Як приготувати баранину?
Ця стаття для тих, хто не стикався раніше з бараниною і не знає, що і як можна швидко приготувати з цього виду м'яса. Багато хто відмовляється готувати з нього різні страви, і зізнатися абсолютно марно. Адже з м'якоті молодого баранчика виходить неймовірно смачний шашлик, а з м'яса на кістці приголомшливо ароматна, насичена і божественно смачна шурпа. Далі ми розповімо про всі нюанси приготування цих страв.
Інгредієнти:
баранина (м'якоть) – 15 кг;
свіжовіджатий томатний або гранатовий сік – 300 мл;
гостра аджика – 15-20 г;
порошок гірчичний – 10-15 г;
коріандр мелений – 15 г;
зіра – 1 щіпка;
мелений чорний і гострий червоний перець – по 15 ч. ложки;
каррі і куркума – по 15 ч. ложки;
кориця мелена і хмелі-сунелі – по 15 ч. ложки;
велика часникова головка – 1 шт.;
ріпчасті цибулини – 250 г;
поварена сіль.
Приготування
Баранина - м'ясо зі специфічним смаком і запахом, який при бажанні можна нейтралізувати вдалим набором приправ і спецій. Щоб приготувати смачний шашлик з цього виду м'яса, його необхідно попередньо замаринувати. Розрізаємо промиту і обсушену м'якоть на шматочки і викладаємо в посудину для маринування. Додаємо до баранині гостру аджику, гірчичний порошок, мелений коріандр і зіру, а також кидаємо мелений чорний і червоний перець, корицю і куркума, карі, хмелі-сунелі. Часникові зубці чистимо, продавлюємо через прес і також закладаємо до м'яса. Додаємо сіль і ретельно перемішуємо м'ясо зі спеціями, сіллю і часником, добряче їх втираючи в скибочки.
Заливаємо баранину тепер томатним або гранатовим соком і залишаємо на вісім-десять годин. По закінченні часу рідку основу маринаду зливаємо, її можна буде використовувати для приготування соусу, уваривши на повільному вогні до загусання, а до м'яса закладаємо попередньо очищений, нарізаний кільцями або півкільцями розім'ятим руками ріпчасту цибулю і перемішуємо. Даємо баранині промаринуватися разом з цибулею ще кілька годин, після чого можемо приступати безпосередньо до смаження шашлику. Нанизуємо скибочки на шампур і смажимо на вугіллі до готовності, періодично перевертаючи.
Інгредієнти:
баранина – 560 г;
незбиране молоко – 250-380 мл;
картопля – 560 г;
солодкі болгарські перці – 280 м;
стручок червоного гострого перцю – 1 шт.;
ріпчасті цибулини – 280 м;
морква – 230 г;
свіжі помідори – 230 г;
паста томатна – 70 г;
зубці часникові – 3 шт.;
базилік і чебрець;
соняшникова без аромату масло – 55 мл;
мелена суміш п'яти перців;
велика сіль;
зелень свіжа на вибір.
Приготування
Щоб шурпа з баранини вийшла смачною і не мала специфічного присмаку і аромату, властивого баранини, м'ясо слід попередньо вимочити в молоці. Для цього промиваємо продукт, розрізаємо на порційні шматочки, кладемо в каструлю і заливаємо цільним молоком на кілька годин. По закінченні часу промиваємо м'ясні шматочки, обсушуємо і підсмажуємо в казані в розпеченому соняшниковій без аромату олії до насиченої рум'яності з усіх боків. Тепер додаємо цибулю. Його необхідно позбавити від лушпиння і нарізати півкільцями. Коли цибульні шматочки придбають золотистий відтінок і стануть м'якими, додаємо дрібненько нарубаний часник і смажимо ще кілька хвилин.
Тепер закладаємо в казан очищену і нарізану соломкою моркву і перці болгарські, додаємо подрібнені свіжі томати, вводимо томатну пасту і приправляємо вміст казана чебрецем і базиліком. Заливаємо м'ясо з овочами окропом, прикриваємо кришкою, зменшуємо після закипання жар і припускаємо страву протягом півгодини.
На завершення закладаємо в шурпу картоплю. Його необхідно очистити і розрізати на чотири-шість поздовжніх частин. Додаємо в казан сіль, суміш перчиком і варимо страва до м'якості картопляних скибочок.
По готовності подаємо шурпу зі свіжою зеленню.
Як правильно і смачно приготувати шашлик з баранини?
Інгредієнти:
Приготування
Баранина - м'ясо зі специфічним смаком і запахом, який при бажанні можна нейтралізувати вдалим набором приправ і спецій. Щоб приготувати смачний шашлик з цього виду м'яса, його необхідно попередньо замаринувати. Розрізаємо промиту і обсушену м'якоть на шматочки і викладаємо в посудину для маринування. Додаємо до баранині гостру аджику, гірчичний порошок, мелений коріандр і зіру, а також кидаємо мелений чорний і червоний перець, корицю і куркума, карі, хмелі-сунелі. Часникові зубці чистимо, продавлюємо через прес і також закладаємо до м'яса. Додаємо сіль і ретельно перемішуємо м'ясо зі спеціями, сіллю і часником, добряче їх втираючи в скибочки.
Заливаємо баранину тепер томатним або гранатовим соком і залишаємо на вісім-десять годин. По закінченні часу рідку основу маринаду зливаємо, її можна буде використовувати для приготування соусу, уваривши на повільному вогні до загусання, а до м'яса закладаємо попередньо очищений, нарізаний кільцями або півкільцями розім'ятим руками ріпчасту цибулю і перемішуємо. Даємо баранині промаринуватися разом з цибулею ще кілька годин, після чого можемо приступати безпосередньо до смаження шашлику. Нанизуємо скибочки на шампур і смажимо на вугіллі до готовності, періодично перевертаючи.
Як приготувати швидко, смачно і без запаху шурпу з баранини - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Щоб шурпа з баранини вийшла смачною і не мала специфічного присмаку і аромату, властивого баранини, м'ясо слід попередньо вимочити в молоці. Для цього промиваємо продукт, розрізаємо на порційні шматочки, кладемо в каструлю і заливаємо цільним молоком на кілька годин. По закінченні часу промиваємо м'ясні шматочки, обсушуємо і підсмажуємо в казані в розпеченому соняшниковій без аромату олії до насиченої рум'яності з усіх боків. Тепер додаємо цибулю. Його необхідно позбавити від лушпиння і нарізати півкільцями. Коли цибульні шматочки придбають золотистий відтінок і стануть м'якими, додаємо дрібненько нарубаний часник і смажимо ще кілька хвилин.
Тепер закладаємо в казан очищену і нарізану соломкою моркву і перці болгарські, додаємо подрібнені свіжі томати, вводимо томатну пасту і приправляємо вміст казана чебрецем і базиліком. Заливаємо м'ясо з овочами окропом, прикриваємо кришкою, зменшуємо після закипання жар і припускаємо страву протягом півгодини.
На завершення закладаємо в шурпу картоплю. Його необхідно очистити і розрізати на чотири-шість поздовжніх частин. Додаємо в казан сіль, суміш перчиком і варимо страва до м'якості картопляних скибочок.
По готовності подаємо шурпу зі свіжою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баранина з овочами в казані
Незрівнянне страва вийде у вас з баранини, якщо скористаєтеся цими рецептами. Далі підкажемо, як підготувати м'ясо, щоб позбутися від стороннього
Шурпа з індички
Шурпа - смачний, насичений і неймовірно ароматний суп, а в оригінальному варіанті - неодмінно наваристий. Пропонуємо трохи полегшити це страва і
Баранина в казані
Баранина - популярне м'ясо у східних народів. З нього можна зробити безліч корисних і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально
Баранина в мультиварці
Баранина - смачне і корисне м'ясо, в якому міститься багато фтору. Також воно сприяє профілактиці діабету. І сьогодні ми розповімо, які страви з
Шурпа в казані
Шурпа - це густий наваристий суп, приготовлений на м'ясному бульйоні з додаванням овочів і спецій. Це ароматне блюдо азіатської кухні готують
Як приготувати шурпу з баранини?
Ви - любитель скуштувати східної кухні? Вашій увазі представлений рецепт м'ясного супу шурпа. Головна особливість приготування цієї страви полягає в