Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сливовий сік на зиму

Сливовий сік на зиму

18-11-2016, 21:16
620
Сливовий сік на зиму
Натуральний сливовий сік має яскравий насичений колір, а його освіжаючий смак багатьом подобається приємною кислинкою. Цей напій дуже ароматний і тонізуючий і до того ж дуже корисний.

Як робити сливовий сік у домашніх умовах на зиму?


Інгредієнти:

  • зливу будь — 25 кг;

  • цукор — 95 г;

  • вода – 975 мл


  • Приготування
    Спочатку промийте, просушіть і очистіть сливу від насіння і хвостиків. Зберіть соковарку і поставте на плиту, залийте воду і дочекайтеся, поки вона закипить. Потім перекладіть в друшляк підготовлені сливи, накрийте кришкою і поставте прилад на мінімальний вогонь. Розмістіть на шлангу затиск, і не чіпайте пристрій найближчий час.
    Після закінчення відведеного часу, поставте під шлангом тару для соку і приберіть затискач. Якщо сік не рухається по трубці, затисніть шланг і продовжуйте варіння ще 10 хвилин і спробуйте зливати сік.
    Тепер наполовину готовий сік можна підсолодити. Прокип'ятіть напій хвилин 5 і приступайте закочування в заздалегідь підготовлені стерильні ємності.

    Сливовий сік яблучно – рецепт на зиму


    Інгредієнти:

  • слива – 975 г;

  • яблука кисло-солодкі, садові – 475 г;

  • цукор – 150-175 р.


  • Приготування
    Спочатку фрукти гарненько помийте, видаліть кісточки, серцевинки та інші хвостики. Надішліть фрукти в соковитискач , чергуючи сливові часточки з яблучними. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить приблизно літр соку.
    З решти макухи зваріть компот або спечіть ароматний пиріг.
    Пінку можете не прибирати, вона не зашкодить соку. Виливайте його в каструлю, додайте цукор, дочекайтеся, поки закипить і вимикайте вогонь. Сік готовий! Розлийте його по стерильної тарі і герметично укупорьте.

    Сливово-грушевий сік на зиму


    Інгредієнти:

  • свіжа груша – 300 г

  • свіжа зливу – 200 г

  • кориця – 1/4 ч. л.


  • Приготування
    Ретельно промийте груші і видаліть плодоніжки, для зручності розрізати плоди на четвертинки. Сливи вимити в холодній воді, розрізати на половинки і видалити кісточки.
    Встановлюємо соковижималку на перший режим, призначений для м'яких фруктів, і першими відправте туди сливи. Слідом завантажте груші і за кілька секунд у вас вийде чудовий ароматний сік. Пінку можете залишити. Додайте корицю, перемішайте і сік готовий!
    Щоб заготовити на зиму такий сік, розлийте його по стерилізованим банкам, накрийте кришками і поставте у велику каструлю на водяну баню. Сік в невеликій банку повинен кипіти 15 хвилин. Потім загорніть стерильною кришкою і залиште під ковдрою для повільного остигання.
    Такий сік в прохолоді зберігається досить довго, так що сміливо заготовлюйте його у великій кількості. Також сік виходить досить концентрованим, тому взимку його можна розбавляти водою у співвідношенні 1:1.

    Сливовий сік без цукру на зиму


    Інгредієнти:
    На 1 л соку:

  • зливу будь-якого сорту – 15 2 кг.


  • Приготування
    Для початку сливи потрібно добре промити, видалити хвостики і кісточки. Потім зручним способом вичавити сік. Якщо у вас є соковижималка – процес не займе багато часу. Можна скористатися м'ясорубкою. Для цього м'якоть сливи пропустіть через саме дрібне ситечко, масу прогрійте на мінімальному вогні і спочатку пропустити масу через сито, а потім відіжміть через марлевий мішечок сік. Це займе достатньо часу, але напій в результаті вийде дуже навіть якісним.
    Готовий сік налити в емальовану каструлю, поставте на мінімальний вогонь, якщо вам здається, що сік густоват – додайте склянку води. Дочекайтеся закипання, нехай побурлит пару хвилин. Розлийте в стерилізовані пляшки і пастеризують 15 хвилин при 85 градусах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сливовий сік з м'якоттю на зиму
    Сливовий сік з м'якоттю на зиму
    Всі люблять взимку поласувати натуральним компотом, приготовленою власноруч. Сьогодні ви дізнаєтеся, як заготовити цей чудовий напій із слив з
    Компот з винограду на зиму без стерилізації
    Компот з винограду на зиму без стерилізації
    Серед інших виноградних заготовок особливою популярністю користується виготовлення всіляких напоїв. І в цьому матеріалі поговоримо не про вино, а про
    Сливовий компот з кісточками на зиму
    Сливовий компот з кісточками на зиму
    Ідеальний спосіб пустити в хід великий сливовий фруктовий врожай - консервування різних напоїв, в нашому випадку це буде компот. Далі підкажемо, як
    Ткемалі з терну на зиму - рецепти
    Ткемалі з терну на зиму - рецепти
    Чудовий грузинський соус сьогодні роблять з абсолютно різних фруктів і ягід, але самий справжній ткемалі все ж готується тільки із слив або аличі.
    Консервування слив
    Консервування слив
    Збирати влітку щедрий урожай овочів і фруктів, а потім робити з них заготовки на зиму, звикли багато господинь. От тільки іноді хочеться все-таки
    Сливовий сік
    Сливовий сік
    Натуральні соки, звичайно ж, корисні і смачні. А якщо їх приготувати в домашніх умовах, то в двійні. Давайте дізнаємося, як приготувати чудовий