Рагу з баклажанів
Овочеве рагу з баклажанів – дуже поживна, швидке і неймовірно корисне блюдо. Таку страву подають у як гарнір до м'яса або як пісне самостійне блюдо.
Інгредієнти:
оливкова олія – 2 ст. ложки;
баклажани – 2 шт.;
морква – 2 шт.;
кабачок – 1 шт.;
перець болгарський – 2 шт.;
помідор – 2 шт.;
цукор – 1 ч. ложка;
цибулина – 1 шт.;
бульйон овочевий – 100 мл;
сік лимона – 2 ч. ложки;
зелень свіжа – за смаком;
спеції.
Приготування
Для приготування рагу, готуємо спочатку всі овочі. Баклажани миємо, ріжемо кубиками і вимочуємо в підсоленій воді 15 хвилин. Морквину обробляємо і натираємо на тертці. Інші овочі чистимо і подрібнюємо скибочками. Потім складаємо все в глибоку сковорідку з оливковою маслом і злегка обсмажуємо протягом 5 хвилин. Після цього підливаємо трохи бульйону, приправляємо спеціями і кидаємо ложку цукру. Тушкуємо на дуже повільному вогні під кришкою. Готове рагу викладаємо в тарілку, прикрасивши свіжою зеленню.
Інгредієнти:
білокачанна капуста – 300 г;
помідор – 100 г;
олія рослинна;
картопля – 2 шт.;
морква – 2 шт.;
цибулина – 1 шт.;
спеції;
баклажан – 3 шт.
Приготування
Баклажани і картоплю промиваємо, чистимо, крупно нарізаємо, а капусту шаткуємо кубиками, а не соломкою. Потім обсмажуємо кожен овоч окремо на масло і викладаємо шарами в глибоку жароміцну ємність: спочатку білокачанну капусту, потім картоплю і баклажани. Цибулину пасеруємо з морквою, додаємо до них перетерті помідори й тушкуємо хвилин 10. Заливаємо отриманою підливою овочеве рагу з баклажанами і запікаємо в духовці 50 хвилин.
Інгредієнти:
картопля – 3 шт.;
морква – 1 шт.;
кабачок – 1 шт.;
баклажан – 1 шт.;
помідор – 1 шт.;
спеції;
часник;
олія рослинна.
Приготування
Баклажани чистимо, розрізаємо на невеликі шматочки і опускаємо на півгодини в підсолену воду. Не гаючи часу, готуємо всі інші овочі для рагу. Картопля і кабачок промиваємо, очищаємо від шкірки і шаткуємо кубиками невеликих розмірів. Морква обробляємо і подрібнюємо кружечками. У болгарського перчика акуратно видаляємо серцевину і рубаємо смужками. Далі обережно зливаємо воду з баклажанів і нарізаємо його кубиками. З помідорів знімаємо шкірку, обшпаривши окропом, і шаткуємо м'якоть великими часточками. Цибулину спочатку чистимо, подрібнюємо півкільцями, викладаємо в чашу мультиварки і підливаємо трохи рослинного масла. Встановлюємо на дисплеї режим «Смаження» і пасеруємо 15 хвилин. Потім починаємо укладати всі овочі шарами у такому порядку: картопля, перець, кабачки і баклажани. Після цього підсолюємо за смаком і розподіляємо помідори та моркву. Закриваємо кришку, ставимо режим «Гасіння» і час на 35 хвилин. Після звукового сигналу все ретельно перемішуємо, додаємо кілька очищених зубчиків подрібненого часнику, закриваємо кришкою і ставимо мультиварку в режим «Підігрів» ще на 10 хвилин.
Інгредієнти:
м'якоть свинини – 600 г;
картопля – 6 шт.;
морква – 3 шт.;
цибулина – 2 шт.;
баклажан – 2 шт.;
помідор – 3 шт.;
перець болгарський – 1 шт.;
олія рослинна;
спеції .
Приготування
М'ясо нарізаємо шматочками, кладемо його в жаровню з маслом, підливаємо трохи води і тушкуємо на середньому вогні. Овочі чистимо, нарізаємо кубиками. Потім цибулю пасеруємо до прозорості, додаємо моркву і кладемо розім'яті томати без шкірки. Картопля кидаємо до м'яса, перемішуємо і готуємо хвилин 20. Далі кидаємо перець, баклажани, кладемо овочеву зажарку і вливаємо трохи бульйону. Підсолюємо страву за смаком і тушкуємо до повної готовності при закритій кришці.
Рагу з баклажанів та помідорів
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування рагу, готуємо спочатку всі овочі. Баклажани миємо, ріжемо кубиками і вимочуємо в підсоленій воді 15 хвилин. Морквину обробляємо і натираємо на тертці. Інші овочі чистимо і подрібнюємо скибочками. Потім складаємо все в глибоку сковорідку з оливковою маслом і злегка обсмажуємо протягом 5 хвилин. Після цього підливаємо трохи бульйону, приправляємо спеціями і кидаємо ложку цукру. Тушкуємо на дуже повільному вогні під кришкою. Готове рагу викладаємо в тарілку, прикрасивши свіжою зеленню.
Рагу з баклажанів і картоплі
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани і картоплю промиваємо, чистимо, крупно нарізаємо, а капусту шаткуємо кубиками, а не соломкою. Потім обсмажуємо кожен овоч окремо на масло і викладаємо шарами в глибоку жароміцну ємність: спочатку білокачанну капусту, потім картоплю і баклажани. Цибулину пасеруємо з морквою, додаємо до них перетерті помідори й тушкуємо хвилин 10. Заливаємо отриманою підливою овочеве рагу з баклажанами і запікаємо в духовці 50 хвилин.
Овочеве рагу з баклажанами в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани чистимо, розрізаємо на невеликі шматочки і опускаємо на півгодини в підсолену воду. Не гаючи часу, готуємо всі інші овочі для рагу. Картопля і кабачок промиваємо, очищаємо від шкірки і шаткуємо кубиками невеликих розмірів. Морква обробляємо і подрібнюємо кружечками. У болгарського перчика акуратно видаляємо серцевину і рубаємо смужками. Далі обережно зливаємо воду з баклажанів і нарізаємо його кубиками. З помідорів знімаємо шкірку, обшпаривши окропом, і шаткуємо м'якоть великими часточками. Цибулину спочатку чистимо, подрібнюємо півкільцями, викладаємо в чашу мультиварки і підливаємо трохи рослинного масла. Встановлюємо на дисплеї режим «Смаження» і пасеруємо 15 хвилин. Потім починаємо укладати всі овочі шарами у такому порядку: картопля, перець, кабачки і баклажани. Після цього підсолюємо за смаком і розподіляємо помідори та моркву. Закриваємо кришку, ставимо режим «Гасіння» і час на 35 хвилин. Після звукового сигналу все ретельно перемішуємо, додаємо кілька очищених зубчиків подрібненого часнику, закриваємо кришкою і ставимо мультиварку в режим «Підігрів» ще на 10 хвилин.
Овочеве рагу з баклажанами і м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо нарізаємо шматочками, кладемо його в жаровню з маслом, підливаємо трохи води і тушкуємо на середньому вогні. Овочі чистимо, нарізаємо кубиками. Потім цибулю пасеруємо до прозорості, додаємо моркву і кладемо розім'яті томати без шкірки. Картопля кидаємо до м'яса, перемішуємо і готуємо хвилин 20. Далі кидаємо перець, баклажани, кладемо овочеву зажарку і вливаємо трохи бульйону. Підсолюємо страву за смаком і тушкуємо до повної готовності при закритій кришці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Овочеве рагу з кабачками в мультиварці
Найбільш популярний літній страва - це овочеве рагу. Адже тільки зі свіжих молодих овочів виходить настільки неймовірно смачне і ароматне страву. Це
Рагу з м'ясом в мультиварці
Перевагою мультиварки є можливість тривалого томління продуктів, що дозволяє отримати максимум смаку та користі. Ця функція підходить для
Овочеве рагу з куркою в мультиварці
Овочеве рагу - самостійне блюдо, яке відмінно насичує влітку в спеку, не перевантажуючи організм. І навіть, якщо додати до складу куряче м'ясо, важче
Овочеве рагу з м'ясом
Як чудово, що бувають страви, які не тільки неймовірно смачні, але при цьому ще й корисні! Саме до таких і належить овочеве рагу з м'ясом. Ситна, з
Овочеве рагу з баклажанами
Овочеве рагу з баклажанами - просте у приготуванні, але в теж час дуже смачне блюдо, яке відмінно підійде для сімейного вечері. Для його створення
Соте з баклажанів
Соте - це французька страва, дуже схоже на наше овочеве рагу. Воно стане чудовою закускою на вашому святковому або буденному столі. Давайте розберемо