Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Шурпа з індички

28-02-2016, 20:43
787
Шурпа з індички
Шурпа в класичному варіанті готується з баранини, в крайньому випадку, з яловичини. Ми ж пропонуємо трохи відступити від правил і приготувати більш корисний її варіант з індички. Особливо таке блюдо оцінять ті, хто обмежує себе у вживанні жирних страв, яким є шурпа в оригіналі.

Суп-шурпа з індички - рецепт


Інгредієнти:

  • м'ясо індички 750 г;

  • бульби картоплі – 750 г;

  • перець болгарський – 340 г;

  • цибуля ріпчаста – 245 г;

  • морква – 245 г;

  • помідори свіжі – 295 г;

  • два-три часникових зубця;

  • паста томатна – 70 г;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • кухонна сіль – за смаком;

  • зелень ;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Перш ніж приступати до початкового етапу приготування шурпи в казані, подбаємо про готовність всіх компонентів. Очищаємо і шаткуємо цибулька, нарізаємо на порції м'ясо індички. Морква подрібнюємо соломкою або часточками. Кубиками або соломкою ріжемо очищений болгарський перець і свіжі помідори, а також досить крупно нарізаємо попередньо очищені картопляні бульби.
    Коли підготовчі роботи закінчені, сміливо приступаємо до наступного кроку. Ставимо казан або товстостінну каструлю на вогонь і наливаємо в нього рафінована олія. Закладаємо підготовлений цибулю, обсмажуємо, помішуючи, а потім закладаємо шматки індички і підрум'янюємо все разом ще кілька хвилин. Після цього додаємо нарізані томати, солодкий перчик і моркву, закладаємо томатну пасту, вливаємо воду, щоб вона на пару сантиметрів покрила вміст, даємо закипіти, зменшуємо інтенсивність спека і тушкуємо страву при закритій кришці протягом тридцяти хвилин.
    Після цього закладаємо в шурпу картопля, приправляємо сіллю, меленим перцем, доливаємо ще води і готуємо
    Шурпа з індички
    до м'якості картопляних скибочок. На завершення видавлюємо в суп очищені часникові зубці, кидаємо свіжу зелень, вимикаємо вогонь і даємо страві настоятися під кришкою протягом півгодини.
    Шурпу з індички можна приготувати і в мультиварці. Для цього обсмажуємо м'ясо з цибулею в режимі «Випічка» до легкого рум'янцю, а потім додаємо всі інші овочі, крім картоплі і переводимо прилад в режим «Гасіння». Через сорок хвилин роботи даного режиму відкриваємо кришку, додаємо картоплю, сіль і спеції і продовжуємо приготування ще на двадцять хвилин. Після сигналу додаємо часник і зелень і через хвилин двадцять, коли страва настоїться, можемо пробувати.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рагу з яловичини з картоплею
    Рагу з яловичини з картоплею
    Незвичайним і домашнім стравою можна назвати рагу. Готувати його можна на різній основі, а ми запропонуємо варіант з яловичини з додаванням картоплі.
    Шурпа в мультиварці
    Шурпа в мультиварці
    Якщо ви любите готувати перші страви в мультиварці, то вам знадобиться інформація, представлена в цьому матеріалі. Ми розповімо про правильному
    Шурпа в казані
    Шурпа в казані
    Шурпа - це густий наваристий суп, приготовлений на м'ясному бульйоні з додаванням овочів і спецій. Це ароматне блюдо азіатської кухні готують
    Як приготувати шурпу з свинини?
    Як приготувати шурпу з свинини?
    Всім любителям ситних, жирних, наваристих супів присвячується. Ви ще не знаєте, як приготувати шурпу з свинини? В такому випадку, вам терміново
    Як приготувати шурпу з баранини?
    Як приготувати шурпу з баранини?
    Ви - любитель скуштувати східної кухні? Вашій увазі представлений рецепт м'ясного супу шурпа. Головна особливість приготування цієї страви полягає в
    Шурпа з курки
    Шурпа з курки
    Традиційна українська шурпа готується з баранини, але ми сьогодні трохи відступимо від класичного рецепту і приготуємо цей густий суп з курки - вийде