Тушковані овочі - рецепт
Літо – пора овочів і іноді навіть не знаєш, що ж з них приготувати. Ми розповімо вам сьогодні кілька рецептів тушкованих овочів. Блюдо виходить неймовірно корисним, смачним і поживним.
Інгредієнти:
нежирна м'якоть свинини – 400 г;
перець болгарський – 2 шт.;
морква – 3 шт.;
цибулина – 1 шт.;
помідор – 2 шт.;
спеції.
Приготування
М'ясо промиваємо, обробляємо, нарізаємо скибочками і обсмажуємо до готовності, підсолюємо за смаком. Цибулину, моркву і солодкий перець чистимо, розрізаємо великими кубиками і кидаємо в м'ясо. Точно також подрібнюємо помідори і доповнюємо ними нашу страву. За бажанням приправляємо рагу спеціями, підливаємо трохи води і тушкуємо ще хвилин 10. В самому кінці посипаємо блюдо улюбленої свіжою зеленню: кропом, кінзою або петрушкою.
Інгредієнти:
кабачки – 1 шт.;
морква – 2 шт.;
цибулина – 1 шт.;
паста томатна – 3 ст. ложки;
перець болгарський – 1 шт.;
спеції;
масло рослинне – 2 ст. ложки;
кінза – 1 пучок.
Приготування
Кабачок ретельно промиваємо, просушуємо, зрізаємо шкірку, розрізаємо навпіл і выскабливаем акуратно ложкою серединку з насінням. Потім кришимо овоч ножем на маленькі шматочки. Болгарський перець обробляємо, рубаємо кубиками, а моркву натираємо на тертці. Цибулю чистимо і розрізаємо кубиками. Тепер беремо казанок, наливаємо в нього масло і ставимо посуд на вогонь. Викладаємо кабачки, моркву, перець і цибулю, накриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин. Не гаючи часу, готуємо томатну заливку: змішуємо в мисці томатну пасту з водою, додаємо сіль і перець. Потім виливаємо підливку в овочі і тушкуємо блюдо 15 хвилин. Перед подачею посипаємо його рубаною зеленню кінзи і розкладаємо по тарілках.
Інгредієнти:
баклажани – 1 шт.;
перець болгарський – 2 шт.;
цукіні – 1 шт.;
помідори стиглі – 2 шт.;
цибулина – 1 шт.;
масло рослинне – 2 ст. ложки;
спеції.
Приготування
Спочатку обробляємо і готуємо всі овочі: баклажан і цукіні нарізаємо кубиками, перець шаткуємо часточками, а з помідорів знімаємо шкірку. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і викладаємо всі овочі на сковороду з олією. Приправляємо спеціями, вливаємо трохи води, накриваємо посуд кришкою і тушкуємо все близько 30 хвилин. Готову страву присипаємо подрібненою свіжою зеленню, і розкладаємо по тарілках.
Інгредієнти:
баклажани – 1 шт.;
картопля – 5 шт.;
морква – 2 шт.;
перець болгарський – 1 шт.;
цибулина – 1 шт.;
спеції;
свіжа зелень.
Приготування
Баклажани промиваємо, обсушуємо і нарізаємо маленькими шматочками. Потім викладаємо їх у друшляк, присипаємо сіллю і залишаємо хвилин на 20. Після цього гарненько обполіскуємо їх водою, віджимаємо руками і викладаємо в миску. Картоплю чистимо, розрізаємо скибочками і з'єднуємо з тертою морквою. Перемішуємо овочі та підсолюємо за смаком. Болгарський перець звільняємо від насіння, промиваємо, шаткуємо смужками, а подрібнюємо цибулину півкільцями. У розігріту сковороду наливаємо оливкову олію, кидаємо цибулька і пасеруємо його 2 хвилини. Потім додаємо баклажани, перець і обсмажуємо до готовності. Зелень цибулі і кропу промиваємо, дрібно рубаємо. Тепер беремо глиняні горщики, викладаємо овочі шарами: картоплю з морквою на дно, далі баклажани з цибулею і перцем. Вливаємо трохи води, накриваємо кришкою і відправляємо їх в нагріту духовку. Тушкуємо рагу до готовності при температурі 180 градусів. Готову страву подаємо на стіл в горщиках, посипавши зверху свіжою зеленню і полив охолодженої сметаною за бажанням.
Рецепт тушкованих овочів з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо промиваємо, обробляємо, нарізаємо скибочками і обсмажуємо до готовності, підсолюємо за смаком. Цибулину, моркву і солодкий перець чистимо, розрізаємо великими кубиками і кидаємо в м'ясо. Точно також подрібнюємо помідори і доповнюємо ними нашу страву. За бажанням приправляємо рагу спеціями, підливаємо трохи води і тушкуємо ще хвилин 10. В самому кінці посипаємо блюдо улюбленої свіжою зеленню: кропом, кінзою або петрушкою.
Рецепт тушкованих кабачків з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Кабачок ретельно промиваємо, просушуємо, зрізаємо шкірку, розрізаємо навпіл і выскабливаем акуратно ложкою серединку з насінням. Потім кришимо овоч ножем на маленькі шматочки. Болгарський перець обробляємо, рубаємо кубиками, а моркву натираємо на тертці. Цибулю чистимо і розрізаємо кубиками. Тепер беремо казанок, наливаємо в нього масло і ставимо посуд на вогонь. Викладаємо кабачки, моркву, перець і цибулю, накриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин. Не гаючи часу, готуємо томатну заливку: змішуємо в мисці томатну пасту з водою, додаємо сіль і перець. Потім виливаємо підливку в овочі і тушкуємо блюдо 15 хвилин. Перед подачею посипаємо його рубаною зеленню кінзи і розкладаємо по тарілках.
Рецепт тушкованих баклажанів з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку обробляємо і готуємо всі овочі: баклажан і цукіні нарізаємо кубиками, перець шаткуємо часточками, а з помідорів знімаємо шкірку. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і викладаємо всі овочі на сковороду з олією. Приправляємо спеціями, вливаємо трохи води, накриваємо посуд кришкою і тушкуємо все близько 30 хвилин. Готову страву присипаємо подрібненою свіжою зеленню, і розкладаємо по тарілках.
Рецепт тушкованих овочів в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани промиваємо, обсушуємо і нарізаємо маленькими шматочками. Потім викладаємо їх у друшляк, присипаємо сіллю і залишаємо хвилин на 20. Після цього гарненько обполіскуємо їх водою, віджимаємо руками і викладаємо в миску. Картоплю чистимо, розрізаємо скибочками і з'єднуємо з тертою морквою. Перемішуємо овочі та підсолюємо за смаком. Болгарський перець звільняємо від насіння, промиваємо, шаткуємо смужками, а подрібнюємо цибулину півкільцями. У розігріту сковороду наливаємо оливкову олію, кидаємо цибулька і пасеруємо його 2 хвилини. Потім додаємо баклажани, перець і обсмажуємо до готовності. Зелень цибулі і кропу промиваємо, дрібно рубаємо. Тепер беремо глиняні горщики, викладаємо овочі шарами: картоплю з морквою на дно, далі баклажани з цибулею і перцем. Вливаємо трохи води, накриваємо кришкою і відправляємо їх в нагріту духовку. Тушкуємо рагу до готовності при температурі 180 градусів. Готову страву подаємо на стіл в горщиках, посипавши зверху свіжою зеленню і полив охолодженої сметаною за бажанням.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кабачки, тушковані з морквою і цибулею
Класика легкого літнього вечері - тушковані овочі. Їх і просто приготувати, і шлунок не особливо перевантажують. І, звичайно, в основі повинні бути
Як приготувати овочеве рагу з м'ясом?
Овочеве рагу з м'ясом - ідеальний варіант ситного обіду в літню спеку, коли зовсім не хочеться важкої їжі. За нашими рецептами, у вас вийде ароматне
Рагу з баклажанів
Літо - пора свіжих соковитих сезонних овочів. Саме час для корисних страв, наприклад, рагу. Приготувати його можна з різного набору овочів. І
Овочеве рагу з баклажанами
Овочеве рагу з баклажанами - просте у приготуванні, але в теж час дуже смачне блюдо, яке відмінно підійде для сімейного вечері. Для його створення
Соте з баклажанів
Соте - це французька страва, дуже схоже на наше овочеве рагу. Воно стане чудовою закускою на вашому святковому або буденному столі. Давайте розберемо
Лечо з баклажанів на зиму
Лечо - смачне угорське блюдо, яке готують з болгарського перцю і помідорів. Але в даний час рецепт цього страву зазнав деякі зміни, і зараз у нього