Шурпа з індички
Шурпа в класичному варіанті готується з баранини, в крайньому випадку, з яловичини. Ми ж пропонуємо трохи відступити від правил і приготувати більш корисний її варіант з індички. Особливо таке блюдо оцінять ті, хто обмежує себе у вживанні жирних страв, яким є шурпа в оригіналі.
Інгредієнти:
м'ясо індички 750 г;
бульби картоплі – 750 г;
перець болгарський – 340 г;
цибуля ріпчаста – 245 г;
морква – 245 г;
помідори свіжі – 295 г;
два-три часникових зубця;
паста томатна – 70 г;
мелений чорний перець – за смаком;
кухонна сіль – за смаком;
зелень ;
рослинне масло.
Приготування
Перш ніж приступати до початкового етапу приготування шурпи в казані, подбаємо про готовність всіх компонентів. Очищаємо і шаткуємо цибулька, нарізаємо на порції м'ясо індички. Морква подрібнюємо соломкою або часточками. Кубиками або соломкою ріжемо очищений болгарський перець і свіжі помідори, а також досить крупно нарізаємо попередньо очищені картопляні бульби.
Коли підготовчі роботи закінчені, сміливо приступаємо до наступного кроку. Ставимо казан або товстостінну каструлю на вогонь і наливаємо в нього рафінована олія. Закладаємо підготовлений цибулю, обсмажуємо, помішуючи, а потім закладаємо шматки індички і підрум'янюємо все разом ще кілька хвилин. Після цього додаємо нарізані томати, солодкий перчик і моркву, закладаємо томатну пасту, вливаємо воду, щоб вона на пару сантиметрів покрила вміст, даємо закипіти, зменшуємо інтенсивність спека і тушкуємо страву при закритій кришці протягом тридцяти хвилин.
Після цього закладаємо в шурпу картопля, приправляємо сіллю, меленим перцем, доливаємо ще води і готуємо до м'якості картопляних скибочок. На завершення видавлюємо в суп очищені часникові зубці, кидаємо свіжу зелень, вимикаємо вогонь і даємо страві настоятися під кришкою протягом півгодини.
Шурпу з індички можна приготувати і в мультиварці. Для цього обсмажуємо м'ясо з цибулею в режимі «Випічка» до легкого рум'янцю, а потім додаємо всі інші овочі, крім картоплі і переводимо прилад в режим «Гасіння». Через сорок хвилин роботи даного режиму відкриваємо кришку, додаємо картоплю, сіль і спеції і продовжуємо приготування ще на двадцять хвилин. Після сигналу додаємо часник і зелень і через хвилин двадцять, коли страва настоїться, можемо пробувати.
Суп-шурпа з індички - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Перш ніж приступати до початкового етапу приготування шурпи в казані, подбаємо про готовність всіх компонентів. Очищаємо і шаткуємо цибулька, нарізаємо на порції м'ясо індички. Морква подрібнюємо соломкою або часточками. Кубиками або соломкою ріжемо очищений болгарський перець і свіжі помідори, а також досить крупно нарізаємо попередньо очищені картопляні бульби.
Коли підготовчі роботи закінчені, сміливо приступаємо до наступного кроку. Ставимо казан або товстостінну каструлю на вогонь і наливаємо в нього рафінована олія. Закладаємо підготовлений цибулю, обсмажуємо, помішуючи, а потім закладаємо шматки індички і підрум'янюємо все разом ще кілька хвилин. Після цього додаємо нарізані томати, солодкий перчик і моркву, закладаємо томатну пасту, вливаємо воду, щоб вона на пару сантиметрів покрила вміст, даємо закипіти, зменшуємо інтенсивність спека і тушкуємо страву при закритій кришці протягом тридцяти хвилин.
Після цього закладаємо в шурпу картопля, приправляємо сіллю, меленим перцем, доливаємо ще води і готуємо до м'якості картопляних скибочок. На завершення видавлюємо в суп очищені часникові зубці, кидаємо свіжу зелень, вимикаємо вогонь і даємо страві настоятися під кришкою протягом півгодини.
Шурпу з індички можна приготувати і в мультиварці. Для цього обсмажуємо м'ясо з цибулею в режимі «Випічка» до легкого рум'янцю, а потім додаємо всі інші овочі, крім картоплі і переводимо прилад в режим «Гасіння». Через сорок хвилин роботи даного режиму відкриваємо кришку, додаємо картоплю, сіль і спеції і продовжуємо приготування ще на двадцять хвилин. Після сигналу додаємо часник і зелень і через хвилин двадцять, коли страва настоїться, можемо пробувати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рагу з яловичини з картоплею
Незвичайним і домашнім стравою можна назвати рагу. Готувати його можна на різній основі, а ми запропонуємо варіант з яловичини з додаванням картоплі.
Шурпа в мультиварці
Якщо ви любите готувати перші страви в мультиварці, то вам знадобиться інформація, представлена в цьому матеріалі. Ми розповімо про правильному
Шурпа в казані
Шурпа - це густий наваристий суп, приготовлений на м'ясному бульйоні з додаванням овочів і спецій. Це ароматне блюдо азіатської кухні готують
Як приготувати шурпу з свинини?
Всім любителям ситних, жирних, наваристих супів присвячується. Ви ще не знаєте, як приготувати шурпу з свинини? В такому випадку, вам терміново
Як приготувати шурпу з баранини?
Ви - любитель скуштувати східної кухні? Вашій увазі представлений рецепт м'ясного супу шурпа. Головна особливість приготування цієї страви полягає в
Шурпа з курки
Традиційна українська шурпа готується з баранини, але ми сьогодні трохи відступимо від класичного рецепту і приготуємо цей густий суп з курки - вийде