Хашлама – вірменське блюдо, яке представляє собою густий наваристий суп, приготований з м'ясних шматків в поєднанні з різними овочами. Повірте, такого оригінального страви ви ще не пробували! Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати хашламу по-вірменськи.
Рецепт хашлама по-вірменськи
Інгредієнти: баранина – 15 кг; стиглі помідори – 1 кг; солодкий перець – 2 шт.; спеції ; свіжа зелень – 1 пучок; пиво – за смаком. Приготування М'ясо обробляємо, нарізаємо шматочками і викладаємо в казан. Свіжу зелень обполіскуємо, струшуємо, рубаємо ножем і відправляємо до м'яса. Приправляємо спеціями за смаком і перемішуємо. Болгарський перець обробляємо, видаляємо насіння і шаткуємо тонкою соломкою. Помідори промиваємо, нарізаємо кружальцями, попередньо знявши шкірку. Викладаємо овочі до решти інгредієнтів і заливаємо пивом. Відправляємо страву на середній вогонь і тушкуємо 2 години на самому слабенькому вогні. По закінченні часу, хашлама по-вірменськи готова!
Рецепт вірменської хашлама з яловичини
Інгредієнти: пиво – 500 мл; яловичина – 800 г; болгарський перець – 2 шт.; гострий перець – 1 шт.; стиглий помідор – 1 шт.; свіжа зелень кінзи – за смаком; цибулина – 1 шт.; картопля – 5 шт. Приготування Яловичину промиваємо, обробляємо, нарізаємо великими шматками і відправляємо в каструлю. Чистимо цибулину і крупно нарізаємо. Болгарський і гострий перець обробляємо, виймаємо насіння і рубаємо соломкою. З помідора знімаємо шкірку, шаткуємо кубиками, а очищений картопля подрібнюємо скибочками і викладаємо овочі в каструлю з м'ясом. Приправляємо всі спеціями, заливаємо пивом і варимо до готовності.
Подаємо хашламу гарячою, прикрасивши свіжою нарізаною кінзою.
Хашлама з баранини по-вірменськи в мультиварці
Інгредієнти: баклажани – 3 шт.; цибулина – 2 шт.; морква – 2 шт.; пиво – 1 ст.; помідори – 2 шт.; баранина – 800 г; хмелі-сунелі – за смаком; часник – 2 зубчики; спеції; королівські печериці – 10 шт.; свіжа зелень . Приготування Овочі промиваємо і обробляємо. Потім цибулю шаткуємо півкільцями і кидаємо в каструлю. Моркву нарізаємо соломкою і викладаємо наступним шаром. М'ясо обробляємо, рубаємо великими шматками і підсолюємо за смаком. Баклажани і перець подрібнюємо кільцями, а печериці – пластинами. Викладаємо всі підготовлені інгредієнти в миску, зверху розподіляємо помідори, порізані кільцями, і заливаємо пивом. Приправляємо блюдо спеціями, подрібненим часником і, вибравши режим «Гасіння» засікаємо 15 години.