Тим, хто віддає перевагу оригінальні ситні страви, розповімо, як приготувати баранину з овочами в казані. У таку страву можна додавати абсолютно різні компоненти, і таким чином отримувати різні незвичайні смаки кожен раз.
Рецепт баранини з овочами в казані на вогнищі
Інгредієнти: баранина м'якоть – 675 г; цибуля – 130 г; зубчики часнику – 2 шт.; морква – 65 г; картопля – 475 г; перець болгарський – 2 шт.; коріандр, суха аджика. Приготування Замочіть баранину в очищеній воді на годину, потім добре промийте, очистіть від пленочек і жилок і відправляйте прямо в казан. Туди ж киньте очищені цибулини, часник і спеції. Поставте посуд на вогонь, накрийте і чекайте годину.
Тим часом підготуйте овочі. Морква, цибуля, перець і картоплю необхідно очистити і нарізати кубиками середнього розміру. Помідори поріжте півкільцями, а зелень дрібно наріжте.
Відкрийте кришку казана, спробуйте баранину на м'якість і вийміть цибулю і часник. Далі відправте в посуд картоплю і моркву, влийте води, додайте трохи гострого перцю, знову накрийте і варіть овочі майже до готовності.
Тепер додайте подрібнену цибулю і солодкий перець. Знову накрийте посуд і почекайте хвилин 10. Овочі пустять сік, і все блюдо буде нудитися саме в ньому. У фіналі відправте в блюдо помідори, дочекайтеся закипання, приберіть з вогню і порційно розподіліть по тарілках.
Баранина, тушкована картоплею та іншими овочами в казані
Інгредієнти: баранина м'якоть – 765 г; картопля – 625 г цибуля – 130 г; кабачки молоденькі – 2 шт.; солодкий перець – 2 шт.; стручок гіркого перцю; морква – 35 г; консервовані помідори – 8 шт.; зубці часнику – 2 шт.; петрушка – 5 зелених гілочок; спеції до м'яса. Приготування Баранину промийте, наріжте шматочками і відправте в казанок. Додайте цілі очищені цибулини, часник і спеції. Залийте водою і залиште м'ясо на годину. Потім промийте його, долийте свіжої води, приберіть овочі і варіть баранину півтори години при мінімальному кипінні.
Поки підготуйте всі овочі, нарізавши їх дрібним кубиком. Відправляйте в казан спочатку картоплю, тушкуйте до напівготовності, потім додайте інші підготовлені овочі і тушкуйте чверть години. Подавайте блюдо гарячим, щедро заправивши зеленню.
Баранина, тушкована з овочами в казані
Інгредієнти: бараняча м'якоть – 675 г; столове вино (червоне) – 165 г; абхазька аджика (пекуча) – 25 г; картопля – 275 г; баклажан молодий, невеликий – 1 шт.; часник – 5 зубчиків; перець солодкий – 3 шт.; цибуля – 45 г; стручок гострого перцю; сумах, сіль, перець; паста томатна – 65 г; зелень. Приготування Баранину промийте і поріжте крупно. Зробіть маринад з вина, часнику, спецій і аджики і відправте в нього м'ясо на півдня. Далі мариноване м'ясо обсмажте до готовності.
Наріжте картоплю, солодкий перець великим кубиком, цибулю і баклажани – кружечками, гострий перець дрібно наріжте. Нарізаний баклажан обсмажте і фаршируйте сумішшю перців, часнику та зелені.
На дно казана відправте картоплю, цибулю, м'ясо, зверху – баклажани. Залийте м'ясо змішаної з водою томат-пастою з аджикою. Томіть страву близько години. Подавайте присипавши щедро зеленню.