Натуральний сливовий сік має яскравий насичений колір, а його освіжаючий смак багатьом подобається приємною кислинкою. Цей напій дуже ароматний і тонізуючий і до того ж дуже корисний.
Як робити сливовий сік у домашніх умовах на зиму?
Інгредієнти: зливу будь — 25 кг; цукор — 95 г; вода – 975 мл Приготування Спочатку промийте, просушіть і очистіть сливу від насіння і хвостиків. Зберіть соковарку і поставте на плиту, залийте воду і дочекайтеся, поки вона закипить. Потім перекладіть в друшляк підготовлені сливи, накрийте кришкою і поставте прилад на мінімальний вогонь. Розмістіть на шлангу затиск, і не чіпайте пристрій найближчий час.
Після закінчення відведеного часу, поставте під шлангом тару для соку і приберіть затискач. Якщо сік не рухається по трубці, затисніть шланг і продовжуйте варіння ще 10 хвилин і спробуйте зливати сік.
Тепер наполовину готовий сік можна підсолодити. Прокип'ятіть напій хвилин 5 і приступайте закочування в заздалегідь підготовлені стерильні ємності.
Сливовий сік яблучно – рецепт на зиму
Інгредієнти: слива – 975 г; яблука кисло-солодкі, садові – 475 г; цукор – 150-175 р. Приготування Спочатку фрукти гарненько помийте, видаліть кісточки, серцевинки та інші хвостики. Надішліть фрукти в соковитискач , чергуючи сливові часточки з яблучними. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить приблизно літр соку.
З решти макухи зваріть компот або спечіть ароматний пиріг.
Пінку можете не прибирати, вона не зашкодить соку. Виливайте його в каструлю, додайте цукор, дочекайтеся, поки закипить і вимикайте вогонь. Сік готовий! Розлийте його по стерильної тарі і герметично укупорьте.
Сливово-грушевий сік на зиму
Інгредієнти:
свіжа груша – 300 г свіжа зливу – 200 г кориця – 1/4 ч. л. Приготування Ретельно промийте груші і видаліть плодоніжки, для зручності розрізати плоди на четвертинки. Сливи вимити в холодній воді, розрізати на половинки і видалити кісточки.
Встановлюємо соковижималку на перший режим, призначений для м'яких фруктів, і першими відправте туди сливи. Слідом завантажте груші і за кілька секунд у вас вийде чудовий ароматний сік. Пінку можете залишити. Додайте корицю, перемішайте і сік готовий!
Щоб заготовити на зиму такий сік, розлийте його по стерилізованим банкам, накрийте кришками і поставте у велику каструлю на водяну баню. Сік в невеликій банку повинен кипіти 15 хвилин. Потім загорніть стерильною кришкою і залиште під ковдрою для повільного остигання.
Такий сік в прохолоді зберігається досить довго, так що сміливо заготовлюйте його у великій кількості. Також сік виходить досить концентрованим, тому взимку його можна розбавляти водою у співвідношенні 1:1.
Сливовий сік без цукру на зиму
Інгредієнти: На 1 л соку:
зливу будь-якого сорту – 15 2 кг. Приготування Для початку сливи потрібно добре промити, видалити хвостики і кісточки. Потім зручним способом вичавити сік. Якщо у вас є соковижималка – процес не займе багато часу. Можна скористатися м'ясорубкою. Для цього м'якоть сливи пропустіть через саме дрібне ситечко, масу прогрійте на мінімальному вогні і спочатку пропустити масу через сито, а потім відіжміть через марлевий мішечок сік. Це займе достатньо часу, але напій в результаті вийде дуже навіть якісним.
Готовий сік налити в емальовану каструлю, поставте на мінімальний вогонь, якщо вам здається, що сік густоват – додайте склянку води. Дочекайтеся закипання, нехай побурлит пару хвилин. Розлийте в стерилізовані пляшки і пастеризують 15 хвилин при 85 градусах.