Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Що можна зробити з винограду?

Що можна зробити з винограду?

18-11-2016, 22:45
4 429
Що можна зробити з винограду?
Для тих, хто не знає, що можна зробити з домашнього винограду на зиму, ми запропонуємо кілька ідей і розповімо, як з ягід віджати сік, зварити компот, а також заготовити смачний і корисний родзинки.

Як зробити сік з винограду?


Інгредієнти:

  • стиглий виноград;

  • цукор-пісок – за смаком.


  • Приготування
    Якщо зібраний вами урожай - це білий виноград, то для заготовки з нього соку достатньо буде тільки скористатися соковижималкою попередньо ополоснувши ягоди, трохи обсушивши і обірвавши з грон. Виноград червоних сортів має більш в'язку м'якоть, яка стає більш податливою і віддає максимум соку тільки після деяких попередніх дій. Наприклад, виноградини можна прогріти кілька секунд в мікрохвильовій печі або ж витримати кілька секунд в каструлі з гарячою водою, підігрітої до температури 75 градусів і тільки після цього піддавати обробці приладом.
    Отриманий сік перелити в емальований або нержавіючу ємність, даємо закипіти і проварюємо протягом трьох хвилин при помірному кипінні, додавши в процесі цукор-пісок і давши можливість розчинитися всім кристалам.
    Розливаємо напій по простерилизованным сухим судинах, укупориваем герметично провареними протягом п'яти хвилин кришками і маємо для самостерилизации під теплою «шубою» до повного охолодження.

    Як зробити компот з винограду?


    Інгредієнти:
    Розрахунок на 2 літрові банки:

  • стиглий виноград – 06 кг;

  • фільтрована вода – 12 – 15 л;

  • цукор-пісок – 220-260 р.


  • Приготування
    Самий смачний компот вдається з винограду червоних ароматних сортів. У цьому випадку і смак, і колір напою будуть просто ідеальними. Грона краще зрізати безпосередньо перед заготівлею компоту, відокремити від них і перебрати ягоди, а також їх промити і обсушити. Засипаємо в стерильні банки необхідну кількість виноградин і заливаємо під зав'язку крутим окропом. Хвилин через п'ятнадцять рідку основу для компоту зливаємо назад у каструльку і присмачую цукром. Кристали повинні повністю розчинитися при частому помішуванні, а сироп закипіти. Через п'ять хвилин варіння розливаємо солодку рідину по ємностей з виноградом, укупориваем їх і перевертаємо під теплу «шубу» для природної самостерилизации.

    Як зробити родзинки з винограду?


    Компот і сік ми з вами заготовили, давайте спробуємо приготувати з винограду смачний і неймовірно корисний родзинки . Виноград для цього необхідно брати тільки без кісточок, в іншому випадку отриманий продукт буде, м'яко кажучи, на любителя.
    Самим природним способом заготівлі родзинок є сушка и вялення винограду на сонці. Процес цей тривалий, але економний і маловитратний. В залежності від супутніх умов він займе від двадцяти до тридцяти днів. Грона для цього поділяємо на маленькі фрагменти або окремі ягоди і розкладаємо на деко або будь-якому чистому аркуші. Щоб захистити сировину від комах, необхідно прикрити його марлевим відрізу або москітною сіткою.
    Для прискорення сушіння деякі господині витримують виноградини секунд п'ять в киплячому содовому розчині, після чого промивають їх і розстилають для просушування.
    У південних регіонах виноград сушать в тіні, так як висока температура повітря сприяє отриманню того ж результату, що й на сонці при помірних кліматичних умовах. Разом з тим корисних властивостей у даному випадку готовий продукт буде містити більше, та й зовнішній вигляд родзинок, висушеного не на сонці більш привабливий.
    В значній мірі прискорить сушіння винограду духовка. Для цього розстилаємо виноградини або маленькі фрагменти грон на деку і маємо його на верхньому рівні прогрітій до 70 градусів духовки. В залежності від розміру ягід для сушіння знадобиться в середньому дві доби.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зберігати виноград?
    Як зберігати виноград?
    Часто у садівників-любителів виникають труднощі із зберіганням фруктів. Наприклад, з винограду роблять не тільки чудове вино або варення, але ще його
    Консервований виноград на зиму
    Консервований виноград на зиму
    Консервувати виноград можна кількома способами. Відомо, що з ягід роблять чудового смаку варення або незвичайну солону закуску, яка сильно нагадує
    Виноградний сік на зиму в домашніх умовах
    Виноградний сік на зиму в домашніх умовах
    Якщо ви можете похвалитися багатим виноградним урожаєм, неодмінно заготовте з нього чудово смачний сік! Далі підкажемо декілька цікавих варіантів
    Виноград на зиму
    Виноград на зиму
    Знаючи деякі тонкощі роботи з виноградом і озброївшись хорошими рецептами, можна без залишку використовувати його великий урожай. Далі опишемо цікаві
    Компот з винограду і яблук на зиму
    Компот з винограду і яблук на зиму
    Заповнювати комору можна нескінченною кількістю різноманітних заготовок, але краще нехай вони будуть смачними й незвичайними. Наприклад, виноградний
    Компот з винограду
    Компот з винограду
    Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як