інгредієнти:

  • пиво – 500 мл;

  • яловичина – 800 г;

  • болгарський перець – 2 шт.;

  • гострий перець – 1 шт.;

  • стиглий помідор – 1 шт.;

  • свіжа зелень кінзи – за смаком;

  • цибулина – 1 шт.;

  • картопля – 5 шт.


  • Приготування
    Яловичину промиваємо, обробляємо, нарізаємо великими шматками і відправляємо в каструлю. Чистимо цибулину і крупно нарізаємо. Болгарський і гострий перець обробляємо, виймаємо насіння і рубаємо соломкою. З помідора знімаємо шкірку, шаткуємо кубиками, а очищений картопля подрібнюємо скибочками і викладаємо овочі в каструлю з м'ясом. Приправляємо всі спеціями, заливаємо пивом і варимо до готовності.
    Подаємо хашламу гарячою, прикрасивши свіжою нарізаною кінзою.

    Хашлама з баранини по-вірменськи в мультиварці


    Інгредієнти:

  • баклажани – 3 шт.;

  • цибулина – 2 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • пиво – 1 ст.;

  • помідори – 2 шт.;

  • баранина – 800 г;

  • хмелі-сунелі – за смаком;

  • часник – 2 зубчики;

  • спеції;

  • королівські печериці – 10 шт.;

  • свіжа зелень .
  • Хашлама по-вірменськи


    Приготування
    Овочі промиваємо і обробляємо. Потім цибулю шаткуємо півкільцями і кидаємо в каструлю. Моркву нарізаємо соломкою і викладаємо наступним шаром. М'ясо обробляємо, рубаємо великими шматками і підсолюємо за смаком. Баклажани і перець подрібнюємо кільцями, а печериці – пластинами. Викладаємо всі підготовлені інгредієнти в миску, зверху розподіляємо помідори, порізані кільцями, і заливаємо пивом. Приправляємо блюдо спеціями, подрібненим часником і, вибравши режим «Гасіння» засікаємо 15 години.
    Додав: admin | 31-01-2016, 13:38
    Переглядів: 431