Хашлама по-вірменськи
Хашлама – вірменське блюдо, яке представляє собою густий наваристий суп, приготований з м'ясних шматків в поєднанні з різними овочами. Повірте, такого оригінального страви ви ще не пробували! Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати хашламу по-вірменськи.
Інгредієнти:
баранина – 15 кг;
стиглі помідори – 1 кг;
солодкий перець – 2 шт.;
спеції ;
свіжа зелень – 1 пучок;
пиво – за смаком.
Приготування
М'ясо обробляємо, нарізаємо шматочками і викладаємо в казан. Свіжу зелень обполіскуємо, струшуємо, рубаємо ножем і відправляємо до м'яса. Приправляємо спеціями за смаком і перемішуємо. Болгарський перець обробляємо, видаляємо насіння і шаткуємо тонкою соломкою. Помідори промиваємо, нарізаємо кружальцями, попередньо знявши шкірку. Викладаємо овочі до решти інгредієнтів і заливаємо пивом. Відправляємо страву на середній вогонь і тушкуємо 2 години на самому слабенькому вогні. По закінченні часу, хашлама по-вірменськи готова!
Інгредієнти:
пиво – 500 мл;
яловичина – 800 г;
болгарський перець – 2 шт.;
гострий перець – 1 шт.;
стиглий помідор – 1 шт.;
свіжа зелень кінзи – за смаком;
цибулина – 1 шт.;
картопля – 5 шт.
Приготування
Яловичину промиваємо, обробляємо, нарізаємо великими шматками і відправляємо в каструлю. Чистимо цибулину і крупно нарізаємо. Болгарський і гострий перець обробляємо, виймаємо насіння і рубаємо соломкою. З помідора знімаємо шкірку, шаткуємо кубиками, а очищений картопля подрібнюємо скибочками і викладаємо овочі в каструлю з м'ясом. Приправляємо всі спеціями, заливаємо пивом і варимо до готовності.
Подаємо хашламу гарячою, прикрасивши свіжою нарізаною кінзою.
Інгредієнти:
баклажани – 3 шт.;
цибулина – 2 шт.;
морква – 2 шт.;
пиво – 1 ст.;
помідори – 2 шт.;
баранина – 800 г;
хмелі-сунелі – за смаком;
часник – 2 зубчики;
спеції;
королівські печериці – 10 шт.;
свіжа зелень .
Приготування
Овочі промиваємо і обробляємо. Потім цибулю шаткуємо півкільцями і кидаємо в каструлю. Моркву нарізаємо соломкою і викладаємо наступним шаром. М'ясо обробляємо, рубаємо великими шматками і підсолюємо за смаком. Баклажани і перець подрібнюємо кільцями, а печериці – пластинами. Викладаємо всі підготовлені інгредієнти в миску, зверху розподіляємо помідори, порізані кільцями, і заливаємо пивом. Приправляємо блюдо спеціями, подрібненим часником і, вибравши режим «Гасіння» засікаємо 15 години.
Рецепт хашлама по-вірменськи
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо обробляємо, нарізаємо шматочками і викладаємо в казан. Свіжу зелень обполіскуємо, струшуємо, рубаємо ножем і відправляємо до м'яса. Приправляємо спеціями за смаком і перемішуємо. Болгарський перець обробляємо, видаляємо насіння і шаткуємо тонкою соломкою. Помідори промиваємо, нарізаємо кружальцями, попередньо знявши шкірку. Викладаємо овочі до решти інгредієнтів і заливаємо пивом. Відправляємо страву на середній вогонь і тушкуємо 2 години на самому слабенькому вогні. По закінченні часу, хашлама по-вірменськи готова!
Рецепт вірменської хашлама з яловичини
Інгредієнти:
Приготування
Яловичину промиваємо, обробляємо, нарізаємо великими шматками і відправляємо в каструлю. Чистимо цибулину і крупно нарізаємо. Болгарський і гострий перець обробляємо, виймаємо насіння і рубаємо соломкою. З помідора знімаємо шкірку, шаткуємо кубиками, а очищений картопля подрібнюємо скибочками і викладаємо овочі в каструлю з м'ясом. Приправляємо всі спеціями, заливаємо пивом і варимо до готовності.
Подаємо хашламу гарячою, прикрасивши свіжою нарізаною кінзою.
Хашлама з баранини по-вірменськи в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Овочі промиваємо і обробляємо. Потім цибулю шаткуємо півкільцями і кидаємо в каструлю. Моркву нарізаємо соломкою і викладаємо наступним шаром. М'ясо обробляємо, рубаємо великими шматками і підсолюємо за смаком. Баклажани і перець подрібнюємо кільцями, а печериці – пластинами. Викладаємо всі підготовлені інгредієнти в миску, зверху розподіляємо помідори, порізані кільцями, і заливаємо пивом. Приправляємо блюдо спеціями, подрібненим часником і, вибравши режим «Гасіння» засікаємо 15 години.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кюфта по-вірменськи - рецепт
Традиційне вірменське блюдо кюфта готують з баранини або яловичини, хоча є і варіанти з птиці. Незмінним завжди залишається процес створення цієї
Тушковані овочі - рецепт
У літній сезон найбільш поширеною стравою є по-різному приготовані овочі, адже в цей період немає бажання перевантажувати організм важкою їжею.
Як приготувати овочеве рагу з м'ясом?
Овочеве рагу з м'ясом - ідеальний варіант ситного обіду в літню спеку, коли зовсім не хочеться важкої їжі. За нашими рецептами, у вас вийде ароматне
Хашлама: рецепт
Вірменська страва хашлама припаде до душі тим господиням, яких потрібно нагодувати любителів м'яса, та ще й хочеться постійно дивувати рідних.
Хашлама з яловичини
Хашлама - традиційне блюдо кавказької кухні. Це м'ясо, тушковане з овочами. Найчастіше її готують з баранини. Але також можливе використання й інших
Хашлама з баранини
Хашлама - популярне блюдо кавказьких народів. Воно являє собою м'ясо, тушковану у власному соку з овочами. І сьогодні ми розповімо, як смачно