Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зробити родзинки?

Як зробити родзинки?

18-11-2016, 21:14
399
Як зробити родзинки?
Висушений в домашніх умовах ізюм містить консервантів, якими сухофрукти рясно присмачують на виробництвах. Про всі подробиці того, як зробити родзинки, ми розповімо в цьому матеріалі.

Як зробити родзинки з винограду в домашніх умовах?


Якщо ви застали спекотні деньки, то найпростішим способом висушування стане висушування на сонці. Прискорити процес допоможе недовгий бланшування ягід в соді, але ми пропустимо цей крок і приділимо увагу більш дбайливому способу заготівлі.
Для ізюму вибирають свіжі і цілі ягоди, які слід попередньо промити. Після, виноград зрізають з головної гілки з допомогою ножиць, залишаючи на ягодах хвостики. Розподіліть виноград на дрібній сітці, натягнутій марлі або бамбуковою решітці. Подібна поверхня для сушіння допоможе гарячого повітря рівномірно циркулювати між ягодами.
Залиште виноград на сонце на 2-3 дні, не забуваючи перемішувати ягоди хоча б раз у день. Під час сушіння виноград краще накрити марлею, щоб на нього не сідали комахи. Після закінчення часу спробуйте родзинки і якщо він досягнув бажаного ступеня висушування, укладіть його в герметичний контейнер і зберігайте в темному місці при кімнатній температурі.

Як зробити родзинки в сушарці?


Поза сонячної пори року родзинки можна заготовити в сушарці. Прискорити процес висушування допоможе попередня бланшировка ягід в окропі. Через півхвилини ягоди витягують і обсушують, після чого розподіляють на решітці сушарки і залишають у влаштуванні на цілу добу. По закінченні часу перевірте готовність родзинок і збільште час висушування, якщо в цьому буде необхідність.

Як зробити домашній родзинки з кишмишу?


Опустіть кишмиш у киплячий содовий розчин (чайна ложка соди на літр води) на пару секунд. Після, ягоди обсушіть і розкласти на деку. Помістіть виноград в розігріту до 50 градусів духовку на добу, прочинивши дверцята шафи для циркуляції повітря. Висушування краще проводити періодами по 8-12 годин.

Як зробити родзинки з чорноплідної горобини?


Інгредієнти:

  • чорноплідна горобина – 14 кг;

  • цукор – 940 м;

  • вода – 480 мл;

  • лимонна кислота – 1 ч. ложка.


  • Приготування

    Зваріть простий сироп і опустіть в нього ягоди на 10 секунд. Зацукровані ягоди обсушіть і викладіть на решітку сушарки. Сушіть черноплодку в спеціальній сушарці протягом доби.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Родзинки з черноплодки
    Родзинки з черноплодки
    Родзинки з черноплодки – дивовижне ласощі, яке дійсно схоже і за смаком, і по якості на традиційні виноградні сухофрукти. Далі опишемо способи
    Цукати з чорноплідної горобини
    Цукати з чорноплідної горобини
    Як правило, без цукатів не обходиться безліч десертів, також вони служать оригінальним прикрасою для випічки. Для виготовлення цього чудового ласощі
    Що можна зробити з винограду?
    Що можна зробити з винограду?
    Якщо видався достатній урожай винограду, не поспішайте пускати все на виготовлення вина. Спробуйте зробити смачний компот або сік, використовуючи
    Консервований виноград на зиму
    Консервований виноград на зиму
    Консервувати виноград можна кількома способами. Відомо, що з ягід роблять чудового смаку варення або незвичайну солону закуску, яка сильно нагадує
    Вино з горобини
    Вино з горобини
    Домашні алкогольні напої можна готувати з різноманітних плодів, і восени вино можна зробити з горобини. Напій вийде з абсолютно незвичайним смаком і
    Варення з винограду на зиму
    Варення з винограду на зиму
    Восени, коли виноградна пора досягає свого піку, а ягоди стають максимально солодкими, саме час задуматися про заготівлю домашньої консервації з них.