Вернуться назад Распечатать

Тушковані овочі - рецепт

Тушковані овочі - рецепт
Літо – пора овочів і іноді навіть не знаєш, що ж з них приготувати. Ми розповімо вам сьогодні кілька рецептів тушкованих овочів. Блюдо виходить неймовірно корисним, смачним і поживним.

Рецепт тушкованих овочів з м'ясом


Інгредієнти:

  • нежирна м'якоть свинини – 400 г;

  • перець болгарський – 2 шт.;

  • морква – 3 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • помідор – 2 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    М'ясо промиваємо, обробляємо, нарізаємо скибочками і обсмажуємо до готовності, підсолюємо за смаком. Цибулину, моркву і солодкий перець чистимо, розрізаємо великими кубиками і кидаємо в м'ясо. Точно також подрібнюємо помідори і доповнюємо ними нашу страву. За бажанням приправляємо рагу спеціями, підливаємо трохи води і тушкуємо ще хвилин 10. В самому кінці посипаємо блюдо улюбленої свіжою зеленню: кропом, кінзою або петрушкою.

    Рецепт тушкованих кабачків з овочами


    Інгредієнти:

  • кабачки – 1 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • паста томатна – 3 ст. ложки;

  • перець болгарський – 1 шт.;

  • спеції;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки;

  • кінза – 1 пучок.


  • Приготування
    Кабачок ретельно промиваємо, просушуємо, зрізаємо шкірку, розрізаємо навпіл і выскабливаем акуратно ложкою серединку з насінням. Потім кришимо овоч ножем на маленькі шматочки. Болгарський перець обробляємо, рубаємо кубиками, а моркву натираємо на тертці. Цибулю чистимо і розрізаємо кубиками. Тепер беремо казанок, наливаємо в нього масло і ставимо посуд на вогонь. Викладаємо кабачки, моркву, перець і цибулю, накриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин. Не гаючи часу, готуємо томатну заливку: змішуємо в мисці томатну пасту з водою, додаємо сіль і перець. Потім виливаємо підливку в овочі і тушкуємо блюдо 15 хвилин. Перед подачею посипаємо його рубаною зеленню кінзи і розкладаємо по тарілках.

    Рецепт тушкованих баклажанів з овочами


    Інгредієнти:

  • баклажани – 1 шт.;

  • перець болгарський – 2 шт.;

  • цукіні – 1 шт.;

  • помідори стиглі – 2 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Спочатку обробляємо і готуємо всі овочі: баклажан і цукіні нарізаємо кубиками, перець шаткуємо часточками, а з помідорів знімаємо шкірку. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і викладаємо всі овочі на сковороду з олією. Приправляємо спеціями, вливаємо трохи води, накриваємо посуд кришкою і тушкуємо все близько 30 хвилин. Готову страву присипаємо подрібненою свіжою зеленню, і розкладаємо по тарілках.

    Рецепт тушкованих овочів в духовці


    Інгредієнти:

  • баклажани – 1 шт.;

  • картопля – 5 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • перець болгарський – 1 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • спеції;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Баклажани промиваємо, обсушуємо і нарізаємо маленькими шматочками. Потім викладаємо їх у друшляк, присипаємо сіллю і залишаємо хвилин на 20. Після цього гарненько обполіскуємо їх водою, віджимаємо руками і викладаємо в миску. Картоплю чистимо, розрізаємо скибочками і з'єднуємо з тертою морквою. Перемішуємо
    Тушковані овочі - рецепт
    овочі та підсолюємо за смаком. Болгарський перець звільняємо від насіння, промиваємо, шаткуємо смужками, а подрібнюємо цибулину півкільцями. У розігріту сковороду наливаємо оливкову олію, кидаємо цибулька і пасеруємо його 2 хвилини. Потім додаємо баклажани, перець і обсмажуємо до готовності. Зелень цибулі і кропу промиваємо, дрібно рубаємо. Тепер беремо глиняні горщики, викладаємо овочі шарами: картоплю з морквою на дно, далі баклажани з цибулею і перцем. Вливаємо трохи води, накриваємо кришкою і відправляємо їх в нагріту духовку. Тушкуємо рагу до готовності при температурі 180 градусів. Готову страву подаємо на стіл в горщиках, посипавши зверху свіжою зеленню і полив охолодженої сметаною за бажанням.