Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Компот з винограду на зиму без стерилізації

Компот з винограду на зиму без стерилізації

18-11-2016, 21:16
360
Компот з винограду на зиму без стерилізації
Виноградний компот – найсмачніший консервований напій, тому заготовте його на зиму обов'язково. Цей напій люблять всі діти, а на святах він випивається першим.
Щоб отримати оригінальний смак, можна додавати в компот інші фрукти або ягоди, а без стерилізації зробити це буде зовсім не складно.

Компот із слив і винограду на зиму без стерилізації


Інгредієнти:

  • цукор – 375 г;

  • слива – 975;

  • виноград – 550 г;

  • вода.


  • Приготування
    Сливи добре помийте і акуратно розріжте вздовж, видаліть кісточки. Виноград замочіть на півгодини у воді. Надішліть фрукти в чисті, ретельно промиті банки, залийте вируючої водою і залиште настоятися 10 хвилин. Потім злийте всю воду в каструлю, всипте цукор і дочекайтеся, поки сироп закипить. Окріп розлийте по банках і закатайте. Укутайте банки теплим пледом і залиште остигати. Зберігається такий компот досить довго в підвалі. Але найкраще подібні фруктові напої зберігати не більше 2 років.

    Компот з винограду Ізабелла на зиму


    З винограду сорту Ізабелла виходять дивно насичені напої, будь-то вино або безалкогольний компот. Така консервація неодмінно виручить, коли захочеться попити чогось особливого.
    Інгредієнти:

  • вода;

  • виноград– 455 г;

  • цукор – 275 р.


  • Приготування
    Вибирайте Виноград достиглий, промийте його і переберіть від зіпсованих ягід. Потім видалити гілочки. Банки і кришки стерилізуйте над парою. Потім заповнюйте тару на чверть обсягу виноградом.
    У каструлі закип'ятіть вогні воду, всипайте цукор і перемішуючи ложкою, уваривая до повного розчинення кристалів. Далі акуратно залийте виноград гарячим сиропом, накрийте кришками і почекайте декілька хвилин. Потім обережно злийте сироп в каструлю, дочекайтеся, поки знову закипить і відразу ж залийте їм банки з виноградом. Закочуйте компот кришками і залиште на пару днів в темному місці. Зберігайте цю чудову консервацію в прохолоді.

    Компот з персиків і винограду кишмиш на зиму


    Інгредієнти:

  • очищені персики - 350 г;

  • кишмиш - 150 г;

  • вода - 2 л;

  • цукор - 170 р.


  • Приготування
    Видаліть кісточки у очищених соковитих персиків. Якщо фрукти великі, наріжте їх на часточки, укладіть в банку. Тепер підготуйте виноград. Його потрібно промити, перебрати від гілочок і поганих ягід. Засипте кишмиш в банку до персикам.
    Приготуйте солодкий сироп з води і цукру. Готовим вируючим сиропом залийте фрукти і накрийте кришкою. У такому вигляді напій повинен постояти не менше доби. На наступний день злити сироп і знову дочекайтеся поки він закипить, залийте ще раз фрукти і тепер укупорьте.

    Як приготувати компот з білого винограду і груш на зиму?


    Цей напій виходить особливо смачною і дуже солодким, можна сказати нудотним. Тому в склад рецепта ми додали лимонної кислоти балансу смаку.
    Інгредієнти:

  • виноград білий (кишмиш або мускат) - 375 г;

  • груша Дюшес - 6 шт.;

  • кислота лимонна - 2 щіпки;

  • цукор - 175 р.


  • Приготування
    Виноградинки відокремте від гілочок. Груші розрізати навпіл, а кожну половинку ще на 3 частини, насіння виріжте. Стерилізуйте банки над парою і розкладіть у них фрукти. Залийте фрукти окропом на чверть години, потім злийте воду в підходящу каструлю, додайте цукор, дочекайтеся, поки сироп закипить і розчиниться весь цукор. У кожну банку додати по щіпці лимонки і залийте вміст банок гарячим сиропом. Загорніть банки, відразу ж укутайте теплим пледом і залиште до охолодження. Зберігається компот в прохолодному місці всю зиму.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Консервований виноград на зиму
    Консервований виноград на зиму
    Консервувати виноград можна кількома способами. Відомо, що з ягід роблять чудового смаку варення або незвичайну солону закуску, яка сильно нагадує
    Компот з винограду на зиму – рецепти
    Компот з винограду на зиму – рецепти
    Якщо кінець літа порадував вас великою кількістю винограду, який не можна використовувати в свіжому вигляді, то спробуйте рецепти компоту, які далі
    Грушевий компот на зиму
    Грушевий компот на зиму
    З усього розмаїття фруктових заготівок консервація компотів особливо популярна. Пропонуємо зробити такий напій з груші. Розповімо кілька нескладних
    Консервування слив
    Консервування слив
    Збирати влітку щедрий урожай овочів і фруктів, а потім робити з них заготовки на зиму, звикли багато господинь. От тільки іноді хочеться все-таки
    Компоти на зиму
    Компоти на зиму
    Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок
    Компот з винограду
    Компот з винограду
    Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як