Літо – пора овочів і іноді навіть не знаєш, що ж з них приготувати. Ми розповімо вам сьогодні кілька рецептів тушкованих овочів. Блюдо виходить неймовірно корисним, смачним і поживним.
Рецепт тушкованих овочів з м'ясом
Інгредієнти: нежирна м'якоть свинини – 400 г; перець болгарський – 2 шт.; морква – 3 шт.; цибулина – 1 шт.; помідор – 2 шт.; спеції. Приготування М'ясо промиваємо, обробляємо, нарізаємо скибочками і обсмажуємо до готовності, підсолюємо за смаком. Цибулину, моркву і солодкий перець чистимо, розрізаємо великими кубиками і кидаємо в м'ясо. Точно також подрібнюємо помідори і доповнюємо ними нашу страву. За бажанням приправляємо рагу спеціями, підливаємо трохи води і тушкуємо ще хвилин 10. В самому кінці посипаємо блюдо улюбленої свіжою зеленню: кропом, кінзою або петрушкою.
Рецепт тушкованих кабачків з овочами
Інгредієнти: кабачки – 1 шт.; морква – 2 шт.; цибулина – 1 шт.; паста томатна – 3 ст. ложки; перець болгарський – 1 шт.; спеції; масло рослинне – 2 ст. ложки; кінза – 1 пучок. Приготування Кабачок ретельно промиваємо, просушуємо, зрізаємо шкірку, розрізаємо навпіл і выскабливаем акуратно ложкою серединку з насінням. Потім кришимо овоч ножем на маленькі шматочки. Болгарський перець обробляємо, рубаємо кубиками, а моркву натираємо на тертці. Цибулю чистимо і розрізаємо кубиками. Тепер беремо казанок, наливаємо в нього масло і ставимо посуд на вогонь. Викладаємо кабачки, моркву, перець і цибулю, накриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин. Не гаючи часу, готуємо томатну заливку: змішуємо в мисці томатну пасту з водою, додаємо сіль і перець. Потім виливаємо підливку в овочі і тушкуємо блюдо 15 хвилин. Перед подачею посипаємо його рубаною зеленню кінзи і розкладаємо по тарілках.
Рецепт тушкованих баклажанів з овочами
Інгредієнти: баклажани – 1 шт.; перець болгарський – 2 шт.; цукіні – 1 шт.; помідори стиглі – 2 шт.; цибулина – 1 шт.; масло рослинне – 2 ст. ложки; спеції. Приготування Спочатку обробляємо і готуємо всі овочі: баклажан і цукіні нарізаємо кубиками, перець шаткуємо часточками, а з помідорів знімаємо шкірку. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і викладаємо всі овочі на сковороду з олією. Приправляємо спеціями, вливаємо трохи води, накриваємо посуд кришкою і тушкуємо все близько 30 хвилин. Готову страву присипаємо подрібненою свіжою зеленню, і розкладаємо по тарілках.
Рецепт тушкованих овочів в духовці
Інгредієнти: баклажани – 1 шт.; картопля – 5 шт.; морква – 2 шт.; перець болгарський – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; спеції; свіжа зелень. Приготування Баклажани промиваємо, обсушуємо і нарізаємо маленькими шматочками. Потім викладаємо їх у друшляк, присипаємо сіллю і залишаємо хвилин на 20. Після цього гарненько обполіскуємо їх водою, віджимаємо руками і викладаємо в миску. Картоплю чистимо, розрізаємо скибочками і з'єднуємо з тертою морквою. Перемішуємо

овочі та підсолюємо за смаком. Болгарський перець звільняємо від насіння, промиваємо, шаткуємо смужками, а подрібнюємо цибулину півкільцями. У розігріту сковороду наливаємо оливкову олію, кидаємо цибулька і пасеруємо його 2 хвилини. Потім додаємо баклажани, перець і обсмажуємо до готовності. Зелень цибулі і кропу промиваємо, дрібно рубаємо. Тепер беремо глиняні горщики, викладаємо овочі шарами: картоплю з морквою на дно, далі баклажани з цибулею і перцем. Вливаємо трохи води, накриваємо кришкою і відправляємо їх в нагріту духовку. Тушкуємо рагу до готовності при температурі 180 градусів. Готову страву подаємо на стіл в горщиках, посипавши зверху свіжою зеленню і полив охолодженої сметаною за бажанням.