Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Що приготувати з дині?

Що приготувати з дині?

23-09-2016, 09:28
1 426
Що приготувати з дині?
Ароматною, стиглої і соковитою динею, безумовно, набагато приємніше насолоджуватися у свіжому вигляді. Як правило, така з'їдається вся без залишку і думки про її переробки навіть не виникають. А ось якщо плід попався незрілий або несолодкий, або просто ви зібрали багатий урожай з динь на своїй ділянці, то їх можна використовувати для приготування різних десертів і заготовок.
Що ж можна приготувати з несолодкої або недозрілої дині? Найкраще такий плід підійде для приготування з нього варення або цукатів . А ось для пюре або соку краще все ж використовувати диньку стиглу і ароматну.
Далі ми запропонуємо кілька варіацій рецептів заготовок і десертів з дині, якими ви можете скористатися по потребі.

Як приготувати варення з дині?

Що приготувати з дині?

Інгредієнти:

  • свіжа диня – 995 г;

  • цукор – 715 г;

  • лимонна кислота – 15 р.


  • Приготування
    Для варення можна взяти будь-яку диню, відокремити м'якоть від кірок і нарізати дрібно. Покладемо скибочки фрукта в посудину для варіння варення, пересипаючи шари цукровим піском, змішаним з лимонною кислотою, і залишаємо на кілька годин при кімнатних умовах.
    Диню з цукром тепер уже в соку ставимо на плиту і при безперервному помішуванні прогріваємо до розчинення всіх цукрових кристалів і далі при періодичному помішуванні до кипіння. Відставляємо після цього ємність із заготівлею з плити і даємо охолонути. Далі ще раз доводимо масу до кипіння, проварюємо її на цей раз сім хвилин і знову охолодити. Після третього циклу прогрівання і проварювання варення протягом семи хвилин розливаємо ласощі по стерильним скляним баночках, укупориваем їх герметично, перевертаємо догори дном і закутуємо грунтовно для самостерилизации і повільного остигання.
    Якщо диня, взята для варення, зайво соковита і виділила в процесі розстойки занадто багато рідини, деяке її кількість можна злити перед варінням ласощі і використовувати для приготування желе.

    Як приготувати сік з дині?

    Що приготувати з дині?

    Динний сік неймовірно корисний і володіє масою цінних властивостей. Його включають в дієтичне харчування при схудненні, а також рекомендують для вживання при різного роду захворюваннях нирок і печінки, для зміцнення серцевого м'яза і очищення організму від токсинів і шлаків.
    Для приготування соку використовується динна м'якоть разом з шкіркою. В останній присутні корисні ефірні масла, які в ласощах будуть абсолютно не зайвими. Диню необхідно добре вимити, краще з милом, яке згодом ретельно змити. Потім плід розрізають навпіл, видаляють насіння, а м'якоть розрізають на скибочки, які пропускають через соковижималку.
    Пити динний сік потрібно відразу ж після приготування або ж прокип'ятити його і законсервувати в банках на зиму, додавши за смаком цукровий пісок і лимонний сік.

    Як приготувати пюре з дині?

    Що приготувати з дині?

    Пюре з дині на відміну від соку готується тільки з м'якоті. Для цього останню відокремлюють від кірок і перетирають за допомогою пластмасової терки або подрібнюють у блендері. Динне пюре чудово поєднується з бананом або грушею. Пропорції в цьому випадку підбираються за смаком та уподобаннями.

    Як приготувати пиріг з дині?

    Що приготувати з дині?

    Інгредієнти:

  • свіжа диня (м'якоть) – 650 г;

  • яйця добірні – 6 шт.

  • борошно пшеничне просеянная – 280 м;

  • цукор – 110 г;

  • сіль – щіпка;

  • сода харчова, погашена оцтом – 10 г;

  • масло вершкове для змащування форми – 1 скибочка.


  • Приготування
    Готується пиріг з дині просто і швидко. Достатньо лише збити гарненько міксером на високих обертах відбірні яйця з цукром, змішати масу з просіяного борошном і погашеної содою і залити отриманим тестом укладені на дно промасленим форми шматочки м'якоті дині. Далі необхідно довірити приготування пирога духовці, яку попередньо прогріти до 215 градусів. Через тридцять-сорок хвилин смачний і рум'яний динний пиріг буде готовий. Перш ніж розрізати його на порції і витягувати з форми, необхідно дати ласощів повністю охолонути.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як заморозити диню на зиму?
    Як заморозити диню на зиму?
    Зберегти надовго чудовий смак і всі цінні речовини дині допоможе її заморожування. Однак щоб все зробити ідеально, потрібно дотримуватися певних
    Варення з дині на зиму - простий рецепт
    Варення з дині на зиму - простий рецепт
    Якщо ви ще не пробували динне варення - неодмінно виправте цю несправедливість! Далі підкажемо, як зварити дивно неймовірно смачне і солодке
    Варення з дині на зиму — рецепти
    Варення з дині на зиму — рецепти
    Абсолютно незвичайну заготівлю рекомендуємо зробити з нашим простим рецептами. Далі опишемо кілька способів виготовлення шалено ароматного, ніжного і
    Варення з дині в мультиварці
    Варення з дині в мультиварці
    З усіх солодких заготовок, це ласощі неодмінно прикрасить поличку в коморі яскравим, насиченим кольором. Динне варення - чудове на смак, але в його
    Варення з дині
    Варення з дині
    Диня - запашний і смачний плід, який ми любимо з дитинства. В кулінарії вона використовується досить широко. З неї роблять варення, компоти, соки,
    Коктейль з дині
    Коктейль з дині
    Диня - соковита і ароматна баштанна культура. З неї можна приготувати безліч смачних страв і десертів. Давайте поговоримо з вами про незвичайні