Шурпа в класичному варіанті готується з баранини, в крайньому випадку, з яловичини. Ми ж пропонуємо трохи відступити від правил і приготувати більш корисний її варіант з індички. Особливо таке блюдо оцінять ті, хто обмежує себе у вживанні жирних страв, яким є шурпа в оригіналі.
Суп-шурпа з індички - рецепт
Інгредієнти: м'ясо індички 750 г; бульби картоплі – 750 г; перець болгарський – 340 г; цибуля ріпчаста – 245 г; морква – 245 г; помідори свіжі – 295 г; два-три часникових зубця; паста томатна – 70 г; мелений чорний перець – за смаком; кухонна сіль – за смаком; зелень ; рослинне масло. Приготування Перш ніж приступати до початкового етапу приготування шурпи в казані, подбаємо про готовність всіх компонентів. Очищаємо і шаткуємо цибулька, нарізаємо на порції м'ясо індички. Морква подрібнюємо соломкою або часточками. Кубиками або соломкою ріжемо очищений болгарський перець і свіжі помідори, а також досить крупно нарізаємо попередньо очищені картопляні бульби.
Коли підготовчі роботи закінчені, сміливо приступаємо до наступного кроку. Ставимо казан або товстостінну каструлю на вогонь і наливаємо в нього рафінована олія. Закладаємо підготовлений цибулю, обсмажуємо, помішуючи, а потім закладаємо шматки індички і підрум'янюємо все разом ще кілька хвилин. Після цього додаємо нарізані томати, солодкий перчик і моркву, закладаємо томатну пасту, вливаємо воду, щоб вона на пару сантиметрів покрила вміст, даємо закипіти, зменшуємо інтенсивність спека і тушкуємо страву при закритій кришці протягом тридцяти хвилин.
Після цього закладаємо в шурпу картопля, приправляємо сіллю, меленим перцем, доливаємо ще води і готуємо
до м'якості картопляних скибочок. На завершення видавлюємо в суп очищені часникові зубці, кидаємо свіжу зелень, вимикаємо вогонь і даємо страві настоятися під кришкою протягом півгодини.
Шурпу з індички можна приготувати і в мультиварці. Для цього обсмажуємо м'ясо з цибулею в режимі «Випічка» до легкого рум'янцю, а потім додаємо всі інші овочі, крім картоплі і переводимо прилад в режим «Гасіння». Через сорок хвилин роботи даного режиму відкриваємо кришку, додаємо картоплю, сіль і спеції і продовжуємо приготування ще на двадцять хвилин. Після сигналу додаємо часник і зелень і через хвилин двадцять, коли страва настоїться, можемо пробувати.