Овочеве рагу з баклажанів – дуже поживна, швидке і неймовірно корисне блюдо. Таку страву подають у як гарнір до м'яса або як пісне самостійне блюдо.
Рагу з баклажанів та помідорів
Інгредієнти: оливкова олія – 2 ст. ложки; баклажани – 2 шт.; морква – 2 шт.; кабачок – 1 шт.; перець болгарський – 2 шт.; помідор – 2 шт.; цукор – 1 ч. ложка; цибулина – 1 шт.; бульйон овочевий – 100 мл; сік лимона – 2 ч. ложки; зелень свіжа – за смаком; спеції. Приготування Для приготування рагу, готуємо спочатку всі овочі. Баклажани миємо, ріжемо кубиками і вимочуємо в підсоленій воді 15 хвилин. Морквину обробляємо і натираємо на тертці. Інші овочі чистимо і подрібнюємо скибочками. Потім складаємо все в глибоку сковорідку з оливковою маслом і злегка обсмажуємо протягом 5 хвилин. Після цього підливаємо трохи бульйону, приправляємо спеціями і кидаємо ложку цукру. Тушкуємо на дуже повільному вогні під кришкою. Готове рагу викладаємо в тарілку, прикрасивши свіжою зеленню.
Рагу з баклажанів і картоплі
Інгредієнти: білокачанна капуста – 300 г; помідор – 100 г; олія рослинна; картопля – 2 шт.; морква – 2 шт.; цибулина – 1 шт.; спеції; баклажан – 3 шт. Приготування Баклажани і картоплю промиваємо, чистимо, крупно нарізаємо, а капусту шаткуємо кубиками, а не соломкою. Потім обсмажуємо кожен овоч окремо на масло і викладаємо шарами в глибоку жароміцну ємність: спочатку білокачанну капусту, потім картоплю і баклажани. Цибулину пасеруємо з морквою, додаємо до них перетерті помідори й тушкуємо хвилин 10. Заливаємо отриманою підливою овочеве рагу з баклажанами і запікаємо в духовці 50 хвилин.
Овочеве рагу з баклажанами в мультиварці
Інгредієнти: картопля – 3 шт.; морква – 1 шт.; кабачок – 1 шт.; баклажан – 1 шт.; помідор – 1 шт.; спеції; часник; олія рослинна. Приготування Баклажани чистимо, розрізаємо на невеликі шматочки і опускаємо на півгодини в підсолену воду. Не гаючи часу, готуємо всі інші овочі для рагу. Картопля і кабачок промиваємо, очищаємо від шкірки і шаткуємо кубиками невеликих розмірів. Морква обробляємо і подрібнюємо кружечками. У болгарського перчика акуратно видаляємо серцевину і рубаємо смужками. Далі обережно зливаємо воду з баклажанів і нарізаємо його кубиками. З помідорів знімаємо шкірку, обшпаривши окропом, і шаткуємо м'якоть великими часточками. Цибулину спочатку чистимо, подрібнюємо півкільцями, викладаємо в чашу мультиварки і підливаємо трохи рослинного масла. Встановлюємо на дисплеї режим «Смаження» і пасеруємо 15 хвилин. Потім починаємо укладати всі овочі шарами у такому порядку: картопля, перець, кабачки і баклажани. Після цього підсолюємо за смаком і розподіляємо помідори та моркву. Закриваємо кришку, ставимо режим «Гасіння» і час на 35 хвилин. Після звукового сигналу все ретельно перемішуємо, додаємо кілька очищених зубчиків подрібненого часнику, закриваємо кришкою і ставимо мультиварку в режим «Підігрів» ще на 10 хвилин.
Овочеве рагу з баклажанами і м'ясом
Інгредієнти: м'якоть свинини – 600 г; картопля – 6 шт.; морква – 3 шт.; цибулина – 2 шт.; баклажан – 2 шт.; помідор – 3 шт.; перець болгарський – 1 шт.; олія рослинна; спеції . Приготування М'ясо нарізаємо шматочками, кладемо його в жаровню з маслом, підливаємо трохи води і тушкуємо на середньому вогні. Овочі чистимо, нарізаємо кубиками. Потім цибулю пасеруємо до прозорості, додаємо моркву і кладемо розім'яті томати без шкірки. Картопля кидаємо до м'яса, перемішуємо і готуємо хвилин 20. Далі кидаємо перець, баклажани, кладемо овочеву зажарку і вливаємо трохи бульйону. Підсолюємо страву за смаком і тушкуємо до повної готовності при закритій кришці.